Kakšno je naše mnenje o Evropski uniji? Kaj od Unije pričakujemo? V luči prihajajočih evropskih volitev smo se sprehodili po mestnih ulicah in mimoidočim zastavili omenjeni vprašanji.

Starejša gospa nam je čustveno razlagala, da pričakuje več zaposlitev za mlade. Tudi zanjo to, da v Sloveniji ni dovolj priložnosti za mlade, predstavlja veliko težavo. Njeni trije vnuki so namreč v tujini, ker doma ne najdejo službe.

"Upam, da se bodo nad mnenjem gospe zamislili odločevalci na vseh ravneh. Namreč gospa je odlično izpostavila eno izmed problematik, ki je zelo akutna, a se o njej premalo govori. Namreč veliko držav članic oziroma regij se sooča s situacijami, ko za delo sposobni prebivalci zaradi pomanjkanja delovnih mest v domačem okolju, odhajajo v druge države članice," pravi Dejan Bogdan iz Europe Direct Pomurje.

Kakšno je bilo drugo mnenje pa si poglejte v videoposnetku.

Bralke in bralce vabimo k vpisu na spletno platformo tokratgremvolit.eu, ki nam omogoča, da smo obveščeni o pomembnih informacijah v povezavi z volitvami, obenem pa lahko s pomočjo platforme na volišča pozovemo tudi sorodnike in znance.

Spletni medij Sobotainfo.com sodeluje v projektu TV IDEA, ki je sofinanciran s strani Generalnega direktorata za komuniciranje Evropskega parlamenta. Tako bomo v naslednjem obdobju objavljali prispevke na temo prihajajočih evropskih volitev, vplivu Evropske unije na naša vsakdanja življenja ter vlogi Evropskega parlamenta v institucionalnem okvirju EU.

Starejše novice