Mimovozeči so komaj verjeli svojim očem, ko so videli, da dva moška po avtocesti brez odstavnega pasu v temi porivata pokvarjen avtomobil.

Saj ni res, pa je. To so si mislili številni mimovozeči, ki so danes zvečer okoli 22. ure peljali po pomurski avtocesti, med izvozoma Vučja vas in Murska Sobota. Voznike je presenetilo pokvarjeno osebno vozilo, ki sta ga po skrajno desnem robu voznega pasu, velik del pomurske avtoceste namreč nima odstavnega pasu, porivala dva moška. Najverjetneje so vozilo poskušali spraviti do bencinskega servisa pri izvozu za Mursko Soboto, čeprav bi v primeru okvare vozilo morali zaustaviti in parkirati na odstavni niši. Te so na pomurski avtocesti postavljene na približno 500 metrov.

K sreči so več odgovornosti premogli vozniki, ki so vozili mimo, saj so številni močno zmanjšali hitrost in vklapljali vse štiri smerne utripalke ter tako na nevarnost opozarjali voznike za seboj.

Kljub več prometnim nesrečam, ki so se v letošnjem letu zaradi neodgovornega ravnanja voznikov in pešcev pripetile na slovenskih avtocestah, smo takim prizorom na naših cestah še vedno priča.

S spleta

Komentarji (21)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Gost1 (nepreverjen)

Avtocesti brez odstavnega pasu. O.o

casio (nepreverjen)

V takem primeru bi lahko prišlo do naleta več vozil, se pravi skrajno neodgovrno ravnanje. Vedno več prometa na Pomurski avtocesti odstavnega pasu pa ni katastrofa.

? (nepreverjen)

"čeprav bi v primeru okvare vozilo morali zaustaviti in parkirati na odstavni niši."

Kak bistroumno napisano. Se pravi, ka kda ti avto crkne, enostavno to ignoriraj, pa se pelji naprej, do odstavne niše! Aha, zdaj razmim, zakoj je ta naša cesta narejena tak!!!

pametnjakovič II (nepreverjen)

Očitno nisi nikoli še vozil avta, verjetno niti nimaš vozniške. Ko ti avto pri 110 km/h crkne, ni tako kot v risanki, da bi se v trenutku ustavil. Avto se s to hitrostjo pripelje še kar daleč, sploh po avtocesti. In če so res na 500 metrov postavljene, potem s to hitrostjo brez težav prideš do naslednje odstavne niše, ki je največ 500 metrov vstran, verjetno pa še manj.
Sicer pa avto skoraj nikoli ne crkne tako, da bi kar ugasnil. Običajno izgublja moč, svetijo kakšne lučke in podobno. V redkih primerih kar crkne. Najpogosteje, ko zmanjka goriva :)

In reply to by ? (nepreverjen)

Dummy (nepreverjen)

Razen seveda, da poči lager na kurbl vele in motor blokera momentalno. Prle kak stisneš na kuplungo, se auto stavi v 15 metraj.

In reply to by pametnjakovič II (nepreverjen)

pametnjakovič II (nepreverjen)

Seveda je možno tudi to, ampak take okvare so zelo redke. Zato sem pa napisal SKORAJ. Ne išči zdaj dlake v jajcu.

In reply to by Dummy (nepreverjen)

pametnjakovič II (nepreverjen)

Zavorna pot pri 110 km/h znaša 30 metrov. V 15 metrih se ustaviš le, če tresneš v kaj.

In reply to by Dummy (nepreverjen)

Dummy (nepreverjen)

Majstore, ne seri.
Meni je počo lager na Renaulti 2,2 dCi, da je auto mou 120.000km, motor je blokero momentalno, motorni blok je razčesnolo na dvoje, se fkup je spadnolo dol na asfalt. Se čarno od olja, še na zadnji šajbi. Pa kak smo ugotovili, niti 20 metrof sledi smo nej mele.

Meni se tou rivanje sploj ne zdij slabo.
Če sta tak močniva, je tou tveganje mogoče 10-15 minut. Za njiva. Za ostale je tveganje natanko enako.
Porinoti auto s ceste... Domnevan ka čez robnik, 10 metrov v grabo, kak si čeden.

In reply to by pametnjakovič II (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

krijžana gora, na cesti mrgolij idijotof. Tveganje 10-15 minut..... Zadosta je sekunda...
Tou početje je nevarnejše kak vožnja v nasprotni smeri. Tan vijdiš auto, šteri ti vozi nasprouti že na daleč.....

In reply to by Dummy (nepreverjen)

Mike123 (nepreverjen)

Ko ti crkne moderen avto se zgodi lahko svašta. Ostaneš brez volana, brez luči, kakšo srečo imaš, tako da ne pametovat ...

In reply to by pametnjakovič II (nepreverjen)

? (nepreverjen)

O, še en bistroumnež! Ali kar avtor skropucala??

Večina nas nekak ni jasnovidnih, tako te okvara doleti nepripravljenega. Kaj narediti na tej kurčevi "avtocesti", ki si ne zasluži tega imena?? Najbolj varno bi bilo seveda parkirati na niši. Pa nisi uspel priti do niše- vozil si se manj kot 110km/h!!!! Kaj v tem primeru??? Jaz osebno bi ga porinil med količke, na travo. Ker je, kljub utripajočim lučem, to izjemno nevarno početje, kar počneta tadva junaka. Sta pa bila blizu "rešitve"- vidim tablo za izhod iz "avtoceste" in tablo za nišo. In sta se odločila, kak sta se - seveda napačno!!
Ampak vse to ne izključuje argumenta, da je "avtocesta" sramota. To je poanta- pitati pametnjakoviče, ki so to podpisali, ka se tak naredi. Kdo bo odgovarjal, ko se kaj zgodi?? Pa nej mi gučati, ka so tou nej mogli predviditi!!!!!!

In reply to by pametnjakovič II (nepreverjen)

- (nepreverjen)

gda ti avto crkne ali ka zača rogatati kak vrag se NIHČE ne pela v leru in mirno čaka ka pride do naslednje niše. Si gda probo pelati s počeno ali prazno gumo 500 m?

In reply to by pametnjakovič II (nepreverjen)

pametnjakovič II (nepreverjen)

Glej, pri 110 km/h avto v eni sekundi naredi 30 metrov. Zavorna pot znaša 68 metrov. Če upoštevaš, da je reakcijski čas vsaj dve sekundi, verjetno še več, preden ugotoviš, kaj se dogaja, avto v tem času naredi 60 metrov in pri zaviranju v sili to pomeni, da naredi vsaj 130 metrov razdalje do zaustavitve. Če bi se zgodilo karkoli, zaradi česar bi blokirala kolesa, bi avto pristal v ograji, ker bi izgubil nadzor nad vozilom in ne bi imeli več kaj porivati. S prazno (počeno) gumo na avtocesti, bi bil podoben rezultat, ker ga ni Fitipaldija med nami, da bi to zvozil brez plesanja po celi avtocesti. Če bi puščala počasi, bi lahko normalno ustavil tam kjer je treba.

No, četudi se zgodi, da je treba nujno ustaviti avto, pa si se ravno peljal mimo ene odstavne niše, je do naslednje samo kakšnih 20 sekund vožnje v najslabšem primeru. To brez težav pripelješ v leru ali z ugasnjenim motorjem. Tudi brez servo volana, ki ga vozila do pred 20, 30 let itak niso imela.

Pa četudi bi se res zgodilo, da je avto treba ustaviti nekje sredi avtoceste, se to ne dela tako. Vklopiš štiri žmigavce, preskočiš ograjo, bežiš vstran in kličeš pomoč.

In reply to by - (nepreverjen)

?! (nepreverjen)

prakse maš tudi kaj ali samo teorijo obvladaš ?

In reply to by pametnjakovič II (nepreverjen)

pametnjakovič II (nepreverjen)

Glej, lahko ti obvladaš vse šraufe, pa dihtunge na motorju, pa znaš v temi razstavit in nazaj sestavit novega Golfa, ampak fizike je pač fizika.

In reply to by ?! (nepreverjen)

? (nepreverjen)

"Vklopiš štiri žmigavce, preskočiš ograjo, bežiš vstran in kličeš pomoč."

Medtem pa lahko pride do naleta, zaradi sramotno izdelane "avtoceste" !!! Ampak kaj to tebi mar, ti preskočiš ograjo in vsaj ti si varen, za druge ti ni mar!!! Seveda pa to tisti, ki so snovali to "avtocesto" niso mogli predvideti, kajne??? Da se lahko avto pokvari na avtocesti, neeee, to preprosto ni bilo mogoče predvideti !!!

Seveda sta ravnala narobe in optimistično mislila, "saj ga pa hitro porineva dol". Ampak to še ne spremeni dejstva, da je zaradi zasnove "avtoceste" nastala nevarna situacija- če bi avto pustila na mestu okvare, bi bila nevarnost naleta!!! Pa da sta ga porivala je bilo nevarno!!!!!! Katerokoli stran zagovarjaš, na koncu ne izniči slabe zasnove "avtoceste"!! Za nas Prekmurce je dovolj dobro, kajne??

