FOTO: Zajem zaslona Facebook Mestna občina Maribor
Mariborska občina je objavila timelapse video, ki prikazuje 10-mesečno prenovo Glavnega trga in Koroške ceste.

Projekt prenove Koroške ceste in Glavnega trga je eden izmed projektov, ki jih je zagnala že ekipa bivšega župana Andreja Fištravca, pričetek del je bil konec lanskega oktobra, dela pa so se uradno zaključila ob koncu letošnjega poletja.

Vsi projekti obnove znašajo skupaj nekaj več kot sedem milijonov evrov, uradna otvoritev pa je bila prestavljena na letošnjo pomlad zaradi epidemioloških razmer. 

Sredstva prispevali tudi država in Evropska unija

Kot so sporočili iz mariborske občine, je projekt prenove Koroške ceste z Glavnim trgom je del Celostne prometne strategije, ki je bila sprejeta leta 2015.

Predmetna naložba obnove je bila sofinancirana s strani Republike Slovenije in Evropske unije iz Kohezijskega sklada, in sicer v okviru »Operativnega programa Evropske kohezijske politike za obdobje 2014-2020«, za sofinanciranje operacij trajnostne mobilnosti z mehanizmom CTN.

S prenovljeno Koroško in Glavnim trgom pa mariborska občina sledi smernicam razvoja modernih mest in skrbi za ohranjanje kulturne dediščine mesta, revitalizacijo srednjeveškega mestnega jedra in trajnostni razvoj.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

To je nej sobota.

Starejše novice