Hišo v Radmožancih bosta po sporu z vodjo projekta skušala do konca prenoviti Judit in njen partner Maksimilijan. Jabolko spora je bila slabo položena keramika in kuhinja.

Zgodba o prenovi dotrajane hiše v Radmožancih, kjer sta v nevzdržnih razmerah živeli 11-letna Zala in njena mama Judit, se je zapletla. V ponedeljek je prišlo do spora med družino in partnerjem vodje projekta Dunje Lešnik, ki je polagal keramiko.

S pomočjo donatorjev so v zadnjih dveh mesecih povsem prenovili hišo, vključno s streho in okno, prav v zadnjih dneh so položili keramiko in naročili pohištvo, prihodnji teden bi naredili še fasado. A ravno pri tem se je zataknilo. Vodja projekta Dunja Lešnik je preko družbenega omrežja Facebook sporočila, da se iz projekta umika, čez da jih je gospa Judit odslovila iz objekta. »Gospe novo pohištvo ni všeč,« je poudarila.

»Vse je laž!«

»Vse, kar je bilo objavljeno, je laž. Ni tako kot gospa Dunja pripoveduje,« nam je zaupala Judit Vida Bukovec, ki poudarja, da ima vsaka medalja dve plati.

»Naj zaprem gobec, so mi govorili. Niso upoštevali mojega mnenja, kaj bi jaz želela, nikoli me niso vprašali za mnenje. Bila sem tiho, prišlo je do nesporazuma. Res je, da sem povedala, da mi kuhinja ni všeč. Ampak druge stvari so čudovite! Na družbenem omrežju je Dunja drugače predstavila stvari,« pravi mati 11-letne Zale.

Prav tako zanika očitke, ki jih je moč prebrati na družbenih omrežjih: »Nič, kar je bilo donirano, ni bilo kurjeno. Kurili smo zgolj naše staro pohištvo. Imamo vsa dokazila, kje je kaj skladiščeno. Hvala vsej Sloveniji in vsem, ki so nam pomagali,« dodaja Judit.

Vmešavali so se v njeno zasebno življenje, prenovo bodo končali

»Ne morem zanikati, bili so nesporazumi. Vmešavali so se v moje zasebno življenje. Nesporazumi so bili predvsem zaradi psov in stvari. To smo uredili in delali naprej,« pripoveduje Radmožanka. S pomočjo partnerja Maksimilijana in sorodnikov bodo prenovo skušali izpeljati do konca.

»Koliko bo v naši moči, bomo naredili. Upam, da bo Slovenija lahko spoznala, kaj se je v resnici dogajalo. Da nismo samo mi krivi in da nismo mi nikogar pregnali z dvorišča. Nismo mi prekinili gradbenih del, gospa Dunja je dejala, da je konec. Če kdo misli, da imamo prav, in bi nam priskočil na pomoč, bomo to hvaležno sprejeli. Res hvala iz srca celi Sloveniji in vsem, ki so nam pomagali,« še pravi.

»Prioriteta je zagotoviti kopalnico, otroško sobo in gretje. Pri tem mi pomaga družinski prijatelj,« pripoveduje Juditin partner Maksimilijan Rodvajn, ki je prevzel dokončanje prenove. Kopalnica bo po načrtih dokončana še ta teden, otroška soba v roku desetih dni, do prvega septembra pa prav tako tudi gretje.

Vsega je bila kriva keramika

Vodja prenove, ki je trajala več kot dva meseca, Dunja Lešnik poudarja, da je bilo preveč nejasnosti pri projektu. »Sami so dodajali materiale, ki jih jaz nisem podpirala. Prav tako družini ni bilo všeč pohištvo, ki je bilo že plačano.«

Jabolko spora je bila keramika, ki jo je položil Dunjin partner Simon.

»Gospa je dejala, da je keramika katastrofalno položena. Bili so prisotni pri vsakem delu in če jim kaj ni bilo všeč, bi lahko takoj povedali. Vedno so rekli 'vsaka vam čas', v ponedeljek pa je bilo popolnoma drugače. Naenkrat je vse narobe,« dodaja Lešnikova, ki se je umaknila iz projekta.

Položena keramika, ki je zmotila Judito in njeno družino.

Računi poplačani

»Razočarana sem in strta. Ljudje, ki jim je bila namenjena pomoč, te ne sprejmejo. Če ne spoštuješ, pomoči nisi vreden,« še pravi in ob tem dodaja, da so vsi računi poplačani, pri odprtih računih pa bodo material vrnili v trgovino.

Nad plačilom računov je bdel lokalni Rdeči križ, velik del donacije je neposredno poravnal tudi Radio 1. Kljub temu, da se iz projekta umika, želi, da Zala dobi svojo sobo.

»Kdorkoli želi še naprej pomagati družini, naj le vestno končajo delo, saj bi po mojih izračunih lahko v 14 dneh že spali v prenovljeni hiši. Prosim samo, da uredijo otroku sobo,« pravi Dunja Lešnik.

Pri akciji zbiranja pomoči je osem tisočakov namenil Krambergerjev sklad, nekaj več kot pet tisoč evrov pa so prispevali donatorji.

S spleta

Komentarji (81)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Gost4635 (nepreverjen)

Lejko bi bijla srečna ka je v toj plesnivoj staroj kuči sploj šlo položiti keramiko, pa po slikah sodeč je fajn položena. Nehvaležna k.

VRANA (nepreverjen)

"....pa po slikah sodeč je fajn položena." Si tij na glavo spadno??? Si sploj pogledno tiste slike na konci (10,11), ge se vidi od blizu, kak je keramika položena???

Drüjgo nemren souditi, ka neman pojma, ali keramika pa je rejsan nej na nivoji. Čiglih šenkano, more biti vsaj nekak na nivoji. Nemreš zdaj tak podcenjevati lidij, "za tebej srmaka je vse dobro"!!

Je pa tou klasičen babji ravs. Ena nekaj rekla, druga nej mogla preko toga, ka je pošinfala delo njenoga partnera (keramičara)... Rajši naj vse propadne, kak pa ka bi se zmenili.

In reply to by Gost4635 (nepreverjen)

mememasta (nepreverjen)

na vseh slikaj je keramika dobro položena. razen v tistom enom kote na teh 2 slikaj. kak či bi ženska sama malo zrovala vse fkup samo za tej 2 sliki ka nebi vö spadnula kak prasica kakša je.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Keramichar (nepreverjen)

Še enkrat pogledni pa boš vido ka vsaka ploščica neje ravno položena. Ena je še celo prekratka ka se vidi vmejs. Ge se pa vido za 2prsta fugo med sobama pa za 2prsta lejvo zameknjene kajlice....ka de vmejs laminat. Lepilo so pa tüde šparali pa kakšeh 100-200e si moreta v žep dati

In reply to by mememasta (nepreverjen)

walter (nepreverjen)

Točno v tem je poanta, šparanje denarja, samo za koga..to pa samo tej stručkoji keramičarski vedo, vej pa bi lejko namesto lepila, pod ploščice slamo ali senou dal, ka se ne bi tak grdo vidilo.

In reply to by Keramichar (nepreverjen)

minimalac (nepreverjen)

Ka zaj? Za keramiko si tüdi expert? Mater kakšnoga vseznalca mamo mij v Prekmurji. Kak v pizdi nan lejko tak slabo ide, če pa takšen veleum kak je tej naš vö metalec pa modrijaš VRANA živij med nami.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

minimalac___ tou moreš biti retardejrani, ka ne vijdiš, ka je šalabajzersko napravleno. Zatou tij tou ne opaziš. Tij nüjcaš nekoga, ka ti tou povej, "experta", hahaha. In točno zatou tudi ide enin tak slabo v Prekmurji. Ka se ne vejš san nika odločiti, kcuj spraviti k deli, sam začati neki posel !!!! Tebej potisnejo k deli, zatou pa dobivaš minimalca!!

In reply to by minimalac (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Ves ves cas ma judita pripombe ze od vsega zacetka ja res bi se dalo resit te par kockic kajlic ampak enkrat dopizdi ti vse

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Ves ves cas ma judita pripombe ze od vsega zacetka ja res bi se dalo resit te par kockic kajlic ampak enkrat dopizdi ti vse

In reply to by VRANA (nepreverjen)

Gost1 (nepreverjen)

Tla so verjetno tuj nej glij v najbokšon stanji, nivoji med sobami verjetno nejso isti, itd... glede na stanje kuče so položili kelko se je dalo dobro, ali ka do jon tlake pa vse delali nehvaležni ...? Lejko bi ceneje skoz prišli pa bi ji samo kalšen topel pod dol fuknoli, ali so se še trudili z kajlicami te pa tak...

Pa do zaj se celi čas boga delala, pa hiša zamaka, gnije itd... a zaj naenkrat pa ma pejneze za obnovo? Pa moža keri de do delo? Zanimivo res...

In reply to by VRANA (nepreverjen)

marionela (nepreverjen)

lena je delat, potem pa je vse propadlo

In reply to by Gost4635 (nepreverjen)

Neko (nepreverjen)

Obej dvej najprvle na hujšanje, s ten ta največ prišparale. Je pa istina, dobroga keramičara težko najdeš.

niksooon (nepreverjen)

IN ZDAJ TE NA TAU TEMO ODPRLI 10 CLANKOV!

kolega (nepreverjen)

Seveda je laž.. 3/4 medij je laž..

Fritz (nepreverjen)

Pol pa še komu pomagaj

Stari3 (nepreverjen)

Nevem komu lahko verjamem..
Ali tako položena keramika,res šalabajzarsko..
Če se že lotijo nekega dela,ki ga nekdo plača mora to biti opravljeno kak se šika..
Kljub vsemu pa vsa čast g.Dunja in ekipi,da ste se lotili prenove take podrtije..

k15 (nepreverjen)

res je. vsi, ki so pomagali in delali: kapa dol..
samo skoda glede keramike.. saj se vidi na slikah.. delna katastrofa..

In reply to by Stari3 (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

No te si pa zmislite nazaj v blokih kak so bile kajlice položene ena fuga 1 cm druga pol cm pa so pravli ka jeto mozaik kajlice so verjetno tudi nej extra prve klase zato pravi pregovor "šenkanome konji se ne glada zob"

In reply to by k15 (nepreverjen)

marionela (nepreverjen)

pomagali so tisti, ki jo ne poznajo

In reply to by k15 (nepreverjen)

Edo (nepreverjen)

Mislin....halo to je pa ze visek vsega ksenki ji napraviti pa vse dati te de pa se iskala dlako v jajci mislin neven...

Ilijaš (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

P.... m vedno se guči o ciganjih zdaj dente nosej????? muli vrit .Pa što de ciganje šinfo naj se njemi črejva zasuknejo ....Zdaj de Slovenija vijdla sramoto Prekmusko ????????????

Mura14 (nepreverjen)

Puuuuj, delat bi se spravila nej ka fektas okoli!!!! Vse ti zeti ka, se dobila

ahoj (nepreverjen)

Ja kuhinja ji ni bila všeč čudno nekaj zastonj dobiti in se gor prositi .Kakšno kuhnjo je pa imela pred obnovo ? Če bi za kaj bila bi naj šla vsaj sezonsko delat . Končno pa saj je vogrijca in naj ji vougri pomagajo .Sramota kaj si eni vse privoščijo . Kaj se pa davala v javnost da se ji bajta podira . Marš ta na Madžarsko naj jo Orban pa Horvat rešujeta

Svetice13 (nepreverjen)

Vodja projekta Dunja Lesnik in njen partner naj bi to delala zastonj....... Ok vse super, ampak od kot jima cas oziroma od cesa pa onedva zivita........... Meni tu nekaj smrdi, mogoce pa se onedva gresta kaksno igro, da izgledata, da sta dobrosrcna a v ozadju kradeta......pri teh organizacijah to ni glih redkost..........ker me je pri presnjem clanko zmotilo najbolj to, da je zelo povdarila nekako tako, da ima cisto vest in ciste racune........ Kaj takega izgovarjajo najbolj tisti, ki tega nimajo......

walter (nepreverjen)

Bravo za konstatacijo, take stvari se ne daje v javnost, ker prej kot slej bo prišlo do revizije in resnica bo prišla na dan

In reply to by Svetice13 (nepreverjen)

Svetice13 (nepreverjen)

Vodja projekta Dunja Lesnik in njen partner naj bi to delala zastonj....... Ok vse super, ampak od kot jima cas oziroma od cesa pa onedva zivita........... Meni tu nekaj smrdi, mogoce pa se onedva gresta kaksno igro, da izgledata, da sta dobrosrcna a v ozadju kradeta......pri teh organizacijah to ni glih redkost..........ker me je pri presnjem clanko zmotilo najbolj to, da je zelo povdarila nekako tako, da ima cisto vest in ciste racune........ Kaj takega izgovarjajo najbolj tisti, ki tega nimajo......

yeap (nepreverjen)

Tudi če podariš denar ne pomeni še da se bo bajta popravila sama.Če nekdo dela cel mesec pri hiši mora to nekdo tudi plačat.Torej če sta si zaračunala svoje delo jaz ne vidim v tem nič spornega.Ne moreš bit dobrodelen mesec dni.A mislite da Unicef in podobne org. delajo zastonj ??? Daj nebodite smešni.

In reply to by Svetice13 (nepreverjen)

zuza (nepreverjen)

Kolko jaz vem. Za ta projek ta gospa niti ni lastnica hise v celoti ampqk drzava .. moz od vodje je amater i je vse postoril sam ce pa zdaj gledajo 3 ali 4 ploscice na kvadraturo ko jo je baje polagal sam.in prvic se pa vse da popraviti . Gospa pa bi lahko to takoj rekla ce je videla saj pa sta bila tam in ta njen partner . Kako lahko on sploh diktira ce niti ni tam prijavljen. Za cigaretw in alkohol majo te pa naj se delajo. naj ne pluvajo vodje ker je postorila ogromno in zavedajte se koliko truda je tu notre.

marionela (nepreverjen)

za cigrete in alkohol je denar, naj bi hišo obnavljala že prej, ko je v takem stanju. ne zasluži si niti centa, lenoba lena

In reply to by zuza (nepreverjen)

tuma (nepreverjen)

mene bolj zanima zakaj je vodja odstopila. profesiolani ljudje tega ne naredijo. vsaj ne ko denar ni njihov. pa tudi zanime me kaj piše v pogodbi (ki je ziher sklenjena). če je res da je niso vprašali za mnenje (tudi če je brezplačno) to ni pošteno. navsezadnje ona tam živi.....

In reply to by zuza (nepreverjen)

Shash (nepreverjen)

Brezvezna babja svaja... Ženska ki ji je rihtala obnovo tako ali tako prej sebi rihta politične točke..... na kakih naslednjih volitvah bo že kandidirala za to in ono... z uspešno obnovo bi dobila tudi pomurske glasove... ploščice so položene na nivoju za moje ribiško mesto in nič lepše... Če komu misliš kaj narediti ali dati mu daj pošteno ali pa spokaj. Ne pa s podcenjevanjem, češ ti itak nič nimaš... Če otrok ne imel kolesa in bi mu ga kdo šenkal, ko sta obe kolesi v totalni 8ici,... dalje presodite sami... Če kdo nima za jest, mora tudi pomije sprejet?? Mislim da je taka stvar res na vsakem posamezniku. Ta obnova bi bila uspešna, če bi bilo pošteno narejeno. Ne pa da bi čez pol leta bral, kako se je spotaknila na ploščicah, pa razbila glavo....

Stari3 (nepreverjen)

Bi ti dal kar nekaj plusov,če bi bilo možno..
Super izjava,pa ne branim nobene strani..
Samo če se.že naredi nek projekt ,mora to biti narejeno strokovno..
Ker tu so vsi drugi pristopili,samo da je negdo ganil in to zaradi miloščine

In reply to by Shash (nepreverjen)

Vipko
Truplo

Se tudi sam strinjam. Priložnost je bila, zagotovljen tudi denar, da se dela kakovostno opravijo (so ali niso, v to se kot nestrokovnjak ne spuščam). Če že dobiš določeno vsoto denarja za pohištvo, zakaj si ga sam ne bi izbral, seveda v okviru razpoložljivega denarja? Meni je bedasto, da je to problem?

In reply to by Shash (nepreverjen)

s101 (nepreverjen)

Super komentar!! Sem to zadevo se videl po TV-u. Joj, zenske… Kaj se pa tice ploscic. KATASTROFA. Ja zastonj je. Ce bi meni mojster ali kdo zastonj tak ploscice polagal, ga stiram v tri krasne… Ce nekaj ne vem, pac ne vem in ne bom delal. Ne morem pa zahtevati, da mi kdo rece hvala, ko se s 3km vidi, da je katastrofa.. ostalo pa je zenski "nesporazum"...

In reply to by Shash (nepreverjen)

kanžor

Shash............... Čűdno ka se što od vas pametnjakov in takšnih mojstrov ni javil za obnovo .Sedaj vsi vse vidimo .Ploščice se vedno dajo dvigniti ter popraviti .Ampak,da je ta lena ženska izjavila ,da se ji kuhinja ne dopade to je pa že višek .Potem si naj postavi tro nožec ter kotel in kuha na sredi na ognjišču .

In reply to by Shash (nepreverjen)

Komentar123 (nepreverjen)

.... Obe sta krivi.., gospa z njenim keramicarjem, in gospa nehvalezna.
Tude lesninin popust 7000€ na 3000€..
Lesnina mate se to kdaj??? Meni ste nazadnje dali - 5%??!?
Kelko so si popsravili tu pejnaz pri taksnih in drugacnih popusteh, pa partner keramicar itd... Vsi dobro znamo kak to ide.

Svetice13 (nepreverjen)

Ce nebi bilo spora bi za pohistvo placali 7 jurjev....ostalo pa v zep pobasali..... Sedaj ko vracajo pohistvo, pa se delajo postene, kako so ga za 3 jurje zrihtali.........

In reply to by Komentar123 (nepreverjen)

luc-ifer (nepreverjen)

Lepo pošteno tudi Lesnina ima sredstva za spozorstvo tako ne pametuj če ne veš kako potekajo posli v komerciali trgovine?

In reply to by Svetice13 (nepreverjen)

Yeap (nepreverjen)

In v čem je problem ??? Lahko ti nadaljuješ tam kjer so oni ostali.A misliš da je dovolj da se pošlje denar??? Pljunit v roke pa gremo.Gospa pa kokrkoli je vzela je vzela premalo. Pa lp

In reply to by Svetice13 (nepreverjen)

Denis rs (nepreverjen)

Ges neven.Ali san pa nauri.Vi ste vidli kakšna je kuča bila prle.Pa če bi odpadne strejte kajlice polagali pa bi bilau baukše.Pohištvo sami zberali jok brate Lesnina je dala popust na tisto ka nejde pa pravilno je tak.
Ge bi že prle odišo.

lejku (nepreverjen)

Kaj toj zenski ni jasno. kak je pa bone zapravla in nosila polne cule gor
. pa nihce ne rece. kupoval stvari kak za med i se trosila.zaj pa nima.ni. Da joj ni sram. Sramotila celo selo . A tu zdaj bojo pa lahko delali sami prej pa nc. ja ja tak bolana . PARTER pa naj se malo srami kaki alkoholik je

marionela (nepreverjen)

bolana v glavi. vse bi imela zastonj, do sedaj je tudi tako bilo. vse zastonj.

In reply to by lejku (nepreverjen)

lejku (nepreverjen)

Kaj toj zenski ni jasno. kak je pa bone zapravla in nosila polne cule gor
. pa nihce ne rece. kupoval stvari kak za med i se trosila.zaj pa nima.ni. Da joj ni sram. Sramotila celo selo . A tu zdaj bojo pa lahko delali sami prej pa nc. ja ja tak bolana . PARTER pa naj se malo srami kaki alkoholik je

Pregovor (nepreverjen)

Podarjenemu konju se ne gleda pod zobe....

Packo12345 (nepreverjen)

O raznih "obnovah " je škoda izgubljati besed , tak položene keramike jaz ne bi imel niti v štali , toliko.

yeap (nepreverjen)

Zakaj si pa sama ni položila??? lepše je čakat na drugega....

