Po grozljivi prometni nesreči, o kateri smo poročali včeraj, se je oglasil drugi voznik reševalnega vozila.

Fotografije zveriženega rešilnega vozila, ki je bilo včeraj dopoldne udeleženo v prometni nesreči na podravski avtocesti, so pretresle vso Slovenijo. 

Neprilagojena hitrost voznika reševalnega vozila

Po ugotovitvah policije je voznik reševalnega vozila, ki ni bilo na nujni vožnji, trčil v zadnji del pred njim, torej proti Mariboru, vozečega priklopnega tovornega vozila.

V nesreči sta se po besedah Policijske uprave Maribor lahko telesno poškodovala oba voznika, zraven njiju pa se je lahko poškodoval tudi potnik v reševalnem vozilu. Vse tri so z reševalnimi vozili prepeljali v Univerzitetni klinični center Maribor.

Po dosedanjih ugotovitvah policistov je po besedah policije vzrok za prometno nesrečo neprilagojena hitrost vožnje voznika reševalnega vozila.

Odziv voznika po nesreči

Po nesreči se je na družbenem omrežju Facebook odzval drugi voznik reševalnega vozila, ki je v daljšem zapisu izpostavil svoje občutke okoli grozljive prometne nesreče.

»Nismo vsemogočni, nismo nezmotljivi, nismo nesmrtni in ja, tudi nam se lahko zgodi; smo ljudje pod posebnimi obremenitvami, a zato se moramo svoje izpostavljenosti še toliko bolj zavedati,« je med drugim zapisal na družbenem omrežju Facebook.

Njegov zapis objavljamo v celoti.

"Tole se je končalo dokaj srečno danes.

V prometu smo izpostavljeni VSI, tako ali drugače. O vzrokih za nesrečo ne bom ugibal/pisal/jih komentiral, rad bi samo, da se tudi vozniki intervencijskih vozil zavedamo, da sodimo v skupino VSI!

Nismo vsemogočni, nismo nezmotljivi, nismo nesmrtni in ja, tudi nam se lahko zgodi; smo ljudje pod posebnimi obremenitvami, a zato se moramo svoje izpostavljenosti še toliko bolj zavedati.

Malo je ljudi, ki lahko zbrano in varno prepelje poškodovanega otroka v bolnico, takoj po tem, ko na kraju dogodka z rjuho pokrije njegovega očija ... Malo je takih, ki pride po takem dogodku v naslednjo izmeno že po 12 urah in dela naprej z vso svojo dušo! 

Malo je ljudi, ki dve uri ležijo na kavču ob kavi, v naslednji minuti pa je na cesti s popolno koncentracijo in znanjem nujne medicinske pomoči, z ekipo na krovu vozila ...

Te slike zmrazijo vsakega, še posebej nas, ki vozimo te rumenjačke in danes je večino nas stiskalo v prsnem košu, k sreči so prišle informacije, da z nikomer ni nič hujšega.

Dejstvo je, da moramo in zmoremo biti zgled ostalim!

Kolegi in kolegice ...

Premalo nas je, da bi se ne zavedali tega, da se lahko zgodi tudi nam, zato vozite varno! Vozite brez telefonov, z varnostno razdaljo, s prilagojeno in predpisano hitrostjo, zbrani in spočiti!

NUJNO, nenujno ... Nima veze!

Pridite in pripeljite na cilj in domov sebe in svoje sodelavce! 

Kdorkoli je kriv za tak izid: HVALA!"

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
bukant55 (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

seronja! kaj pa mora divjati, če sploh ni na nujni vožnji! to mu je opravičilo? kaznovat ga do onemosglosti in ja iz svojega žepa kupi novo reševalno vozilo.

feri11 (nepreverjen)

Tij na kavči boš najbole znal... Fala, ka si nan preneso tvoje globokoumno sporočilo! Fala ti in zadrejmaj dale.

In reply to by bukant55 (nepreverjen)

slvkos (nepreverjen)

če se na avtocesti zaletiš v pred seboj vozeče vozilo pri belem dnevu, vozilo ni stalo na vozišču, si ne zaslužiš opravičila ampak odvzem vozniške za daljše obdobje

jurko z murko

Ka pa! ste pa pametni...?vejpa polovica vas sploh 12ur nemre budnih ostati,kaj šele da bi reševali življenja.malo premislite pa se dajte na njegovo mesto idioti nesposobni....

sandi1 (nepreverjen)

imajo veliko srečo, da so vsi ostali živi.

Starejše novice