Predvsem v toplih poletnih mesecih so potrebe po vodi nekoliko občutnejše.

Tudi na Vodovod sistema B se v teh dneh vsako leto obrnejo občani, ki želijo iz hidrantov odvzeti vodo, predvsem z namenom polnjenja individualnih bazenov in zalivanja.

V javnem podjetju so zato v zvezi z dovoljeno uporabo hidrantov za javnost podali naslednjo obrazložitev:

Hidranti na javnem vodovodnem omrežju so namenjeni izključno požarni varnosti ter morajo biti ves čas dostopni in v brezhibnem stanju. Zato je vsakršen odvzem pitne vode iz javnih hidrantov brez dovoljenja upravljavca javnega vodovoda prepovedan. Odvzem lahko povzroči pomanjkanje pitne vode v vodovodnem sistemu, motnost pitne vode, spremembe v pritisku, vodni udar ipd.

Izključno le za nujne primere

Uporaba hidrantov je namreč dovoljena le v primerih, ko se voda iz javnih hidrantov uporabi za gašenje požarov in za odpravo posledic drugih elementarnih nezgod. 

Odvzem pitne vode za polnjenje bazenov je torej dovoljen le prek internega vodovodnega sistema, pri čemer pa storitev ne spada med storitve obvezne gospodarske službe oskrbe s pitno vodo.

Vso odgovornost za posledice in morebitne stroške popravila, ki bi nastali pri nedovoljenem odvzemu pitne vode iz hidranta nosi povzročitelj, prekršek nedovoljenega odvzema vode iz hidrantov pa se kaznuje v skladu s določili posameznega občinskega odloka oskrbe s pitno vodo.

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Joško 45 (nepreverjen)

Ob vsem pa v sistemu vodovod pozabljajo, da je potrebno hidrante tudi vzdrževati, kar se je najbolje počelo z občasnim izpuščanjem vode za polnjenje bazena. Seveda nihče ni izpuščal in polnil bazena samovoljno, ampak smo to delal po dogovoru z občinsko komunalno službo. Po prejemu računa je še vsakdo poravnal ceno vode in davek za onesn. vode-vodarino, očistil pa se je tudi hidrant. Pa poglejte hidrante sedaj. Z neumnim odlokom je večina hidrantov neočiščenih in celo zamašenih. Že večkrat je prišlo do nedelovanja hidranta ob primeru požara, pa se nihče ne vpraša zakaj hidrant ni pretočen.

kanžor

Joško 45 ......... Prav imaš,kar si napisal .Vej njihova grla od pisarniških so zelo pretočna bole,kot hidranti .

In reply to by Joško 45 (nepreverjen)

Landini

Raje povprašajte zakaj se to ne sme delati? Ne zato, ker ni vode, ampak zato, ker je sistem tako slabo narejen, da ko se enkrat odpre hidrant, gre vse v pm. Vodni zbiralniki, ki so nameščeni po Goričkem sploh ne opravljajo svoje vloge. Ta projekt je zrel za prijavo na Evropsko komisijo. Da ne govorim o kakovosti vode.

heh... (nepreverjen)

točno tako kot si napisal

In reply to by Landini

Čarni vrag (nepreverjen)

Ta vodovod sistem B je norost brez primere.Tako so recimo v Prosenjakovcih zvrtali 180 metrov globoko vrtino in napajali tudi okoliške vasi. Zdaj pa so vrtino zaprli in črpajo "evropsko vodo" iz Kroga 25 kilometrov daleč.

Starejše novice