In reply to by Packo12345 (nepreverjen)

Tutu (nepreverjen)

Naj samo stara tiho bo... nekaj lejt nazaj sta se z svojin partneron na Bogracfesti tak napila, ka so siroto Zalo po razglasi iskali... znan jes dosta samo man razloge ka san tiho. V glavnon, baba je gnida, ničvredna.

Slavko. H (nepreverjen)

Turbaska posla..

Hahaha (nepreverjen)

Zalokani babe vogrske pa njenome mrdaše vse kraj zejte pa k Orbane poslate

awdsdfghhgfds (nepreverjen)

Jah, na žalost je dobrota večkrat sirota. Saj ne pravin, če so penezi, bi lejko gospo tudi pitali ka za pohištva si želi meti, dokeč so stroški v mejaj normale. Lejko bi. Neje pa za mene to nekšen močen argument njoj v korist. Navsezadnje v kuči duga lejta nejso meli pohištva, štero bi zglednolo vsaj malo spodobno. Zaj pa ga majo. In ka se zaradi toga, ker pohištvo, štero je pred meseci lejko samo senjala, neje točno po njenih notaj in ker kajlice, štere so prostovoljni napravili očitno privat in štere ne pašejo točno na milimeter, dela divo... In ka je eden zgoraj dal kontraargument s pomijami za gesti ali podarjenin vozičkon brez potačov. To je absolutno neprimerljivo, ker se v tvojih primeraj ide o stvareh, štere nemajo funkcionalnosti. In ka voziček, šteroga nemreš voziti in je torej neuporaben, primerjaš z omaro, štera izpolnjuje svoje poslanstvo, ampak neje čistak po okusi nekoga zaradi barve ali oblike... To je kak da bi familiji nešče plačo dopust v Izoli, pa bi nej bil zadovolen, ker je samo v apartmaji in nej v hoteli ali pa ka je v Izoli in nej v Dubrovniki... Totalno neprimerljivo...

Zanimiva mi je tudi vsebina člankov. V članki, ge se prosi peneze, je samo omenjeno, kak ona, brez službe in z očitno malo invalidnostjo, živi v podrtiji. Že tan ti da misliti, ka se lejko gnesden kljub nekšni invalidnosti kak je poškodovana hrbtenica ali pa roka, da dobiti službo in se vsaj truditi za boukši život tvojoga deteta. More se pač ščeti. V ton članki in v njenih besedah pa enouk gej puno rodbine pa tudi partner, šteri delajo na stvari. Ge je pa te tej partner bil v tiston članki? Ge je rodbina v tiston članki? Ali je partner isto na socialnoj podpori? Ali pa ma peneze in se namesto za vred gemanje kuče penez zapravla za druge zadeve? Nekak man občutek, ka je v tiston primeri za nalašč partnera nej omenjala, ker bi se lidan bole smilila in bi dobila urejeno kučo... Seveda se lejko motin...

Ges osebno rad dan evro, dva ali pet za nekoga, šteri peneze nuca. Ampak takšni primeri so mi vedno tisti, šteri mi dajo misliti, ali je smotrno davati peneze določenin lidan. Gej dosta primerov, ge se zgodijo tragične stvari in lidgej ostanejo brez vsega, ampak se trudijo za boukši život pa jin ne uspe. In ti lidgej bi bili izjemno veseli sakšnoga evra in so ti hvaležni, če jin kupiš sendvič s salamo, čeprav bi si rajši želeli sendvič s poli klobaso. Ten rade volej dan penez. Te pa gejo na drugi strani revni lidgej, šteri ves penez, ka ga dobijo, ponucajo za čike, alkohol, ne iščejo službe itd. in povrhi nejso zadovolni s tistin, ka dobijo od drugih. Na žalost redko znaš za šteri primer lidij je govora v takšnih primerih... Meni se v toj zgodbi smili deklica, štera neje nika kriva za svojo bedo... Izključno zaradi nje si želen, ka se tej dela uspešno dokončajo in ka dobi, vsaj ka se doma tiče, spodobno življenje. Upan, ka de v šoli pridna in de se trudila sama priti na boukše...

niksooon (nepreverjen)

GE VAN PRAVIM, NITI CENTA NE DAVLITE. TOVRSTNO PROSIJACENJE PREKO PORTALOV KAK SOBOTAINFO JE VEDNO SUMLJIVO.
PO DRUGI STRANI PA SE SOBOTAINFO NIKOLI NEJDE ZA KORIST SRMAKOV AMPAK ZA LASTNO KORIST...GLEDANOST, PRILIZOVANJE NARODU KAO KA MAJO SRCE...
poznan par lidi tega portala...:)

Prophet (nepreverjen)

"Kuhinja mi ni bila všeč."

Ma nemoj.. Meni se tudi ova za 12 jurjov bole vidi, samo si je nemren privoščite. Man svojo jeftino, nej tak lejpo.

Kak sploj vupa to povedate, po ton ka je v vsaki novinaj pisalo kaj njoj naj pomagamo. Ka je pa ona napravila ka pomore deklice?

