Pogled s hriba, kjer naj bi stal stolp.
Razglednega stolpa si želijo v še eni od pomurskih občin.

V občini Puconci si želijo narediti napredek pri razvoju podeželja, prišli so do ideje, da bi v Bodoncih postavili razgledni stolp

Postavitev stolpa v naslednjih letih

Projekt razglednega stolpa v Bodoncih je del obnovljenega projekta Razvoj podeželja in turistične ponudbe v občini Puconci. Na občini namreč ugotavljajo, da na področju turizma niso dosegli tistega, kar bi želeli. Zato so lani leta ustanovili Strokovni svet v okviru Razvojnega zavoda, ki je v tem času pripravil okvirne zamisli projekta, ki naj bi bil izveden v naslednji treh ali štirih letih.

Kot pojasnjujejo na občini, so Bodonci del pomurske turistične poti, ki se vije proti Gradu, in imajo enega od najlepših razgledov proti jugu in zahodu.

Evangeličanska cerkev v Bodoncih.

“Zato so idealna točka za bodoči ‘Vidikovec’ kot ga mi pogovorno imenujemo. Stolp bi stal v bližini bodonskega pokopališča vendar na drugi strani ceste, ker ob pokopališču nimamo ustreznega prostora. Prostorsko smo ga umestili na dvajset arov veliko parcelo, ki pa še ni v občinski lasti,” razlagajo na občini.

Ob stolpu tudi podeželjska ponudba

Za začetne stroške umestitve in projektiranje razglednega stolpa v Puconcih je občinski svet že potrdil 200 tisoč evrov. Tako, da se dela lahko začnejo. S končno višino investicije na občini še ne razpolagajo, kot pravijo, bo seveda odvisna od dokončne odločitve o višini in izgledu stolpa.

“Ob stolpu naj bi nastala tudi stalna ponudba podeželja iz cele občine.”

Vas Bodonci.

Do sredstev tudi na razpisih

Na puconski občini računajo na to, da bodo kandidirali na različnih razpisih in si tako povrnili stroške za postavitev razglednega stolpa.

“Računamo, da bo naš projekt kandidiral na raznih razpisih vlade v tem in prihodnjih letih in bi nam večino vložka povrnila država iz različnih virov, morda tudi kohezijskih.”

Prav od uspehov na razpisih je odvisno, kdaj bodo lahko ‘Vidikovec’ odprli za vse vse, ki jih pot vodi skozi Bodonce in pritegnili tudi druge obiskovalce k njim, še sporočajo iz občine.

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mjkox (nepreverjen)

To novak trgas.... marsikaj drugo bi trbelo po obcine nej pa stolpe razgledne... pol vese po goricko nema dostopa do postenega interneta, ceste propadajo, v nesterne vasaj je asfalt ujse se skoro kak makadam, tij pa glavno ka si en stolp postavis na dvorisce ka bos se tan zalejvo lejko

100-100 (nepreverjen)

Vej pa dajte no, stolp, komi na čast, občinaron, liden, politikon. Malo si zmislite , neka sfojoga, unikatnoga, prekmurskoga, za začetek postavte poleg uradnij prometnij tabel, tablo v prekmurščini-PÜCONCI. Bojte prvi !

Deaan83 (nepreverjen)

Kakšni Püconci, saj nismo na Madžarskem, da se bodo potem obiskovalci iz drugih delov Slovenije smejali iz tega... mi pa si bomo ob tem mislili, da smo nekaj posebnega...

In reply to by 100-100 (nepreverjen)

isti (nepreverjen)

Ne vem, sicer kateri od vas se kdaj vozi po tej cesti v smeri Grada, kjer bi naj ta stolp v Bodoncih stal, ampak meni osebno se je zdelo čudno že, ka nej noben prej prišo na to idejo. Že ko se je prvič omenjal ta Vinarium v Lendavi, se mi je zdela ta lokacija v Bodoncih dosti boljša. Že skoraj brez stolpa vidiš praktično celo nižinsko Prekmurje in tudi daleč okrog. San ziher, ka de ta stvar zelo dobro zaživela že zaradi tega, ker je na cesti, ki vodi v Grad. Pač še ena dodatna ponudba za tiste ka idejo v grad in vulkanijo.

as-falt (nepreverjen)

To misliš na tisto cesto ge ti malo končnike fkraj ne ftrgne, če se več kak 40kmh pelaš? Tou bi naj rajši zrihtali nej pa nekši stolp.

In reply to by isti (nepreverjen)

Kovalinotino (nepreverjen)

Vlozi se v nekaj donosneje,šele potem se porihta vse ostalo . Nimate pojma,samo svoje brezvezne komentare z iq na nuli.

In reply to by as-falt (nepreverjen)

vararas (nepreverjen)

naj naredijo najvecji rondo, to je sedaj najvecji hit, na sredi pa bazen s stolpom.

Gost5 (nepreverjen)

to je že na tišini, samo še stolp manjka pa slackline do zvonika na cerkvi.

In reply to by vararas (nepreverjen)

Lajoš (nepreverjen)

Ceste luknjaste, ništerne še nemajo javnoga vodovoda, kanalizacije, vij te pa stolp delale. Se vijde z štere vejse je župan pa koma pejneze idejo. Püngrad ste si tűde v Bodonce naštelale.

Hmmmmmm (nepreverjen)

No ja, kak gledaš. Napraviš stolp, šteri se ti z obiski rentejra in dobiš več penez pa javno vodovod, kanalizacijo, ceste...

In reply to by Lajoš (nepreverjen)

Vinarium (nepreverjen)

V Lendavi Vinarium 🗼🗼tak "rentejrajo", da morajo vsako leto razliko med prihodki in odhodki pokriti iz proračuna💶. Zgodba o uspehu😁😂😃.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

bong (nepreverjen)

itak da bodo prekašali lendavčane. v lendavi je tisti stolp absolutno zgrešen. zdaj pa bi še hteli žičnico imeti? idioti na občini, saj lendavski narod ni za to, torej so idioti le na občini. najprej bi naj dali ceste popraviti v goricah in se po tistem šli turizem, ne pa da turist ne morem normalno gor priti. vse dobro občini pucoci, razturajte bolj kot ti ničvredneži v lendavi.

BUTALCI SLOVENSKI (nepreverjen)

Kaj so ljudje čisto bolni, po vsej sili hočejo priti nekam v nebo, ne bo šlo tovariši, naprej pokora, vrniti ukradnjeno pa šele potem mogoče nekateri večina pa 2 m pod zemljo. Vem tovariši težko je nositi breme preteklosti, zdaj ko pa prihaja za vas sodni dan, pa panika in beg čim više od zemlje, ne bo šlo tovariši.

Frđanek (nepreverjen)

internet kak 20 let nazaj, ceste luknjaste. vodo vozijo, civilna zascita na psu, lidgej brez zdravstve oskrbe itd...

in te de se zdaj z obcinskih penez na privat parceli delalo.. prosim za seznam lidij ka je to podprlo!

gost2020 (nepreverjen)

Kdo je vodja civilne zaščite?

In reply to by Frđanek (nepreverjen)

dosta je 2 (nepreverjen)

kapa Zip lein iz Puconec do Sobote nebi mele:)))

pižmovka (nepreverjen)

Še boljše bi bilo iz Lendave preko Puconec do Sobote 🤣 Pa nazaj ...

In reply to by dosta je 2 (nepreverjen)

Strpnež (nepreverjen)

Tudi v Lendavi so bili zelo proti postavitvi pa se je izkazalo da je bila investicija super zadeva , samo poglejte kritiki kaksno turistično prepoznavnost je dobila Lendava z to nalozbo ,

Tesar (nepreverjen)

Ja, Lendava je dobila turistično prepoznavnost. Vprašajte občane, kakšne koristi pa imajo od tega stolpa? Razen, da po petih letih požira še več davkoplačevalskega denarja za reklamo, prepoznavnost in dovoz turitov.

In reply to by Strpnež (nepreverjen)

dosta je 2 (nepreverjen)

kelko je pa vsaki posameznik vložo ka bi pritegno turista iz Vinarijuma, nada ništa nič, misliš ka če v Rimi si rojene ka si bogat???sam se more aktivejrate vsake tuj, nej samo čakate, tao je pa malo težje od jamranja nei?

In reply to by Tesar (nepreverjen)

Edina šansa (nepreverjen)

Tovariši se več ne morejo politično dvigniti. Ker si strahovito želijo priti na "vrh", so si omislili stolp.

micikaaa (nepreverjen)

Odličen pogled na soboško meglo, pa smeti ob cestah pa gozdovih......Odličen pogled na čisto Avstrijsko pokrajino.....Odličen pogled na kulturo narodov.....

Endva (nepreverjen)

Dajte raje se pobrigajte za vrtec v Puconcaj, de vec haska.

Hahha (nepreverjen)

Vpa na Goričkon pomale več nede dice.. kakše vrtec!

In reply to by Endva (nepreverjen)

Endva (nepreverjen)

Vrtec ja!!!! Ga ze 6 let delajo, fejst ga nucamo, gej zadoste dece brez skrbi.

In reply to by Hahha (nepreverjen)

helmut (nepreverjen)

to je tou bravo mi goričanci

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice