Na Prešernov praznik je priljubljeni TV-voditelj in komik obiskal murskosoboško bolnišnico. V sklopu akcije 'Prešerno po Sloveniji' je obiskal vse pediatrične klinike po državi, jim podaril knjige in prebral otrokom pravljico.

Na pediatričnem oddelku Splošne bolnišnice Murska sobota je Vid popestril dan mladim bolnikom, jim bral, naredil z njimi več »selfijev«, starejšim pa prišepnil, naj mladim podarijo tudi knjige in jih vpeljejo v čudoviti svet zgodb in igrive domišljije.

Iskal način za zahvalo

Navdušen nad odličnim sprejemom predstave Tvoj bodoči bivši mož je Vid Valič že decembra razmišljal, kako bi se zahvalil okolju, ki ga podpira pri komičnem, gledališkem in TV-ustvarjanju. Prava zamisel se je sicer utrnila nekoliko kasneje, a ravno pravi čas, da je lahko na svoj način prešerno zaznamoval letošnji dan kulture.

Knjiga je najlepše darilo

Otrokom je prebral pravljico Tri miške, ki jo je napisala njegova mama Amanda Mlakar, vsaki bolnišnici pa je v sodelovanju z založbo Lepa beseda podaril paket desetih otroških in mladinskih knjig, s katerimi si bodo lahko bolniki krajšali čas med zdravljenjem. 

»Želim spodbujati bralno kulturo pri mladih in apelirati na starejše, naj otrokom letos namesto tablic, plastičnih igrač ali česa drugega, podarijo knjige. Odrasel sem v časih pred internetom in pametnimi telefoni, ko smo se veliko igrali na prostem ter odkrivali nove svetove ob branju zgodb. Knjige so me oblikovale v razmišljujočega in ustvarjalnega človeka ter pripomogle k temu, da sem to, kar sem,« pravi Vid, ki se bo že čez nekaj dni prvič predstavil tudi kot voditelj Eme, izbora za pesem Evrovizije.

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kako se piše prekmurskemi glasbenik Vlado?

ToplakM (nepreverjen)

prisežen ka ne razmin ka ljudje vidijo smejšnoga na njen. nej K od komedijanta

debeli12 (nepreverjen)

podpis....

In reply to by ToplakM (nepreverjen)

radoveden (nepreverjen)

Še en brezveznik več.

dule 2 (nepreverjen)

Vej pa nej šenki bil,ka je verjetno dobro skaseral

mrtva reka (nepreverjen)

nima pojma o ničemer

MHH (nepreverjen)

Vid je že dober dečko. Vse pohvale, je bar deco razveselo. Vij pa, ka ste z nikin nej zadovoljni, zaprite novice, ka itak ne vejte nikdar nikaj pozitivnoga napijsati.

Starejše novice