Oglejte si vrtoglavi video drzneža, ki se je povzpel na Mlinopekov silažni stolp.

Eden spletnih trendov, ki na družbenih omrežjih zbirajo številne oglede, a nikakor niso za gledalce z občutljivimi želodci, so gotovo podvigi adrenalinskih zasvojencev. Drzneži plezajo po visokih zgradbah ali se lotevajo drugih nevarnih podvigov, svoje početje pa ujamejo v video posnetku, ki ga nato delijo na družbenih omrežjih.

Tudi v Murski Soboti je, kot kaže, prisotna želja po adrenalinu. Ravno včeraj se je eden od prekmurskih pustolovcev povzpel na Mlinopekov silos, eno najvišjih točk v mestu. Vrtoglavi video, ki prikazuje njegov vzpon in razgled nad mestom, nam je posredoval bralec:

Po besedah pošiljatelja se s tovrstnim početjem ukvarja že nekaj časa, a se je tokrat prvič poskusil pri tolikšni višini, povsem brez varoval. Kot pravi, je stolp bil enostavno dostopen, obenem pa poudarja, da namen nikakor ni bilo motenje posesti, temveč se je plezanja lotil v želji po adrenalinskem doživetju. Ob tem dodaja, da v prihodnosti načrtuje še veliko bolj drzne plezalske podvige.

Med plezanjem po 62-nadstropni stolpnici izgubil življenje

Uporabniki, ki svoje adrenalinske podvige delijo na spletu, si za izziv običajno izberejo prav vidnejše spomenike ali druge zanimive oziroma vidnejše zgradbe. Glede na to, da Mlinopekov stolp v soboški veduti močno izstopa, ni presenetljivo, da zamika tudi ljubitelje višin.

Vendar pa velja opozoriti, da gre za izjemno nevarno početje. Podobni podvigi se kaj hitro lahko končajo tudi s tragedijo. Pred dvema letoma je na primer med vzponom na Huayuan Hua Center v kitajskem mestu Changsha življenje izgubil 26-letni Wu Yongning. 

Nekdanji filmski kaskader, ki je na spletu pritegnil že več kot milijon sledilcev, je med plezanjem po 62-nadstropni stolpnici omahnil v globino, posnetek nesreče pa je nato zaokrožil tudi po družbenih omrežjih. 

Podviga se je Yongning sicer lotil v želji, da bi si s promocijskim video posnetkom za sponzorja prislužil 11.200 dolarjev.

S spleta

Komentarji (22)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
gost25 (nepreverjen)

Je zaslužil, ker se je pustil, da ga je bik nategoval!!!!

tuncika

Gje bi njemi takoj ponudil službo višinskega vzdrževalca. Take nucamo.

poštaš (nepreverjen)

Po avtoji do te najšli. Škoda.

Lp890 (nepreverjen)

Skoči doj če maš jajca. Budala

5u7 (nepreverjen)

Takšni drzneži me privlačijo...me zanima ja je to za enga adrenalinca. ?

7u53 (nepreverjen)

malo posnifaj belega prahu in se več nič ne bojiš, postaneš adrenalinc.

In reply to by 5u7 (nepreverjen)

brusničen (nepreverjen)

Tip je po lestvici gor splezo, kak pred njin verjetno že 1000 drugih lidij ka tan delajo ali pa vdrževalcov. Eni majo resno nizki prag adrenalina.

kamencek (nepreverjen)

me zanima če maš jajca po robe odite po doj gledate 100 metrof visko.. tip ma jajca

In reply to by brusničen (nepreverjen)

brusničen (nepreverjen)

Vej pa fajn ka je šou gor malo poglednot, pa ka je na roubi staou, se njemi pač ne vrti. Ali kak san pravo, tou je že dosta lidij pred njin napravilo. Zdaj nekša ekstra jajca ti za tou nej trbej meti. Bi pa meo tip največja jajca v Soboti, če bi gor splezo pa basejump napravo doj s silosa. Glede na tou kak je tej silos nizki bi se njemi padalo malo pred tlami odprlo. Za tisto moreš meti jajca, nej pa doj gledati s silosa.

In reply to by kamencek (nepreverjen)

Idjot (nepreverjen)

Po kakson robij je odo? ? tej korak ka je napravo pa se drzo za anteno ?

In reply to by kamencek (nepreverjen)

gost1234 (nepreverjen)

Lejko bi se kakšo čednejšo kamero nabavo, slika neje glih baš :)

afta he (nepreverjen)

Bo moral ponavljati.

In reply to by gost1234 (nepreverjen)

kruapeka2 (nepreverjen)

drznež??? prej neuravnovešena oseba in potencialni samomorilec..

kjotski8 (nepreverjen)

ka je tou protestiral proti podnebnim spremembam?

Mura14 (nepreverjen)

Ka je zdaj tu adrenalinskoga? To ka je pri socialni prisparo zadosta ka, si je kamero kupo ?
Pri vzdrzevanji objekta san biu ze parkrat gorik in nic posebnoga po lestvic pac ides gor pa je to to.

niksoon (nepreverjen)

sobotainfo sto van je tau poslo ka njemi delate reklamo:)
srmacek eden po lestici pleza in misli ka je car. Zgoraj pa brez zascite odi in san sebe max ogroza. Tau je nimak brez pameti in talentov:/
sorry cvek sedi:)

Lp890 (nepreverjen)

Budala je te bumbar.

Palfi (nepreverjen)

Ges san tudi že večkrat stal na ton roubi se držal za anteno pa sliko Soboto. Samo ges san šou gor z lifton ;) doj pa po 336 stopnicah

sdfghggfdsgb (nepreverjen)

Ges san pa nekda časa tan delo kak študent pa san dnevno x-krat bil gorik. Ampak san sigdar šau peški gor in doj. Šport pa tau ;) Ampak razgled pa je izjemno lepi. Čeprav je plačilo v ton enon meseci ka san bil tan, bilo slabo, ka ga o pogojih ne gučin, se je zadeva splačala. Zaj man nad postelov razgled z Mlinopekovoga silosa nad MS :D

In reply to by Palfi (nepreverjen)

grill (nepreverjen)

te on je s podmornico gor šal al peške? :D

In reply to by sdfghggfdsgb (nepreverjen)

(nepreverjen)

Budala pa znotraj je dvigalo ka se mantraš?

Idjot (nepreverjen)

Hahaha to pa je rejsan "tezki adrenalinec" ka se celi cas drzi za to anteno ? naslov clanka pa san mislo ka do pomali novi B13 snemali ? in zaj na podlagi toga idjotskoga clanka pa videa de par najstnikov slo probat pa gledat kaksi je razgled pa izvajat isto stvar dokec se neka ne zgodij....

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice