Na 23. pomurski salamiadi je sodelovalo 45 izdelovalcev domačih salam z 59 vzorci salam. Tekmovanja se je udeležilo enajst novih salamarjev.

Izdelke je ocenjevala strokovna komisija v sestavi: Ljubo Fekonja, Zdenka Tompa, Evgen Velikonja, Milko Lebarič, Igor Kustec in Milan Hari. 

Najvišja možna skupna ocena štirih sodnikov, sodnika z najvišjo in najnižjo oceno se ne upoštevata, je bila šestdeset točk, od tega največ šest točk za okus, štiri točke za prerez – izgled, barvo in teksturo, tri točke za vonj in dve točki za zunanji izgled. 

Na vseh 23 pomurskih salamiadah je bilo ocenjeno skupaj 1601 vzorcev salam, tekmovanja pa se je v vseh teh letih udeležilo 444 salamarjev. Vseh 23 salamiad sta se udeležila dva salamarja, in sicer Edi Štanta iz Podgrada in Jože Hamler iz Gornjih Ivanjc.

Tokrat si je najvišjo oceno prislužil Viktor Zemljič, ki so mu sodniki od možnih 60 točk dodelili 56,3 točke. Slovenskega finala salamiad, ki bo 11. maja v Šmarjeti, se bo poleg Zemljiča uvrstilo še pet tekmovalcev, in sicer Maksimiljan Kvas, Miha Cigoj, Niko Časar, Franc Žalik in Robert Smeh.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mura je večna (nepreverjen)

Jebeš salame
kaj veš kaj je vse v nijh
KEVAB JE ZAKON
Kevab vsebuje tudi vitamine

teta od šerifa (nepreverjen)

Mura je večna
tvoja tikva ima toliko pameti
kao drek vitaminov

In reply to by Mura je večna (nepreverjen)

Starejše novice