Pomoje sta obej zgodbe nastavlenive tak kak van paše, itak so to medije. Pa vseeno...

kuna (nepreverjen)

Kaj mata teti med sabo, naj rešita.
Ena in druga sta se zapleli v "kolo priložnosti", kjer so bila obojestranska pričakovanja prevelika. Seveda sledi razočaranje, s tem pa tudi določena mera maščevalnosti in pranje perila.
Na žalost in na škodo vseh gre preveč preko "medijev" in predvsem mrhovinarjev.
A ste mogoče prebrali prispevek? Prešteli ste tisto, ka ste ščeli prešteti.
Če še niste ugotovili, gre med drugim tudi za 11 letno deklico, deklico, ki zna šteti, zna brati. Šteti znajo tudi njeni sošolci,..., kalkulirati pa znamo vsi. Vsak po svoje. Rezultat ni nikoli enak drugemu.
Polnoletni udeleženci v zgodbi, sobotainfo, urednik, administrator, večina komentatorjev,...: POSKUSITE SE OSEBNO postavitI v vlogo 11 letne deklice, ki bo čez slabih 14 dni spet prestopila šolski prag. A se zavedate teže svoji komentarjev? Koliko vas "junakov" bi šlo, na njenem mestu, brez skrbi, 2. septembra, nazaj v šolo?

Sobotainfo, žal ste postali poden od podna. Čisto navadni mrhovinarji, hijene, hinavci,...
Samo vprašanje časa je, ko se bo pojavil primer "ravnatelja", ki bo zrasel na vašem zelniku. Pa saj dobro veste kateri primer mislim.

ojojj (nepreverjen)

kuhinjo naj izbira tisti, ki jo plača :D Verjetno pa je Lesnina dala tisto "znižano" ka je že en čas na lageri. Dvomim, ka majo tisoč kuhinj na zalogi kere lejko tak fest znižajo.Sicer pa delat pa boš lejko zberala najbokše pa najdrakše meštre pa najbokšo kuhinjo

Vougri (nepreverjen)

Vougri nismo dali, ka nismo tak nouri. Čida last je država, je last tudi (takšen) problem!

jesenski veter (nepreverjen)

Vsaka zgodba ima vedno vsaj dve plati, če ne več. Pri takih stvareh vedno poskušam razmišljat skozi sebe, sam bi bil hvaležen za karkoli, si mislim, vendar morda ni tako enostavno. Ljudje, ki se danes gredo humanitarne pomoči znajo bit izredno vsiljivi, mladina temu pravi kotrol friki in kar na lepem začno ukazovat življenju tistega, ki mu pomagajo in se vtikovat v vsako poro njihovega življenja in obnašanja, ter jim pametovat, da bi se morali obnašat po njihovo. Običajno gre tu res, ne mislim bit žaljiv, ampak resnično za samske ženske, ki se gredo pomači drugim in zaščitništva vsega, lastnega življenja, medsebojnih odnosov in odgovornosti, pravzaprav sploh odraslosti, pa niso sposobne. Ne rečem, da je tudi v tem primeru tako, ker ne pozanm v reali nikogar, je pa veliko tega videt.

Amater (nepreverjen)

Tu je lekar socic polagal ploscice on ma takso kvaliteto

feri11 (nepreverjen)

Kak prvo, ploščice so nej slabo položene, tan, ka je pa nikak sliko so pa ešče nej fugejrane, znači nej gotove, drujgič, babe je za 150 kil, TOREJ NJEJ NEJDE TAK SLABO, pa ešče manjica vogrska je, očitno, trejtjič tan na enoj sliki se lipou vijdi njejni način živlejnja, GLAVNO, KA JE TELEVIZIJA, ka se lejko na stiropor doj pouči pa zija cejle dnejve.... Kak koli do njej napravli, de za eno leto zamazana štala, bar ite drujgo leto slikat... Razen če do njej prostovolci pucali?????

Carni vrag (nepreverjen)

Se dobro ka so nej v kuco vdrli FURSovci s pistolami. in jih kaznili zaradi dela na crno.

gostja 426 (nepreverjen)

Odgovornost je na obeh straneh.
Brezposelne se preveč podpira pri lenobi, pomoč pa neje učinkovita. Ka pomagajo paketi hrane, obnova kuče, brezposelnome trbej omogočiti delo. Če nešče delati, se njemi ne bi smelo pomagati, tüdi podpore bi se te morale znižati. Tüdi če je invalid ali ma kak drugače omejene zmožnosti, se njemi lejko najde delo. Tüdi delodajalci bi morali biti bole fleksibilni.
Po drügi strani pa je moderno biti dobrodelnik - večina jih v tou nejde zavolo resnične želje pomagati, ampak je za ten egoizem, občütek, kak smo plemeniti in dobri, je fejst fajn. Takšni lidje ne pomagajo resnično pomoči potrebnin, ampak tistemi, na keroga naletijo, keri jih zna prepričati, ka nüca pomoč. Rešitve se brezposelnikon vsiljavle, namesto ka bi se sküp z njimi odločalo o ton, ka v resnici nücajo. Pomoč, če se jo nüdi, pa mora biti dobra, v ton primeri bi te že delo moralo biti dobro opravleno, nej tri cm debele fuge.
Edina žrtev v tej štoriji je deklica. Socialna slüžba pa spi, namesto ka bi jo dala v kakšno dobro rejniško familijo, ge bi se diklina nafčila normalno živeti, delati, ge bi jo meli radi. Mati bi jo mejla pravico nazaj dobiti komaj gda bi prišla k sebi.

