Slika je simbolična.
Le še en dan nas loči od veselega decembra, ko bo v Murski Soboti poskrbljeno za pestro praznično dogajanje. Med večjimi dogodki bo vsekakor tradicionalno Mikloševo senje, ki se obeta že ta torek.

Tradicionalno Mikloševo senje velja poleg Trejzinega senja za največji sejemski dogodek v mestu. Na Slovenski ulici se namreč takrat zberejo številni obiskovalci, Miklavž pa hkrati naznani tudi začetek prazničnega dogajanja.

Tudi letos ne bo nič drugače. V torek, 6. decembra od 8. ure naprej, bo središče Murske Sobote ponovno obiskal Miklavž, mesto pa bo ob spremljavi pestrega programa spet zaživelo v sejemskem prazničnem duhu.

Več kot 300 različnih razstavljavcev

Gre za dogodek, ki ob prazniku Svetega Nikolaja v mesto pripelje več kot 300 stojnic z različnimi razstavljavci iz Slovenije, Hrvaške, Madžarske in Avstrije ter številne gostince. 

Na Slovenski ulici bodo tako tudi letos razstavljali najrazličnejši rokodelci. Na voljo bo vse od medičarskih in kvačkanih izdelkov do nakita iz različnih materialov, suhega sadja, ob tem pa še lončarski in pleteni izdelki, suha roba, igrače, tekstil in obutev, cvetličarski izdelki, naravna mila in še marsikaj drugega.

Na voljo tudi pestra gostinska ponudba

Seveda ne bo manjkala niti odlična gostinska ponudba. Tudi tokrat se bodo predstavljala različna kulinarična društva ter okoliški gostinci.

Med drugim bodo tako voljo kuhane klobase, langaš, sladkarije ter ostala ponudba. Kot se za praznični december spodobi pa bodo ponujali tudi odlično kuhano vino in čaj, da se malo segrejemo. 

Slika je simbolična.

Kakšen bo program?

Tudi letos so se organizatorji, Komunala Murska Sobota in Mestna občina Murska Sobota, potrudili in pripravili pester program. Mikloševo senje bo tako trajalo skozi celoten dan, vse od 8. ure naprej pa do večernih ur. 

In sicer ob 8. uri bo na vrsti otvoritev sejemskega dogajanja. Ob 10. uri pa bodo Slovensko ulico popestrili zvoki pihalnega orkestra Murska Sobota.

Ob 10.30 uri bo senje kot že tradicionalno obiskal tudi Miklavž s spremljevalci, ki se bo sprehodil skozi celotno ulico in pozdravil obiskovalce. Miklavž se bo nato na prizorišče vrnil še ob 15.30 uri.

Skozi celoten dan bo na voljo tudi zabavna glasbena spremljava. Ozračje bodo od 12. do 18. ure ogrevali člani skupine Avantura. Ob 14. uri pa bodo dogajanje popestrile še mažuretke iz Odrancev.

Komentarji (9)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
345d (nepreverjen)

napil se bom kot budala

Fifi.2021 (nepreverjen)

Pravilno

In reply to by 345d (nepreverjen)

Vinko vinko (nepreverjen)

Pošteno, bravo.

In reply to by 345d (nepreverjen)

alojz99 (nepreverjen)

takši program ka te to lejko samo kap trufi .. bouga moja sobota

Lokoliko (nepreverjen)

Ka bi Pa te se ti rad,ajaaaa,nega balkanske muzike,jbg,bos pac doma na telefoni posluso.

In reply to by alojz99 (nepreverjen)

per (nepreverjen)

Nej meni so všeč tej ka ramunike razno vlačijo pa jodlajo

In reply to by Lokoliko (nepreverjen)

Sredina (nepreverjen)

Vejpa odsele se z tej gnile sobote..sto te nazaj drzij? Te se te ze vijde.

In reply to by alojz99 (nepreverjen)

fgda (nepreverjen)

Neje pravo, ka je gnila. Bauga je, misli ka si zasluze vec

In reply to by Sredina (nepreverjen)

anatalya (nepreverjen)

najedla sem bom kak to ma bite

Starejše novice