Podnebnemu protestu, ki je danes potekal v vseh večjih mestih po Sloveniji, so se pridružili tudi dijaki v prleški prestolnici.

Po vsem svetu so se danes znova odvili podnebni protesti, tokrat tudi v Sloveniji. Pod okriljem gibanja Mladi za podnebno pravičnost so ob 11.55 protesti zajeli Ljubljano, Maribor, Novo mesto, Novo in Staro Gorico, Velenje, Brežice, Krško, Celje, Ptuj, Ormož, Koper, Ilirsko Bistrico in tudi Ljutomer.

Mladi zahtevajo več

Po poročanju STA so mladi protestniki med svoje zahteve umestili reševanje podnebnih sprememb kot krize globalnih razsežnosti, pravičen prehod na nizkoogljične vire energije in dostopen javni potniški promet, dostopna in energetsko učinkovita najemna stanovanja, štiridnevni delovni teden, državno zajamčena zelena delovna mesta ter prehod v sonaravno kmetijstvo in varovanje narave. Šole udeležbe mladih na Podnebnem štrajku niso omejevale, skrb mladih za okolje podpirajo, ampak so nekateri ravnatelji in starši zadržani do shodov, ki potekajo med poukom.

Tudi dijaki Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer si želijo lepše prihodnosti

Mladi v Ljutomeru, ki so se skozi mesto podali do glavnega trga, so z vzklikanjem jasno sporočali, da si želijo varno prihodnost. Svoje besede so podkrepili tudi s transparenti, na katerih je bilo med drugim zapisano:

»Tudi dinozavri so mislili, da imajo čas« in »To, za kar se borimo, je to na čem živimo«.

Jure Miholič, koordinator Gibanja mladih za podnebno pravičnost na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer pravi, da so se zbrali z namenom, da se naredijo spremembe v sistemu, ki bodo korak proti podnebni pravičnosti. 

»Čeprav Ljutomer ni med največjimi slovenskimi mesti, je pomembno, da tudi mi prispevamo svoj delež in stegnemo roko po prihodnosti, ki nam pripada, si jo želimo in jo zahtevamo«.

Kot še dodaja, tudi njihova mala množica koraka k spremembam.

Prejšnji petek je za podnebje demonstriralo več kot štiri milijone ljudi, je na Twitterju v četrtek spomnila pobudnica gibanja, mlada švedska aktivistka Greta Thunberg. Kot je dodala, je teden za prihodnost združil skoraj 6300 dogodkov v 170 državah, po poročanju STA.

Komentarji (87)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
leroppx (nepreverjen)

ko se bodo odpovedali letenju z letaolom svojim pametnim telefonom, skuterjem ki jih vozijo, itd takrat lahko govorijo, da so se zbudili. Sedaj so pa samo orodej za manipulacije.

Gost 5 (nepreverjen)

Protestirajo smrklje in pubeci, ki sploh ne vejo za kaj se gre. Vsak z telefonom v roki, poceni oblačili, samo da so vsak mesec nova, ..., vse kaj največ prispeva k globalnem segrevanju in onesnežavanju okolja. Pa seveda poceni hrana, potrošniška družba, ...

Zakaj smo tukaj kjer smo? Človeška požrešnost, preveč nas je, ... To je potrebno urediti pa se bo narava sama ozdravila, samo človeka se mora znebiti.

In reply to by leroppx (nepreverjen)

administrator (nepreverjen)

evo mene sa mobitelom in novim roza gačama
majke mi še sam sebi sam všeč

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by Gost 5 (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Si pa z mobitelami v rokaj.....

. (nepreverjen)

Tudi na telefoni lejko zvediš kaj pametnoga in vrvlite starčki ka se novice širijo prle kak po televizije za kero vi tudi sedite pa gledate več ur na den

feri11 (nepreverjen)

Einstein je pravo: Bojte se iluzije znanja, ali po domače, si mladi ste strašno pametni s telefounof, ge so večijnoma fake informacije, v praksi ste pa butli, ka si punčok ne vejte zavejzati!