ma.reli.ca (nepreverjen)

Oprostite, kdo pa je tole keramiko položil ? ki je na sliki...groza in ženska naj bo tiho in hvaležna za šlamparijo...če je bilo tudi pohištvo kupljeno po tem vzorcu, je organizatorico lahko pošteno sram. Ne vem zakaj gospa nebi smela izbrati sama pohištva, kje to piše ?

rk (nepreverjen)

Baje je ta ženska polno hrane od Rk odnesla iz Radmožanec, pa tudi drugih reči oblačila, svojih 5 otrok vlačila v Radmožance, da so dobro jedli in pili, vse bo prišlo na plan.Ljudje niso slepi, so pa nevoščljivi in na žalost najbolj sovaščani, ko jim je pela v zboru i pekla perece je pa bla dobra..hinavci, da jim ni para.

In reply to by ma.reli.ca (nepreverjen)

trollbusta (nepreverjen)

znate, kak je ... če mo ges nekomi rešavo plesnivo kučo, mi nede ostalo za mojo kučo. či mo ges drugin kredite pokrijvo, mi nede ostalo za mojoga.

mislin ka bi ob določenih dobrodelnih akcijah moglo biti tak, ka bi najbole bilij vključeni lidje iz neposrednoga okolja. tak bi se hitro pokazalo, če rejsan nucajo pomoč. sousid zna, če de dal ali nej. prejk slike pa člankov pa ne vijdiš nikomi v dujšo. smilijo pa se mi takša deca, ka v takšon živejo. zatou ka majo glupe starše, keri ne vejo sešteti 1+1. naj se van ne smili dejte, ka v plesnivoj kuči živej. naj se van smili, ka de ešče naprej živelo s takšimi degeni pa nove kajlice gor ali doj.

La.ra.ra. (nepreverjen)

Ne vem...sicer je rejsan ka či si nej direkt v eni situaciji ne veš ka je istina, zato se tuj neščen preveč opredeljevati...ampak ge man občutek ka tu sploj nega nikše krize oziroma nuje za zbiranje denarja, če bi se gospa zaposlila in si sama služila denar, očitno ima tudi partnerja, tudi ta lahko kaj prispeva, neven zakoj se to štej med "ljudi potrebne pomoči". Poznan lidij ka so v dosta hujše krizaj pa smo komaj kakše peneze vkup spravile ka so nucale za geste nej pa za luksuz...sicer pa kak kole de me štoj gučo...to ka je muvila ka se njej pohištvo ne vide...pa ka resan mislite ka bi se tiste kere resan nuca pomoč kaj buno? naj bi na svoje dete gledala to se meni zdi višek vsega neprimernoga obnašanja in enoga odnosa do tistih ka so prispevali...ampak vseeno znan ka so poštene lidgej na svete in ene resan nucajo pomoč pa bi se rajši k tistin obračali nej pa ka to lajno zaj že pa vlačemo pa pišemo eno pa isto pa štemo eno pa isto daj rajše sobotainfo kak portal odprite fundacijo pa iščite pomoči potrebne pa zbirajte denar...de čas dosta bole z enin haskon ponucane...

Amy Lazer (nepreverjen)

Malo ostre besede uporabljate! Ste bili zraven?
mene osebno ful moti da je šla kupit pohištvo na lastno režijo, s tem da ji je obljubila da bosta šle skupaj,na vse zadnje bo ga. Judita tam živela. In če greš na lastno režijo kupovat pohištvo z denarjem (ki ni tvoj), s predhodnim dogovorom da gresta skupaj je nemoralno in nehumano.
Ful si želim da bi objavilo pogodbo ki je bila podpisana, takrat bi veliko več vedeli kot pa zdaj.

drugače pa..... ne obsojajte prehitro. v ozadju ne veste kaj se je dogajala. lahko je šlo 1000 al pa več € v njen žepek.... premislite! sploh preden uporabite besedne zveze kot zgoraj!
pa lep dan.

Janez Komunist (nepreverjen)

Jaz mislim,da je ta Dunja Lešnik Samnjegova ena velika nategunka in na račun te njene dobrodelnosti lepo služi in denar,ki ga ljudje in organizacije prispevajo lepo kaplja v njen žep.Zdaj pa mi povejte,kter idiot bo se šel dva meseca dobrodelnost ZASTONJ kot se je šla omenjena pri obnovi te hiše,zame tu nekaj močno smrdi,ker že po ogledu posnetka,ki ga je ta Dunja objavila,ko jih je tako grdo popljuvala se lahko vidi,da je omenjena malo preveč arogantna in si misli,da je ne vem kaj.
Kako lahko ona na lastno pest odloči kako pohištvo bodo imeli,če bi bila normalna bi se z Judit zmenili skupaj,če je na voljo za pohištvo npr: 5000 € je za to vsoto lahko na izbiro tudi kaka druga kombinacija pohištva in ne ravno ta,ki si jo je ta Dunja vbila v glavo.Ta otroška soba,ki jo je izbrala ta Dunja pa stane samo 299 € pa še zelo slabe kvalitete je,ker sem jo pomagal sestavljati kolegu,ki jo je kupil za svojega otroka...torej meni tu nekaj zelo smrdi pri razdelitvi denarja.

https://www.xxxlesnina.si/p/carryhome-mladinska-soba-bela-hrast-sonoma-…

Vipko
Truplo

Vse, kar si napisal so samo domneve. Ampak, še kako lahko pijejo vodo, kot se temu preneseno pravi.
V Sloveniji imamo na pretek raznih dobrodelnih društev, pa civilnih iniciativ, pa tega in onega in vsi živijo, ne životarijo! Tudi to nekaj pove. Tudi ta del zgodbe je potrebno upoštevati, ne samo drugi del o gospe, o kateri nekateri vse najslabše, ne pravim pa, če jo poznate, da tudi marsikaj ni res.
Če je bil problem izbira pohištva si pa lepo napisal, da bi bilo pametno, da obe izbereta... koliko denarja, toliko muzike in problema ne bi smelo biti.
Moja domneva je nekako na sredini: obe gospe verjetno trmasti, malo prav ena, malo druga... kot snaha in tašča v kuhinji, na koncu kreganje, mož in sinek pa v gostilno na kosilo!

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

Janez Komunist (nepreverjen)

Se popolnoma strinjam z napisanim,sam sicer misli,da je ta Dunja Lešnik malo preveč zvišena in si misli,da je najbolj pametna.Vsem tistim tukaj gor,ki pljuvate po Judit pa vas je lahko sram,da se spuščate na tako raven.
Še bolj je lahko sram to Dunjo Lešnik,ko na svojem facebook profilu dopušča pljuvanje po tej ubogi družini,da so ljudje taki gnoji si ne morem predstavljat,ljudem,ki nič ne manjka in ne rabijo pomoči tudi ni trebat omalovaževat takih pomoči potrebnih.
Sam tudi mislim,da vsi ti dobrotniki,ki bi naj pomagali pomoči potrebnih to pomoč najbolj sami izkoriščajo in imajo posledično sami največ koristi.

In reply to by Truplo

Yeap (nepreverjen)

Prav vseeno je kaki delež vzame,delo nekdo mora opravit.Če ga niso opravili domač,iga bo pač nekdo drug-in ta drug si bo vzel tudi svoj del pogače pa če vam je prav ali ne. Pa lp

In reply to by Janez Komunist (nepreverjen)

sunce van japansko (nepreverjen)

nehvaležnici eni vse iz kuče odnesti...pa naj ma tak, kak je mejla prlej

milan 1 (nepreverjen)

Keramiko treba položiti kot je treba, ali pa naj sploh ne polagajo.

stric vili (nepreverjen)

Probem pri raznih problematičnih osebah je, da imajo cel kup enih hišnih ljubjenčkov, ki stanejo veliko denarja. Potem pa še obvezno cigarete in pijača. Za kaj drugo pa ne ostane več denarja. Ko jih pa nekdo postavi na realna tla je pa takoj vik in krik.

bingelj (nepreverjen)

Jaz bi Danico raje videl kje drugje. Joj, kaj bi ji delal...

meolijc (nepreverjen)

Če bi bila tako dobra in poštena kot jo eni njej enaki hvalijo bi ji sovaščani tudi priskočili na pomoč 100 % .Ampak kdo bo še več lenuhov podpiral ? Včeraj je bil izplačilni dan za tiste ,ki bi lahko delali ampak nočejo .Zadnjič sem poslušal enega socialaša da je govoril ,da bi morala podpora znašati od 700---900 € plus regres .Človek je star 32 leti in ŽE ima skoraj pet let delovne dobe .To žensko in njej enake poslati v sezonska dela .Taki ki ni zadovoljen kar dobi zastonj še ni vrede palice da bi se z njo zmlatil

Donroo (nepreverjen)

2 sesalca a obnovo hise, po 200eur, racun 736eur za polaganje ploscic, od osebe, ki sploh nima dejavnosti registrirane??
https://www.24ur.com/novice/slovenija/dobrodelni-projekt-ki-se-je-sfizi…

berta11 (nepreverjen)

stara vam je skuhala dobro župo

Lendavski (nepreverjen)

Sram je lahko vse,ki so pljuvali po Judit...zdaj pa se je izkazalo kaka goljufivka je pravzaprav ta Dunja Lešnik. ?

In reply to by berta11 (nepreverjen)

... ne boste v… (nepreverjen)
stručko (nepreverjen)

tak zaj pa gor vtrgaj te ploščice pa pozovi SOCICA ka de se un včil kak se polagajo ploščice

Viktor (nepreverjen)

Za izravnalno maso pod ploščice se je "šparal" denar, da bi ga ostalo za nakup bet. mešalca. 2 sesalcev …………..
A takšen je to vrag!

axl73102

V prvem mesecu sem prejel 22738 dolarjev, prejšnji mesec pa 29584 dolarjev, od doma sem ravno delal na spletu. Sem reden študent in delam samo 3 do 4 ure na dan. Vsakdo mora poskusiti to delo zdaj samo uporabiti to spletno mesto ...

---->>>> www.WebJob33.Com

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice