V Občini Kuzma nadaljujejo z urejanjem prometnih razmer, sedaj so na novo postavili tablo, ki označuje naselje in hitrost omejili na 40 kilometrov na uro.

Pred dnevi smo poročali, da so na cesti, ki vodi iz Kuzme v Gornje Slaveče, premestili tablo, ki označuje naselje, ter tako tudi omejili hitrost. Tabla se pojavi kakšnih 450 metrov prej, kot je bila nameščena pred tem. Sedaj so nas bralci znova opozorili, da je prišlo v istem kraju do prometne spremembe, tokrat ne gre za premestitev table, ampak za novo namestitev table in omejitev hitrosti.

Občina Kuzma je na cesti iz Nuskove proti Gornjim Slavečem na novo postavila tablo, ki označuje vstop v naselje Gornji Slaveče. Na označitvi je hkrati tudi pritrjen znak, ki omejuje hitrost na 40 kilometrov na uro. 

Nova tablo najdete na tej cesti:

Župan Škalič: Na prvem mestu je varnost

Za odziv smo ponovno povprašali župana Občine Kuzma, Jožefa Škaliča, ki nam je razložil, da je tu bila prej omejitev 90 kilometrov na uro, kar z varnostnega vidika nikakor ni bilo upravičeno. 

Poleg tega so sedaj tukaj postavili pločnik in hkrati izkoristili priložnost, da se celovito uredi to cestno omrežje. Pojasnil nam je še, da omejitev 40 kilometrov na uro velja samo za tisti del odseka in ne za celotno naselje. Škalič je še izpostavil, da so tam ovinki, prihaja tudi do zožitve ceste in precej prometa s strani kmetijske mehanizacije, zato je razlogov bilo več. 

"Meni je na prvem mestu varnost in čeprav to enim ne ustreza, se bodo morali zavoljo varnosti sebe in drugih na to navaditi." je še dodal Škalič.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost4346 (nepreverjen)

če postaviš znak 40 kak je na sliki pomejni ka je omejitev po cejli vesi ali?

markow83 (nepreverjen)

Ja, samo župan pravi ka nej. Tak ka te njeme položnico pošlemo če dobimo kazen.

In reply to by gost4346 (nepreverjen)

uu (nepreverjen)

Znak je veljaven do prvoga križišča, ali pa do prvoga znaka keri dale vala. Zdaj pa ge je tou pač je.

In reply to by gost4346 (nepreverjen)

markow83 (nepreverjen)

Zakon prave, če je znak na istoj štange kak znak za naselje, te omejitev vela v celon naselje. Tak je po celon svete, nemre bite v Kuzme naček.

In reply to by uu (nepreverjen)

demous (nepreverjen)

Župan Škalič: Na prvem mestu je varnost.

Če je tako potem bi mogli najprej cesto porihtati.

rosenkrantz (nepreverjen)

Vau, Breaking News!

VILMOŠ (nepreverjen)

Tej pločnik se leko nekan potisnejo by the way, zaj se nite dva avtoja nemreta pošteno ognete.
Me zanima kak de pozime

helmut (nepreverjen)

Župan Škalič: Na prvem mestu je DENAR !

vodka (nepreverjen)

Vidin ka v Kuzmi majo ešče vekšoga somara za ureditev prometa kak mi v Soboti.

klantoš (nepreverjen)

Spoštovani gospod Župan. Cela desetletja, so se ljudje vozili brez problemov. Zdaj, ko je nova cesta in pločnik pa ni več varno? Seveda ni. Celi projekt in izvedba, prava katastrofa.

vodka (nepreverjen)

Vüpan ka v občini Kuzma do volitev ne pozabite na županove norosti štere dela po občini.

Neznanka 4 (nepreverjen)

Ge pa trbej popravlate ceste ga pa bluzek nega .Npr: otrok kere obiskuje 4.solo v M.S nema urejene ceste ka posteno kombi po otroka nemre odite placa ga pa obcina do dvorisca ne ven ge je tu logika . Da je sneg otrok po pol ure caka na mraze zato ka obcina nej sposobna uredite cesto.Da je dez je isto zaprosile so na obcine za soder pa so ga samo telko pripelale kak ce be se mis sposro.Cesto nuca tude gozdna ce njen domacine kaj povejo se zgucavlejo vo na obcino obcina pa na gozdno .Tak ka oboje lazejo nisce se pa ne pijta kak je tome detete kere na mraze stogij pa da dez ide vseeno ce ma marelo je moker .ZALOSTNO SKALIC KA TOU NE REJSES NEJ KA SE VALES Z TVOJAME PROMETNAME ZNAKE S TEN BE SE LEKO POVALO KA SE DETETE POMAGO KERE JE OTROK S POSEBNIME POTREBAME NEJ PA S TVOJEME PROMETNAME ZNAKE ZALOSTNO

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice