V občinah severovzhodne Slovenije so pripravljeni na začetek vpisa v vrtce za naslednje šolsko leto, ki ga bodo večinoma izvedli februarja in marca. Podražitev vrtci zaenkrat ne napovedujejo.

V Mariboru na voljo 1000 prostih mest

Po poročanju STA bo v naslednjem šolskem letu v mariborskih vrtcih na voljo okoli 1000 prostih mest. V mariborskih javnih vrtcih je v 245. oddelkih trenutno nekaj več kot 4200 otrok. S 1. marcem načrtujejo odprtje novega oddelka prvega starostnega obdobja v enoti Vančka Šarha v Vrtcu Jožice Flander.

Ali bo prišlo do podražitev še ni jasno, saj na občini preračun stroškov še opravljajo.

Enota Ribiška v Vrtcu Ivana Glinška, ki je trenutno zaprta, bo v naslednjem letu deležna prenove. Obnovili bodo tla, menjali sanitarno opremo in svetila, delno sanirali streho in ogrevalni sistem. Prav tako se bodo letos lotili gradnje dodatnih prostorov vrtca v Brezju, še poroča STA.

Na Ptuju pri vpisu otrok ne pričakujejo bistvenih odstopanj od preteklih let

Centralni vpis bo potekal od 24. februarja, pričakujejo pa, da bo potrebnih okoli 944 mest. 

Vrtec Ptuj trenutno obiskuje 930 otrok, ki jim je na voljo 54 oddelkov. Z novim letom so odprli dodaten oddelek za prvo starostno obdobje, načrtujejo si še enega. Ob tem je 26 otrok vpisanih v zasebni vrtec, 51 pa jih obiskuje vrtce izven mestne občine. 

Kot so pojasnili za STA, za zdaj o spremembah cen še ne razmišljajo.

Vpisi v murskosoboške vrtce bodo potekali med 2. in 13. marcem

Ravnatelj Borut Anželj je za STA povedal, da zaenkrat težko ocenjuje, koliko prostih mest bodo imeli v naslednjem šolskem letu. Vrtec trenutno obiskuje 691 otrok, ki so razporejeni v 44 oddelkov in en polovični oddelek. Potrebe po odpiranju dodatnih oddelkov ni. 

»Poskušamo zagotoviti vpis vsem otrokom, ki jih starši želijo vpisati v vrtec, a vsem staršem ne moremo zagotoviti želene lokacije. V dogovoru s starši otroke razporedimo po ostalih enotah Vrtca Murska Sobota,« je za STA dodal ravnatelj.

Zagotovil je, da cen programov ne bodo spreminjali.

V ormoških vrtcih načrtujejo okoli 55 prostih mest

V vrtce v Ormožu, Veliki Nedelji, Ivanjkovcih in Miklavžu je trenutno v 28 oddelkov vpisanih nekaj več kot 400 otrok. vodja občinskega oddelka za družbene dejavnosti Mojca Zorčič načrtuje, da bo v novem šolskem letu na voljo 55 prostih mest.

Letos načrtujejo prenovo enote vrtca Podgorci v Veliki Nedelji, prihodnje leto pa obnovo in gradnjo prizidka v Miklavžu pri Ormožu, poroča STA.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice