Sveti večer je tu. Murskosoboški škof Peter Štumpf in evangeličanski škof Geza Filo ob Božiču nagovorila vernike.

Po običaju se na sveti večer pri nas in večjem delu sveta okrašuje božično drevo, prav tako pa se zvečer prirejajo slavne večerje v krogu celotne družine. 

Evangeličanski škof Geza Filo je v božični poslanici opozoril na vse večjo brezobzirnost okolja, v katerem živimo, in na to, da so v takem okolju mnogi izgubili upanje. Slednjim in vsem ostalim je zaželel, da bi v sporočilu božiča našli novo upanje in da bi se njihov strah spremenil v veselje. Vse verujoče in neverujoče je tudi pozval, naj najdejo več pozitivnosti, da bi bili prihodnji čase lepši in bi ljudi združevali med seboj.

Soboški škof Peter Štumpf je v svoji poslanici spomnil na priprave obhajanja 100-letnice priključitve prekmurskih Slovencev k matičnemu narodu, za katero so najbolj zaslužni prekmurski in prleški katoliški duhovnik. Pravi, da bo leto 2019 bo za soboško škofijo nekakšno »sveto leto«, saj se bodo s številnimi dejanju Bogu zahvalili za to, da v soboški škofiji Slovenci, Madžari, Romi in Hrvati vendarle živimo v medverskem in tudi narodnostnem dialogu in strpnosti.

Njuni celotni poslanici si oglejte v videoposnetku.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
neimenovan534 (nepreverjen)

Ta praznik tudi ni več kaj je bil, mislim da so se ljudje včasih vsega tega bolj veselili, ni bilo toliko stresa in hitenja po nakupovalnih središčih, kot je to bilo moč opaziti danes, dolge kolone se vijejo od ene trgovine do druge, morali bi biti zadovoljni z majhnimi stvarmi, ni pomembno koliko imaš v teh dneh v nakupovalnem vozičku, ali pa na mizi, pomembno je da si zdrav, in da te dni nisi sam, kakšen lep nasmeh, topla beseda, razumevanje, strpnost to je pomembo ob takšnem prazniku kot je BOŽIČ, in ne nakupovalna in materialna mrzlica.

miciika (nepreverjen)

MIR LJUDEM NA ZEMLJI....

Starejše novice