Močno deževje poplavljalo po vsem Pomurju.

Kot smo poročali, je vreme s silovitimi nalivi včeraj povzročalo precej preglavic. Toča nam je resda prizanesla, toda obilne padavine so poplavile velik del Murske Sobote. Meteorna voda je zastajala celo na prometnih površinah. Poplavljene so bile ceste in asfaltirane površine v mestu in okolici, pri čemer je sredi enega od zalitih podvozov obtičal voznik avtomobila. 

S težavami pa so se srečevali tudi drugod po Pomurju. 

Voda v potokih po goričkih cestah

Gasilci so med drugim morali posredovati v Domanjševcih, v Občini Šalovci, kjer je meteorna voda zalila kletne prostore dveh stanovanjskih hiš. Gasilci PGD Domanjševci so izčrpali vodo in očistili cestišče peska in mulja, ki so ga nanesle obilne padavine.

Kako je voda drla po cestah na Goričkem, si oglejte v priloženem video posnetku.

Na pomoč so gasilci sicer priskočili še v občini Puconci, kjer so izčrpali vodo iz telovadnice v osnovni šoli in postavili protipoplavni zid. V Občini Tišina so medtem prečrpali vodo iz kleti gostinskega objekta.

Za odstranjevanje posledic neurja je bilo v Občini Beltinci aktiviranih več gasilskih društev, ki so med drugim izčrpali vodo iz kleti dveh stanovanjskih objektov.

Na območju Lendave, natančneje v naselju Gaberje, je veter odkril del strehe na stanovanjski hiši. Močno neurje je zajelo tudi kamp v Termah Banovci in ga poplavilo. 

V Občini Ljutomer so gasilci medtem morali zavarovati podrt električni drog, odstraniti podrta drevesa in prečrpati meteorno vodo iz gospodarskega objekta. 

Po naših informacijah pa je poplavljalo tudi v Splošni bolnišnici Murska Sobota.

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
trollbusta (nepreverjen)

problem, o keron se ne razpravla pri nas, je odvajanje meteorne vode. nega občine, ka ne bi bilij problemi. goričko, markasto, ravensko. seposejdi voda stogij. pristojni do zaj seveda z eno vüjo vseeno meli posluh, obečali do marsikaj, na konci pa itak s toga nika nede.

Starejše novice