V Lipovcih so poskrbeli za cono 30, ki naj bi pripomogla k povečanju prometne varnosti in izboljšanju kvalitete življenja v Lipovcih.

V skladu s sklepom sveta Krajevne skupnosti Lipovci in na osnovi peticije več sto zbranih podpisov krajanov Lipovec, sta bili na nevarni in problematični relaciji vgrajeni dve grbini za umirjanje prometa in postavljeni trije prometni znaki za omejitev hitrosti na 30 km/h. 

S pobudo za umiritev prometa na tej relaciji, ki je stara več kot  deset let, so bila seznanjena vsa gospodinjstva. Gre za ukrep zaradi prometne varnosti čakajočih šolarjev na avtobusnih postajališč in tudi zaradi nevarnega nepreglednega ovinka ter neupoštevanja omejitev.

J.Ž.

S spleta

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kocijaz (nepreverjen)

Kupim kocijo s konjsko vprego, pogojno tudi kravjo. Ponudbe na ZS. Hvala

andrejs (nepreverjen)

če čete meti hupfrle, pa ga mete

.. .. .. .. (nepreverjen)

Ges san pa mislo ka so samo v rakičani takši betežnijki doma.

šarvedi (nepreverjen)

Bokše, ka bi te asfalt ponucali za tiste luknje na cesti, ka so od rondoja proti Lipovcan.

To pa ja (nepreverjen)

Eh tisto folga ka tu pa tan zakrpajo :P

In reply to by šarvedi (nepreverjen)

AA430 (nepreverjen)

Smo v časih,ko nam ceste in ovire uničujejo avte..
Budale,ki jih nastavljajo.

EMIL. S. pravnik (nepreverjen)

Zdaj vidim, da se to društvo norcev širi, kak virus. Nobene raziskave nisem videl, da bi take nezakonite ovire na cesti prispevale k varnosti prometa, za to imamo prometne znake, pa če je potrebno tudi omejitev na 10 km/h. Kdor ne upošteva prometne signalizacije pa za to imamo policijo, da take izloči iz prometa. Pametnjakoviči iz Lipovec take ovire kot ste si jih vi izmislili SO NEZAKONITE ker pri hitrosti 30 km/h uničujejo (dokazano) vozilo. Da jih ne boste rušili kot so to morali v Soboti pred občino. Samo se mora en voznik pritožiti na ustrezno mesto.
Sicer pa si prečitajte kaj pravi ZAKON O CESTAH:
Z A K O N
O CESTAH (ZCes-1)
1) Naprave za umirjanje prometa so fizične, svetlobne ali druge naprave in ovire, s katerimi se udeležencem v cestnem prometu fizično onemogoči vožnja s hitrostjo, višjo od predpisane s prometnim pravilom ali odrejene s prometnim znakom, ali se jih opozori na omejitev hitrosti na nevarnem odseku ceste.
(2) Ukrepi za umirjanje prometa so tehnične rešitve na cestnem omrežju in na vozišču ter oblikovanje prometnih površin.
(3) Naprave in ukrepe za umirjanje prometa je dovoljeno izvesti le na delih cest skozi naselja, kjer z rešitvami in ukrepi v skladu s predpisi o projektiranju cest ni mogoče zagotoviti želene hitrosti vozil.
(4) Ovire iz prvega in drugega odstavka tega člena morajo biti označene s predpisano prometno signalizacijo in prometno opremo.
(5) Ne glede na razloge iz tretjega odstavka tega člena je obvezna postavitev naprav oziroma izvedba ukrepov za umirjanje prometa pred vzgojno varstvenimi in izobraževalnimi ustanovami ter drugimi objekti, ob katerih je zaradi specifične populacijske strukture udeležencev zahtevano zmanjšanje dovoljene hitrosti v naselju.
VAM JE ZDAJ JASNO ? Upam, da bo krivec odgovarjal.

Tumpek (nepreverjen)

Ti pravnik? Kaj ne veš, da ni zadosti čitat, treba je tudi razumet!

In reply to by EMIL. S. pravnik (nepreverjen)

nn (nepreverjen)

za vse debile ki postavljajo ovire drugim... zdaj bo dosti več zaviranja in speljevanja in čas od A do B bo tudi daljši, kar pomeni več izpušnih plinov, več obrabe zavor, sklopk ti delci grejo v zrak torej bo povzročilo večje onesnaženje okolice in več hrupa... torej BRAVO !

lipov list (nepreverjen)

Vidim da vaščanom Lipovec nekaj ............,kaj pa sami ne morejo ugotovit,ker itak so v ..........,pa še CORONA 19 njim škoduje.Mimogrede bi jaz dal zaradi radovednosti omejitev 10 km da bi domačini bolj opazili kdo se po vasici vozi z avtomobilom,kot tudi z biciklom.

Nemas kaj (nepreverjen)

Caki priselcna svoj racun.. zaj njemi rit ploska

Starejše novice