In reply to by pametnjakovič II (nepreverjen)

Vajz (nepreverjen)

kakšna je šoferska razgledanost, razsodnost pa izkušenost kažejo minusi pri edijnon trejznon odgouvori, oziroma pri postaj edijnoga trejnoznoga, pa očitno vozniško dobro izkušenoga komentatora. Edijno pravilno pa logično je ukrepanje, kak ga je opijso pametnjakovič II. Šteri ne bi tak ukrepo, nema na cesti kaj iskati, ka je nej gvüšen niti za peški na pločnik. Eden se cilou pijta, čis mose že probali pelati s poučenof gumof 500 m. Mijslin, ej, svašta!!!!! Te model bi se verjetno nasredi prehitevalnoga pasa doj stavo pa šou gumo minjavat.
Tij, komentator ?! pa očitno ne pozneš nej teorije, še menje pa prakso.

? (nepreverjen)

Vajz, kak si pa zdaj mimo brsno, hahaha. Vej san pa napiso: "Jaz osebno bi ga porinil med količke, na travo. "
"In sta se odločila, kak sta se - seveda napačno!!", "Seveda sta ravnala narobe ...."

Pametnjakovič II je pa RAZSODNO, RAZGLEDANO pa IZKUŠENO zagovarjal, da bi se njima moral avto pokvariti in ustaviti točno na odstavni niši, da bi potem bilo vse OK!! Pa po teoretičnem scenariju, kar so podpisali tudi taki pametnjakoviči kot sta vidva. Po tem scenariju je ta naša "avtocesta" super varna !!! Hahahahahaha
Ali - sranje je tou, ka se je avto ustavo nekje vmes, oz. pred izvozom ali odstavno nišo!! Nihče ne oporeka, da je porivanje avta po avtocesti NAPAČNO, pa SEVEDA JE NAPAČNO, glupan!!!! Če bi avto pustila na licu mesta z utripajočimi lučmi, bi bila nevarnost naleta ostalih, sedaj sta s porivanjem avta ogrožala sebe in druge!!! Nobeden scenarij v praksi ni dober!! Avtocesta bi morala imeti odstavni pas, pa še takrat je nevarno!!!!!

Problem je tou, ka smo takšno "avtocesto" dobili mij Prekmurci, nej je cejla cesta takšna!!! In za takšno cesto, ki ni "avtocesta" kasirajo!!! Torej, kasirajo za "avtocesto", storitev pa ni primerna avtocesti!!! Ko pride kakšen tujec, me sprašujejo, kaj je zdaj to! In tudi če se samo pelješ skozi Slovenijo, je to nesramno predrago!

In reply to by Vajz (nepreverjen)

Dummy (nepreverjen)

Zaj se sicer ne vozin telko po autocesti, kak fčasij, ali še vedno 30 gezero kilometrof na leto.
V živlenje san nej skrivo nesrečo.
Ali...
V Nemčiji (in Belgiji) pozoveš 112, pa prleti policajski BMW, ka ma na streje velikanski znak za preusmeritev. Te pa če je možno, auto na lici mesta popraviš. Jasno, če goriva nemaš, nega kaj popravlati.
V Sloveniji toga nega.
V Sloveniji se mi je zgoudol še eno 2 leti nazaj, ka so v SOS niši policaji stavlali promet.
Še zaj tou fčasi štere dela.
Dejstva, ka je avtocesta pomankliva, ne prekrije nika, še štenkanje na forumi nej. Če se ti auto pokvari in nemreš do SOS, so se možnosti slabe. Nega dobre, ostale pa slabe. In če so slabe, zbereš najmenje slabo. Odstranitev autoja z rivanjon je nej slaba opcija. Sigurno bi takšo opcijo doživo na Nizozemskon.

In reply to by Vajz (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Meni je počo lager na Renaulti 2,2 dCi, da je auto mou 120.000km, motor je blokero momentalno, motorni blok je razčesnolo na dvoje, se fkup je spadnolo dol na asfalt. Se čarno od olja, še na zadnji šajbi. Pa kak smo ugotovili, niti 20 metrof sledi smo nej mele.

Čul sam, ka so ti Renaultovi dizelaši po 100.000 kilometraj samo še za odpad.

Dummy (nepreverjen)

Preveč časa maš, pa se po nepotrebnon po rijti škrableš.

Vozo san se živo, naslednji motor 2,2dCi je zdržo prek 500 gezero. Pač napaka na motori. Saj BMW 2.0 diesel majo tuj napako na verigi.

Tak pač tou je.
En 1,9 dCi renault pa še zdaj drži prek 220 gezero, drugi pa preko 180 gezero.

Za te pejnaze so čistak vrede. Pač olje in filtre trbej menjavati, na tiston 2,2 dCi pa lagere preventivno na 100 gezero. Neje bilou super ali z delon je tou bilou okoli 300 evrof.

Zgučavleva se o ton, ka auto prevozi 2600km v šusi (Nizozemska in nazaj).

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako je ime prekmurskemu glasbeniku Kreslinu?

Starejše novice