Popoldne in zvečer bodo nevihte, napovedujejo državni meteorologi. Za Pomurje je že izdan vijoličast alarm.

Agencija Republike Slovenije za okolje je za območje Pomurja že izdala vijoličast alarm za verjetnost trenutnega pojavljanja toče

Danes popoldne, zvečer in v noči na četrtek so v severovzhodni Sloveniji zelo verjetna krajevna neurja s točosunki vetra in nalivi.

Vir: Radarska slika padavin
Vir: Agencija Republike Slovenije za okolje

Geološki zavod Slovenije pa je obveščal, da je danes zaradi napovedanih neurij in nalivov, povečana verjetnost pojavljanja zemeljskih plazov predvsem v severovzhodni Sloveniji.

Pri tem v zavodu hkrati opozarjajo, da lahko do pojavljanja zemeljskih plazov pride tudi v ostalih predelih Slovenije. Verjetnost pa se bo povečevala sorazmerno s količino padavin. 

»Prebivalci območij, kjer so se v preteklosti že pojavljali zemeljski plazovi, naj bodo pozorni na pojavljanje sprememb na tleh, objektih in pobočij. Še posebej naj bodo pozorni na pojavljanje svežih razpok, posedanje in zdrse zemljine ter tudi na zastajanje vode,« še opozarjajo v Geološkem zavodu Slovenije.

Kaj še napovedujejo vremenoslovci?

Danes dopoldne bo na severu spremenljivo oblačno, drugod dokaj sončno. Popoldne bo povsod več oblačnosti, nastajale bodo plohe in nevihte, ki se bodo ponekod nadaljevale tudi v noč na četrtek.

Najvišje dnevne temperature bodo od 22 do 28, na jugovzhodu do 30 stopinj Celzija.

Jutri bo na Primorskem ob šibki burji deloma sončno. Drugod bo sprva pretežno oblačno, predvsem na Gorenjskem bo ponekod rahlo deževalo. Čez dan se bo delno zjasnilo.

Najnižje jutranje temperature bodo od deset do 16, ob morju okoli 18, najvišje dnevne od 22 do 26, na Primorskem okoli 28 stopinj Celzija.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Laci12 (nepreverjen)

🙂😂😂😂😂

Rkekrkrkrkr (nepreverjen)

DA BI BOG DAO DEŽA DA BOM JAZ LEHKO LEŽŽAAAAAA!

bejlalupa (nepreverjen)

en drek bau nej pa toča. Ka pa lažete! Malo bole de dezek pado tau pa fse

Samo ne nakladaj... (nepreverjen)

Prosim te, no.

In reply to by bejlalupa (nepreverjen)

bejlalupa (nepreverjen)

ka proseš? slejpe si?

In reply to by Samo ne nakladaj... (nepreverjen)

Starejše novice