Visoki dosežki pri zahtevnem delu z mladimi, ustvarjalnost in inovativnost so Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer prinesli prestižno priznanje.

V Muzeju novejše zgodovine Slovenije so minuli četrtek že dvajsetič podelili priznanja Blaža Kumerdeja za prispevek v vzgoji in izobraževanju. Med petimi dobitniki za leto 2018 je bila tudi Gimnazija Franca Miklošiča Ljutomer. V imenu šole je priznanje prevzel ravnatelj Zvonko Kustec.

Vrh slovenskega šolstva

Na Zavodu Republike Slovenije za šolstvo želijo predstaviti visoke strokovne dosežke posameznikov in ustanov pri delu z mladimi, poudariti njihovo ustvarjalnost in inovativnost ter se jim zahvaliti za prvovrstno sodelovanje z Zavodom. 

Priznanje Blaža Kumerdeja podeljujejo za dosežke pri uvajanju novosti na področjih predšolske vzgoje, osnovnih šol in srednjih šol, šol za otroke s posebnimi potrebami in dijaških domov, pa tudi za odličen končni izdelek, za nove rešitve s področja načrtovanja in uresničevanja kurikuluma ter za širjenje idej v vseh oblikah informiranja in izobraževanja.

Kot so zapisali na zavodu za šolstvo, dosežki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer sodijo v sam vrh slovenskega šolstva, saj je šola v mnogih projektih iskala možnosti nadgradnje dela z nadarjenimi dijaki, razvila učne načrte za vključevanje gledališke in filmske kulture in razvijala uporabo i-učbenikov. Poleg tega si je prizadevala za kakovosti pouka matematike v srednjih šolah, razvijala pedagoške digitalne kompetence učiteljev, podjetnost ter dijake s pomočjo inovativnih učnih okolij spodbujala h kritičnemu mišljenju in reševanju miselnih problemov.

Zbrane je sicer nagovoril tudi minister za izobraževanje, znanost in šport Jernej Pikalo, ki je v nagovoru poudaril, da je naš šolski sistem kot družbeni podsistem eden najboljših na svetu. 

Izpostavil je, »da danes častimo tiste, ki ne le najbolje sodelujejo z zavodom, ampak dajejo najboljši del sebe v to, da izobrazijo druge in jim kažejo pot. Predane učiteljice in učitelje, ki vidijo preko kalupov in so srce šolstva.«

»Priznanje je nagrada za vse, ki delamo na GFML. Je priznanje našemu trudu, inovativnosti in srčnosti, s katero opravljamo svoj poklic. Je potrditev pedagoškemu timu, da dela dobro in usmerjeno k inovativnemu razvoju učnih metod in našega šolskega sistema,« pa je povedal ravnatelj GFML Zvonko Kustec.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice