FOTO: Jure Banfi
Soboški dnevi so letos drugačni, kot smo jih bili vajeni minula leta. Potekajo v dveh delih in na različnih lokacijah.

Kolegi na TV IDEA so v oddaji Soboški ekran gostili direktorico Zavoda za kulturo, turizem in šport Murska Sobota, Brigito Perhavec. Ta je spregovorila o dogajanju, ki nas čez poletje čaka v mestu. Perhavčeva je pojasnila, da so veliko pozornosti namenili zagotavljanju varnosti in preprečevanju širjenja koronavirusa na dogodkih.

»Glede na vse ukrepe in omejitve, ki veljajo, smo se na zavodu odločili, da bomo izvedli manjše dogodke na več lokacijah,« pojasnjuje Perhavčeva.

Soboški dnevi 

Soboški dnevi so letos nekoliko drugačni kot pretekla leta, saj se je odvijalo več manjših dogodkov v centru mesta. Ob koncu julija oziroma v začetku avgusta se namreč selijo na prizorišče pri Expanu, kjer se bodo zvrstili številni koncerti. 

Na Soboškem jezeru bodo nastopili Pankrti, Hladno Pivo, Jan Plestenjak, Nina Pušlar, Nika Zorjan, Luka Basi, Pop Design, Gugu, Sašo Avsenik, Polkaholiki, Toni Cetinski in skupina Elvis Jackson. 

Soboško poletje 

Soboško poletje se bo večinoma odvijalo na Trgu kulture. Ob programu za odrasle pripravljajo tudi program za najmlajše. Tako bodo ob sobotah dopoldne, otroci lahko uživali v lutkovno-gledaliških predstavah. Celoten program pa najdete TUKAJ.

Skrito dvorišče

Tudi letos bodo za Hranilnico prekmurskih dobrot zazveneli jazz, blues in funk ritmi, saj se ponovno odvijajo Skrito dvorišče.  Celoten program najdete TUKAJ.

Seveda niso pozabili na že dolgoletno tradicijo, knjižnico pod zvezdami, ki se prav tako odvija na skritem dvorišču za Hranilnico prekmurskih dobrot. 29.

Starejše novice