Po napovedih Državne meteorološke službe republike Slovenije bo danes v severovzhodni Sloveniji pihal močan veter severnih smeri. Najmočnejši sunki bodo predvidoma med 70 in 90 kilometri na uro. Jutri zjutraj pa bodo temperature pod ničlo.

Močan veter povzroča nevšečnosti

Močan veter je že včeraj povzročal težave na našem delu države. Veter je med drugim ruval drevesa, odkrival strešne kritine. Nič drugače pa ni danes.

Kot poroča Uprava za zaščito in reševanje, se je ob pol šestih zjutraj v Bratoncih zaradi vetra podrlo drevo. Gasilci PGD Bratonci so drevo odstranili. Ob pol devetih je v Ilovcih v občini Ljutomer močan veter podrl drevo, ki je pretrgalo električni kabel in padlo na cestišče. O dogodku je bilo obveščeno pristojno podjetje Nograd-Lotmerk in Elektro Maribor. Tudi v Dolencih v občini Šalovci je veter nagnil električni drog čez cestišče. O dogodku je že bilo obveščeno pristojno podjetje Elektro Maribor.

Veter naj bi jutri po napovedi meteorološke službe oslabel in izgubil svojo rušilno moč.

Jutri zjutraj temperature pod ničlo

Hladna fronta, ki nas je dosegla v zadnjih dneh, pa je s sabo prinesla nizke temperature, ki jih zaradi severnega vetra občutimo še močneje. Vremenoslovci pa opozarjajo, da se bodo jutri najnižje jutranje temperature v večjem delu Slovenije spustile pod ničlo, kar lahko povzroči poškodbe na rastlinah zaradi nizkih temperatur zraka. Na Agenciji Republike Slovenije za okolje zato priporočajo, da v petek in soboto rastline prekrijete s pokrivali oziroma izvajate protislansko zaščita ter na ta način zmanjša tveganje zaradi pozebe. Priporočajo pa tudi budno spremljanje razvoja vremena v prihodnjih dneh.

Kaj nas čaka?

V soboto bo sončno s hladnim jutrom, popoldne se bo zmerno pooblačilo. V noči na nedeljo in v nedeljo zjutraj bo v notranjosti Slovenije prehodno rahlo deževalo. Čez dan bo večinoma sončno, popoldne bodo še posamezne plohe.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice