Foto: Lara Piko
Glasbenica Ditka je uglasbila in zapela pesem Ferija Lainščka z naslovom Proti soncu, aranžma pa je prispeval Gorazd Čepin.

Avtorji, ki že skoraj celo desetletje skupaj ustvarjajo tudi prav posebno literarno-glasbeno zgodbo in pogosto skupaj nastopajo na koncertnih odrih, tokrat predstavljajo pesem z izrazitim baladnim značajem.

Pesniško besedilo, ki govori o minevanju, lahko razumemo kot lirično zgodbo o odraščanju ali kot poetično premišljevanje o odhajanju.

Sicer pa je tudi to skladba s prepoznavnim avtorskim pečatom in značilnimi razpoloženji, ki smo jih pri Ditki, Feriju Lainščku in Gorazdu Čepinu že vajeni.

V letu 2020 Ditka obeležuje 10 obletnico glasbenega delovanja. Ob tem posebnem jubileju bo posnela ploščo z izbranimi skladbami, hkrati pa za jesen pripravlja nekaj koncertov, na katerih bo predstavila svoje ustvarjanje v preteklih letih.

Foto: Lara Piko

V času karantene je veliko ustvarjala in napisala številne pesmi v angleškem jeziku, ki jih bo, kot lanskoletna zmagovalka največjega kantavtorskega festivala v Bolgariji, predstavila oktobra letos v Sofiji.

Foto: Lara Piko

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Veliko sreče in uspehov ti želim, fajn si.

Starejše novice