Neznanec si je tokrat na nekoliko drugačen način v zanimivem videoposnetku privoščil propadajoči dvorec.

Že dvakrat smo poročali o neznancu, ki na drzen način odkriva večini skrite kotičke Pomurja. Povzpel se je že na Mlinopekov silos v Murski Soboti in se obenem posnel ob svojem podvigu. 
 

V drugem videoposnetku pa je urbani plezalec odkrival zapuščene prostore propadle tovarne Mure, kjer je poleg vrhov nekdanje tovarne osvojil tudi njeno notranjost.

Tokrat pa se je drzen plezalec lotil odkrivanja dvorca Matzenau v Prosenjakovcih, ki je danes le še bleda senca nekdanje letne rezidence grofa Matzenaua. Dvorec, ki je bil zgrajen okoli leta 1876 je danes samo še razvalina.

Kot je videti iz redkih posnetkov »notranjosti« dvorca, ki jih je posnel drznež, je od dvorca ostala le še pročelje. Drugega praktično ni. Ni ne duha ne sluha o kuhinji, sprejemni sobi s klavirjem in sobi za goste. Pa improviziranega oltarja, kjer se je za grofa opravljalo bogoslužje ob nedeljah in praznikih.

Na posnetku pa ste nad glavnim vhodom oziroma balkonskimi okni in vrati še vedno dobo vidita dva grba, za katera pa se ne ve komu pripadata, lastniku dvorca ali graditelju. 
Zapuščen je tudi park, ki je obdajal dvorec.

Kljub temu, da nam je drznež omogočil vpogled v zapuščen in propadajoči dvorec, pa velja poudariti, da gre pri takšnih adrenalinskih podvigih za sila nevarno početje, kar dokazujejo številni tragični primeri o katerih poročajo po svetu. 

Preberite še

S spleta

Komentarji (20)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
niksoon (nepreverjen)

daj odjebite s tem nimakom.

Prekmurec3 (nepreverjen)

Noro de, kda de te drznež končal na vozički.

casio (nepreverjen)

Izazivanje usode sigdar se nede dobro izšlo,tej naj se prime dela in de več koristi nej ka cirkuse stvarđa.

helmut (nepreverjen)

dan staviti ka je te neznanec zaposleni na Sobotainfo glede na to ka sakšen njegov video objavite.

Roženičar (nepreverjen)

Nej ka bi na cvek stopo dičak

beda.... (nepreverjen)

hahaha, kaksen bullshit.

Mama mia (nepreverjen)

Dobro tau, naj vijdi slovenski narod,kak nam vse propada,na žalost je toga dosta po državi,samo ka sem politiki nikoga ne vabijo na obiske.Njim je samo važno ,ka majo Bled,pa ta vlačijo tau gamat svetovno,ka tan dobro žrejo.Jaz tega,ki to snema podpiram,naj pokaže, v kakem dreku v Sloveniji živimo.

Edo (nepreverjen)

Delo si naj nekso v roke vzeme

Landini

Eno je plezanje po stabilnih objektih kot so Murine stavbe in Mlinopekov silos. Drugo je pa izzivanje nestabilnih objektov kot je ta.

Numlock (nepreverjen)

Pa ka koj kurac slovenčeki? Nikaj van ne paše.. Sakši naj dela ka njeme paše pa gotovo. Njegof život. Či ga to veseli naj dela... Vi pa začajte malo bole na sebi delati pa te tuj mogoče srečni. Al te rajši na stara leta pred grobon obžaluvali ka ste to pa to pa tisto nej napravli?

Gost99 (nepreverjen)

Nemren ga gledati kak je lejvi. Včasih ne falij dosta ka bi dol spadno, ali če de tak dale dugo nede ka de novica tü gor...

Risto Kubura (nepreverjen)

To sem jaz!!!! Kdo pa sem jaz????

i6574 (nepreverjen)

sobotainfo podpirate dejanje tega fanta s tem da objavljate njegove nevarne in nelegalne vragolije. Bog ne daj da se mu kaj zgodi, me zanima kako se boste potem branili glede tega podpiranja.

Batman (nepreverjen)

Soboški Spiderman!

KomentatorX (nepreverjen)

Zaj samo še soboškega Batmana nucamo, ka de lovo zlikovce po soboškon parki.

In reply to by Batman (nepreverjen)

bebebeta (nepreverjen)

Haha, sem pogledal video in je zanimivo poslušati poleg glasbe še razne vzdihljaje, "fak" in podobne izraze :)
Nič, samo tako naprej, dečko! Uživaj.

Fainšček Ekolog (nepreverjen)

SRAMOTA za občino ka ne prenavla kulturne dediščine

Rikardo (nepreverjen)

To je zaj novica?

maragec (nepreverjen)

super.še več posnetkov....

mnenje (nepreverjen)

Pojeb kot prvo pohvala ka bar mi stare kaj vidimo kak so velke firme spravle v kurac pa kak zdaj vo vide :) kot drugo moren te skurcate ne ode po stareh kučah tau preveč nevarno :( kot tretje dajem ti nov iziv ide malo staro Pomurko pregledne če še kaj konzerv not :)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice