Ustvarjalci bodo predstavili sadove svojega dela.

V Art galeriji Jurak na sedežu društva 29a v Logarovcih bodo jutri ob 19. uri uradno odprli razstavo in predstavili izdelke, nastale na drugi mednarodni kiparski koloniji Re:Pannonia, ki je od 3. do 8. julija potekala v Občini Križevci pri Ljutomeru.

Predpremiera mladinskega filma

Na otvoritvi se bodo s svojimi deli na temo živali (Animals) predstavili Nedim Hadžiahmetović (Srb), Milojka Drobne (Slo), Nivea Kofol (Slo), Bryan Lauch (Usa), Renate Mehlmauer (Aut), Albert Mesner (Aut), Gregor Purgaj (Slo), Brane Širca (Slo), Izidor Zadravec (Slo) In Robert Jurak (Slo).
 

Premierno pa bo ob tej priložnosti predstavljen tudi kratki igrani film osnovnošolskih otrok z naslovom Misija: Reševanje srca narave/Mission: Saving the Heart of Nature, ki je nastal na filmskem in glasbeno – filmskem taboru “Valilnica 2017”.

Na taboru so namreč od 1. do 6. julija v sodelovanju z ZOTKS gostili 35 otrok iz vse Slovenije in z njimi ustvarili desetminutni film.

Ta se je zdaj med 1530 prijavljenimi filmi iz celega sveta že uspel uvrstiti v selekcijo 65 najboljših (top 4 odstotkov) filmov Green festa v Beogradu. Novembra bo tako predstavljen v tekmovalnem delu, kjer se bo kot edini slovenski film boril za najvišje priznanje festivala.

V Društvu 29A sicer skrbijo za promocijo kulture ter negujejo kulturni turizem, šport in film. Pri tem se osredotočajo predvsem na delo z mladimi ter opozarjajo na zdrav način razmišljanja.

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice