Zaradi prostorskih potreb namerava občina Cerkvenjak v prihodnje razširiti oziroma dograditi vrtec. Načrtujejo štiri dodatne oddelke, osrednji prostor in servisne prostore.

Vrtec Cerkvenjak ima trenutno šest povsem polno zasedenih oddelkov, občina Cerkvenjak pa na podlagi izračunov ugotavlja, da bi bilo smiselno vrtec dograditi še za štiri oddelke.

Vrtec tako trenutno obiskuje približno 110 otrok, z ureditvijo prizidka bi jih lahko sprejeli dodatnih 88.

Dodatne prostore načrtujejo kot neposredno navezovanje na obstoječ vrtec. Zasnova pa je smela.

»Nova razširitev je za polovico etaže nižje od zadnje etaže obstoječega vrtca. Iz obstoječega objekta se za pol etaže spustimo po stopnicah ali za pol etaže dvignemo do novih prostorov. Možen je tudi spust iz etaže obstoječega vrtca po toboganu za pol etaže v novo pritličje razširitvenega dela,« je zapisano v projektni dokumentaciji. 

Pogled na dograjen del vrtca (vir: občina Cerkvenjak).

Vrtec kot gozd

Vse načrtovane igralnice so večje od 50 kvadratnih metrov: »Vsak oddelek ima pripadajočo pokrito teraso. Doda se nov prostor za dodatno dejavnost otrok v drugi etaži. Ta ima stekelno steno, ki se lahko odpre in poveže z skupnim odprtim prostorom.«

Pri tem bodo sledili osnovnemu principu, ki so ga vpletli že v obstoječi objekt, in sicer da je vrtec kot gozd.

Občina namerava tudi kupiti parcelo na severni strani, ki bo prinesla dodatno zeleno površino. Dodali bi tudi nova polja z igrišči na vzhodni strani vrtca.

Pogled na mesto dograditve Vrtca Cerkvenjak (vir: občina Cerkvenjak).

Koliko bo dograditev stala, občina še ne razkriva, projekt pa želi občina realizirati v letih 2023 in 2024.

Denar za vrtec pričakujejo iz investicij v vzgojno varstvo ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, primaknili bodo tudi lastna, torej občinska sredstva.

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Poznavalec razmer (nepreverjen)

Tako se to dela naj se gresta g. Slana in g. Fras iz sosednje občine učit k njim ne pa da gradita ta vrtec pri Svetem Juriju ob Ščavnici že tako dolgo kot sta v občinski politiki in dalje kot do podrtega Vkovarja še nista prišla

popek (nepreverjen)

nič ne vidim da bi bilo kaj v stilu gozda. sobotainfo, nabavite si že enkrat lektorja, da vas ni sram kake napake delate.

realnooo (nepreverjen)

saj ce stete van obcina naredi vrtes iz zlata, SAMO TE TEGA TUDI PLACIVALI V ZLATI

Lalika (nepreverjen)

Baje, da je idejni vodja tega projekta bil Klobasa. Ideja se mu je porodila že v najstniških letih med snemanjem glasbenega spota skupine Casanova za pesem Fatalen.

Trojičanka v C… (nepreverjen)

Malo ste zamešali. Klobasa ni v Cerkvenjaku. Še ne. 😉

In reply to by Lalika (nepreverjen)

lalika (nepreverjen)

Kdo pa je rekel ,da je v Cerkvenjaki???
Slabo sledite.

In reply to by Trojičanka v C… (nepreverjen)

Starejše novice