Okoli sto radovednežev je na Trgu Leona Štuklja pripravilo velik sprejem svetovne prvakinje v smuku Ilke Štuhec.

Ilka Štuhec je na 45. svetovnem prvenstvu v alpskem smučanju v Äreju pokorila vso konkurenco in osvojila še drugi zaporedni naslov svetovne prvakinje v kraljevski disciplini. 

S tem je simpatična smučarka postala prva ženska, ki je ubranila naslov svetovne prvakinje v smuku od leta 1989. Pred Štuhčevo, ki je rojena leta 1990, je to nazadnje uspelo Švicarki Marii Walliser, svetovni prvakinji v smuku v letih 1987 in 1989.

Ilka, ki okreva po poškodbi kolena - staknila jo je ob padcu 23. februarja v Crans Montani, je javnost znova razburkala pred dnevi, ko je razkrila, da se je razšla z dolgoletnim trenerjem Grego Koštomajem in tesno prijateljico Anjo Šešum

»Cilj je najprej nogo popraviti, potem pa na tretji naslov svetovne prvakinje,« je zbrani množici na današnjem sprejemu zaupala Štuhčeva. Mestna občina Maribor je odlični športnici podarila 5000 evrov, mariborski župan Saša Arsenovič je ob tem pohvalil njeno moč: »Najbolj cenim, da se je bila sposobna dvigniti še enkrat. S tem dokazuje naš mariborski DNK in kaže vzgled našim otrokom.«

Ob navijačih in privržencih Štuhčeve so najboljšo slovensko smučarsko na sprejemu pozdravili tudi nekateri ugledni športni funkcionarji na čelu s predsednikom Olimpijskega komiteja Slovenije Bogdanom Gabrovcem. Poleg slednjega so ji simbolična darila izročili še prvi mož mariborske športne zveze in podpredsednik Olimpijskega komiteja Slovenije Tomaž Barada in predstavnik Smučarske zveze Slovenije Iztok Klančnik.

Ob sprejemu Ilke so podelili tudi priznanja najboljšim trem športnim šolam za leto 2018, zbrane pa je zabaval Karneval band. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
stary1 (nepreverjen)

to je bila promocija odpadlih politikov in funkcionarjev
Ilka je bila samo kanon futer
ker se kurbe stare hočejo kazati z Ilko samo da bi dobili politične točke

Starejše novice