In reply to by . (nepreverjen)

esrthovar (nepreverjen)

kaksna so njihova osebna dejanje v korist tega kar se derejo? razen delanja plakatov z otrskimi slogani. konkretno. cakamo......

. (nepreverjen)

Mogoce to ka nas je dosta tu keri smo vegeterjanci ali pa celo vegani, ne uporabljamo plastike pa se rajsi vozimo naprimer z vlakon kak pa z avtobuson ali avtojon...? Dosti bi se ze pripomoglo s ten ka vsak gej menje ali pa celo nic mesa pa ne uporabla plastike

In reply to by esrthovar (nepreverjen)

vegert (nepreverjen)

mogoce. in imas tudi delno prav. vprasanje koliko od teh najstnikov je vegetarijancev in delajo kot si zapisal? zelo, zelo malo. vsi nori na hamburger. zato je to zloraba otrok in licemerstvo.

In reply to by . (nepreverjen)

Abcdefghx (nepreverjen)

MI čakamo VAS. Trudimo se, vendar majhne stvari v tem primeru NISO DOVOLJ. Hočemo pritegniti pozornost večjih korporacij in vladnih organov, ki dejansko lahko naredijo ogromno. Zdaj ni dovolj le ugasanje luči, varčevanje z vodo, itd. Ampak je čas za VEČJE ukrepe. In če pri odraslih naletimo na takšen odziv, kot je vaš, seveda izgubimo malce upanja. Vam je morda vseeno, vas več ne bo, ko bo 'konec sveta'. Vendar prosim da pomislite na vaše, naše, otroke, vnuke, in ne nazadnje tudi na rastline in živali. S takšim odnosom ne bomo priši nikamor, zado je čas za spremembe, saj NI PLANETA B

In reply to by esrthovar (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by esrthovar (nepreverjen)

Eh.... (nepreverjen)

Ja mladi tudi cakamo ka te stari neka ukrenili...

In reply to by esrthovar (nepreverjen)

bitch (nepreverjen)

kakšna so pa vaša? kaj delate za okolje, razen da se na spletu norčujete iz mladih, ki so si upali protestirati? vse, kar lahko preberem v teh komentarjih je, da mladi zijajo v telefone. zanimivo, glede na to, da imajo starejši zelo veliko časa za kritiziranje mladih, ne da bi sami opazili, da so tudi sami veliko preveč na telefonih ali pred tv in da čisto, čisto nič ne naredijo, da bi jim bili za vzor. kako preprosto je mlade zmerjati, ampak težko priznati, da so oni le naš odsev, da se učijo od nas in da so takšni, kakršni so zato, ker smo jih mi vzgajali. Tipično slovensko, vidimo smet v očeh drugih, ne vidimo pa bruna v lastnih.

In reply to by esrthovar (nepreverjen)

nebodiovca (nepreverjen)

z eno besedo G(K)retenizem per excelance.

bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by nebodiovca (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Mladina kot prvo naperite prste proti TEŠ6, ko boste tukaj uspesno protestirali in dosegli da drzava neha subvencionirati milijarde za premog ste prvi korak napravili.
Prvo trebej pod svojim pragom pocistit te kasneje se pa lejko lotevamo tud globalno!

. (nepreverjen)

Protest neje biu mislen kak edini ampak je biu del "verige" protestov po celon svete- precitaj si clanek. Tak ka neven zakoj bi celi svet protestero proti TEŠ6?

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Pusti ti zaj to verigo pa cejli svet.., kot prvo, lotite se lokalnih problemov in ce boste-bomo uspesni pri nas v nasi drzavi lahko gremo po drugem koraku, globalno.
Moramo pa prvo pokazat da smo sposobni delovat lokalno in da smo ukrenili spremembe pri nasih smrdljivih politikih kateri zal na vse gledajo le materialno in jim ni mar za okolje in prostor v katerem zivimo...!

In reply to by . (nepreverjen)

.. (nepreverjen)

Pa ka ti si smečeni? Saj pa zato se je šlo

In reply to by Putin (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Smecena ti je mamica sajava, stero smo v usta in to ekolosko!

In reply to by .. (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Bumbar, gde si pa to precital, da bi celi svet protestiro proti tes6???
Ti si pa rejsan na tabletah ali pa si neki bolan sizofrenik iz Ormoza verjetno

In reply to by . (nepreverjen)

Klosar (nepreverjen)

Ges predvidevan ka je mislo ka nede verjetno celi svet strajko proti TEŠ6

In reply to by Putin (nepreverjen)

niksoon (nepreverjen)

saj ta deca tak nemajo pojma o cen se ide. Tau jih je keri od profesorjev nahujskal ka malo reklame sauli naredijo;)
Mogauce so jin celau kak predmet pustili prespricati:)
fajn se mejte:)

Abcdefghx (nepreverjen)

Zakaj vsi mislite, da smo neizobraženi in mozgansko sprani otroci? Mi smo mladi ljudje z jasno vizijo in lastnim mnenjem, ter razumom. Mi smo vaša prihodnost (če seveda prihodnost bo), zato nas spoštujte, saj smo v marsikaterih pogledih bolje obveščeni kot vi.

In reply to by niksoon (nepreverjen)

Bindi (nepreverjen)

Verjamem, da so med mladimi takšni, ki mislijo resno in so dosledni v ravnanjih. Veliko pa ni takšnih, kar sem videla letos v soboškem parku, ko so maturanti na žurki pustili za seboj umazan park in tone smeti. Zato boste morali marsikaj urediti pri svojih vrstnikih za večjo kredibilnost. Težko bo, a se da.

In reply to by Abcdefghx (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Letos? Maturanti že več kak 30 lejt za seof piščavlejo smeti v parke... Ge ste bli ?....

In reply to by Bindi (nepreverjen)

Putin (nepreverjen)

Jaz osebno te popolnoma razumem, sploh ni pomembno ce si ali nisi izobrazen, v tej "problematiki" se trudite nekatere stvari izboljsat za prihajajoce generacije.., Se spomnim moje generacije, tud mi smo se borili za lepse in boljse jutri in pred nami so se tudi mladi borili za pravicnejso druzbo in okolje, moram ti pa zal napisat da nobena generacija ni nekaj velikega premaknila na boljse in ves zakaj ne, ker mladinci smo vedno prisli do tocke kjer so politiki kateri se skrivajo za svojimi policaji kateri so zal tak se danes neumni dacuvajo te lopove in ne ljudi kateri zelijo spremembe, pravicnejso druzbo itd.
Tudi vi boste spadnuli ko pridete do te tocke, zal zivimo v jeb. sistemu... Vseeno, Dont give up
!

In reply to by Abcdefghx (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by niksoon (nepreverjen)

losh (nepreverjen)

Bahahaha, so dinozavri krivi ka jih je asteroid iznicil? Ce bi meli tehnologijo se tega nebi zgodilo takrat...dddd

tuncika

ODKOD PA DENAR ZA OMENJENE PROTESTE ??????????????????????????????? Je potrebno povprašati kakšnega "f...………ega globalista ali kaj ??????????????? Koliko tega denarja so dobile šole, učitelji ??????????????? Za kakšen mesec pa bo sezona protestov končana, ti ubogi "zdrilani" otroci pa ne bodo več vedeli ali so v šoli ali na kaki terapiji za odvajanje "neumnosti". Učitelji hvala vam, ker sodelujete v teh neumnostih in upam da se vam žepi kdaj strgajo.

.. (nepreverjen)

Financirali smo se na lastno roko, in noben profesor ali učitelj tu ni imel nič zraven.

In reply to by tuncika

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Jas sem jih plačal, ker so mi ga z roko držali kad sam ga merio

In reply to by .. (nepreverjen)

delavsko gibanje 21 (nepreverjen)

a zato pare na roko

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

.......... (nepreverjen)
bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by tuncika

abcdefgh (nepreverjen)

protest je bil skoraj zastonj. plakate smo naredili sami, vsi pripomočki so bili izposojeni, v glavnem je bilo tu v igri veliko več organizacije kot dejanskega denarja. sezona protestov ne bo končana, če malo spremljate medije, se po celotnem svetu redno štrajka vsak petek. Prav ste napisali, učitelji hvala vam, res jim hvala, da nas podpirajo pri borbi za naš planet, te "neumnosti" pa se bodo pač nadaljevale dokler ne bo videne spremembe, lep dan tuncika

In reply to by tuncika

VRANA (nepreverjen)

Potem pa boste protestirali še kar nekaj časa. Vse dokler bo zopet aktivnost sonca bolj ugodna za "vaš pogled" na podnebje. Zemlja je skozi svojo zgodovino imela ledene dobe, pa tudi bolj toplejša obdobja. BREZ VPLIVA ČLOVEKA ! Tako je tudi sedaj. Al Gore je napovedal "konec sveta" že katerega leta????? Ga je zdaj pošteno sram??? Je pa bil fajn film, hihihi. Poln laži in fantazij.

Pri vsem tem se strinjam edino z zmanjšanjem odpadkov in reciklažo. Ni problematično namesto plastike dati drugačno embalažo, razgradljivo... Vse ostalo je pa zopet politika globalistov. Pa obraz sprememb bi naj bil prizadeti otrok/mladostnik??? Od zadaj pa prepotentni, prebogati starši in neki aktivisti?? Greta je zlorabljena in to je strašno, kaj se grejo starši. Pa potuje z jadrnico, hahahahahahahahaha. Navaden človek si prvič sploh ne more privoščiti takega lifestyle-a, drugič pa: tole jadrnico bodo peljali nazaj z 6-imi letali, razstavljeno....NIč kaj ekološko, kajne??? Se pa lepo sliši in posnetki za vas, ovčke so lepi... Potuje "skromno", brez komforta, hahahahaha

In reply to by abcdefgh (nepreverjen)

victedna (nepreverjen)

V Berlinu se je v požaru zrušila 4-nadstr. stavba. Ubila je družine iz Sirije, Libije in Somalije. Samo Nemci, ki so živeli v 4. nad., niso umrli.
Javnost je ogorčena:
- Zakaj so umrli Sirci, Libijci, Somalci, Nemci pa ne ?!
Gasilec v intervjuju odgovori:
- Nemci so bili v službi

rbd (nepreverjen)

Potem se pa čudimo zakaj ne pride do sprememb, kdo bo delal spremebe v družbi, če ne mladi od vrtca naprej in sigurno ne koruptivni politiki zlizani z kapitalom in tajkuni ampak takšna mlada izobražena švedinja, ki je v par mesecih naredila več za osveščanje kot Tramp v celem mandatu.Mladi se morajo začeti boriti za svojo prihodnost nagnati politike na smetišče zgodovine( Židan, Horvat, Jurša, madžarski poslanec ) kaj ste naredili za okolje ?

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

vsi ovi su ti jebali smrdljivo mater

In reply to by rbd (nepreverjen)

bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

gost3 (nepreverjen)

lol to je nanavno napihovanje vsega vkup. mislis ka de kaj naček če do vsi gratale vegane pa nedo plasteke pa nika nucale? odgovor je ne in to enostavno zato ka je lude preveč in jih je vedno vec. tu je glavne problem vsega toga. Od leta 2000 pa do gnes je približno 2 milijarde ljude več. Pa leko guče što ka šče tu je glaven problem tude glede narave. Isto je kak z volkovi in medvedi kar je bla aktualna tema nedolgo nazaj enostavno so se preveč namnožili (samo tan de človek zmenšo populacijo) ka de pa v primere ljudi? čista resnica. Saj bogate države majo že zakone pa kazni pa vse pošlihtano kar se da vredu( so izbolšave ali ni nič tragičnega) v revnih državah je pa vse drugače. Dopovej enemu afriškemu plemenu da ne smejo gozda posekat in nardit njive za hrano če pa mu je to edina možnost za preživetje.

In reply to by rbd (nepreverjen)

EMIL S. (nepreverjen)

Izkoriščati deco za tako propagando je najbolj podlo dejanje. Resno me zanima kdo to v Sloveniji podpira in financira ker neki vrag mora za tem stati. Podnebne spremembe so čisti nateg. Gledam danes na TV ( Planet ob 18 uri da lahko preverite) in vpraša v studiu napovedovalka deklico iz Ljubljane, kao organizatorko za kaj pravzaprav so danes protestirali, deklica mota neke naučene splošne floskule, napovedovalka vztraja naj ji konkretno pove zakaj protestirajo in veste kaj pove zmedeno deklica navajam: "protestiramo zato, da bi mladi imeli stanovanja in da bi bil v Sloveniji 4 dnevni delavnik" kakšno vezo pa ima to z globalizacijo. TU IMATE DOKAZ DA TA MLADINA SPLOH NE VE ZA KAJ PROTESTIRA

bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by EMIL S. (nepreverjen)

Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

ovi mulariji je treba jebat mater

bingelj (nepreverjen)

Ti si vedno tak nor ali samo v petek?

In reply to by Tujec 2 - pijancek (nepreverjen)

Stopnjevanje n… (nepreverjen)

1. idiot
2. prostaški idiot
3. Tujec 2

stereo (nepreverjen)

In pa smo tan ka si morete neka zmislavati proti nan ka smo na telefonaj ciglih na niti enoj sliki nihce neje? Ker seveda kak cujete besedo najstnik avtomatsko pomislite na TELEFONE... JAAA! Sploh pa ne premislavate ka vas jebeni televizor pa radio dosti več ponucata. Hitro te ugotovili ka ci si saksi den punis telefon potrošiš samo slab 1€ elektrike LETNO... Tak ka ne bojte dosadni pa slabe vole ka van je proteza spadnola v župo pri obedi pa enjajte

VRANA (nepreverjen)

stereo.... obriši se malo okrog ust, ker ti je ostalo malo mleka od dojenja...
Sploh nisi dojel, da ni v igri poraba elektrike vaših telefonov, ampak PROIZVODNJA telefonov, oblek, šmink in izdelkov za higieno,..... otroško delo, suženjsko delo za vaše fancy obleke, strupi pri pridobivanju materialov za vaše telefone,.... tega je toliko, da mi je brez veze naštevati... Saj boš malce odrasel in te bo pošteno sram, kak butasto si s tole "protezo" izpadel

In reply to by stereo (nepreverjen)

feri11 (nepreverjen)

Saki den vas vijdimo, pa vijdimo, kak visijte na telefounaj, vijdimo, ka si več ne vejte pogučavati.... Edijno ene stvarij več ne vijdimo, razlike med spoloma, trijfrtale dečkof zgleda kak deklice.....

In reply to by stereo (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Ges ne vidin ka ma zaj spol veze z podnebnimi spremembami pa globalnin segrevanjon? Ci ti kaj neje praf ti nej trbej gledati... Se enostavno kraj obrnes kda vidis mladino pa se brigas za sebe... Starejsi nas vcite kak nej buliti ci vidimo koga "neenakoga" nan, te pa sami najbole bulite pa skimavate kda vidite nekoga z pirsingami ali ka kole... Pa razlozi mi prosin kak bi te moglo tricetrt deckov zgledati ker me blazno zanima...

In reply to by feri11 (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Zgledali bi naj kak moški. Oziroma dečki naj bi hoteli odrasti v moške, nej ka so poženščeni kak babe.

In reply to by . (nepreverjen)

. (nepreverjen)

Zanima me konkretno ka pomeni ka zglednes kak moski pa nesi pozensceni... Povej mi par primerov

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Točno to je problem, da ne veš, ne vidiš - za to rabiš nekoga, da ti da par primerov. Kaj ti naj povem, "modno" te napotim na Google, pa poišči, hihihi.
Je pa problem tale: na Google-u najdeš toliko sranja, da te glava peče. Vi, mladi Google doktorji in znanstveniki, pa mislite, da je prvi zadetek, ki se ti pojavi in ga klikneš, ABSOLUTNA in NEIZPODBITNA resnica.

In reply to by . (nepreverjen)

Klosar (nepreverjen)

Ges toga tuj ne podpiran ali vseeno mislin ka majo pravico biti ka scejo pa neven s ken si zasluzijo zanivevanje. Neven ka se zaj tu neka pametnoga delas pa se stukas?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Saj je čist simpatično, tole protestiranje dijakov mislim... Vendar na žalost z realnostjo nima dosti veze...

Mene osebno ne moti to nič, sem pa seznanjen z dejstvi in vem, da je tole vse skupaj le naivnost. Ne moreš zameriti dijakom, da hočejo spremeniti svet. To je celo nujno potrebno.
Opažam pa, da iz Amerike prihaja neka kolektivna psihoza, brezglavo ponavljanje vsega mogočega, modnega, brez kakršnihkoli dejstev, razuma,..... Univerze v Ameriki so danes katastrofa, sprani možgani, študenti pa mislijo o sebi, da so Božji dar na svetu. Vse bi seveda radi imeli, brez truda in dela. Polni denarja (staršev) in privilegijev se borijo v bistvu sami proti sebi.

sepoert (nepreverjen)

zanimivo in verjetno se kako resnicno. o kretenizmu.
https://novice.svet24.si/clanek/novice/svet/5d8bab44435f6/avstralski-ps…
Carr-Gregg je poudaril, da ne zanika podnebnih sprememb, a da bi bilo potrebno več teže pripisati njeni zgodovini duševnih težav – anoreksiji, aspergerjevi motnji in depresiji. »Če bi to bil moj otrok, je najverjetneje ne bi spustil na svetovne odre,« je za avstralsko radijsko postajo 3AW dejal o najstnici, ki ji očita, da ima občutek upravičenosti.
In ker gre za 16-letno žensko, nihče ne sme izpodbijati njenih prepričanj, je dodal.
kot v sekti.

bitch (nepreverjen)

takšni umobolni komentarjij več povedo o Greggu kot o njej. Tudi če bi bila duševno motena, kar pa ni, da sploh kdo to komentira, je izven vsake kritike, nihče ne more na podlagi tega zavračati tistega, za kar se bori. za okolje. lahko si racionalizirate, kot hočete, nič se ne bo spremenilo. smo že globoko v ekološki katastrofi in s tem, da ponavljate besede zgoraj navedenega tepca v resnici samo pri sebi opravičujete to, da nič niste naredili in nič ne boste naredili za okolje. v Sloveniji je to zelo preprosto delati, kajne? vas globalne vremenske spremembe še niso dosegle, ne zares. V delih sveta, ki zaradi vremenskih sprememb trpijo zaradi požarov, pomanjkanja vode, suše in še česa, tega ne morejo tako preprosto zanikati. Njenih prepričan se ne sme izpodbijati, ker s tem škodimo sami sebi. Ampak tudi sama je rekla, da tisti, ki jim zmanjkajo pravi argumenti za ugovarjanje njenim prepričanjem, napadajo bodisi njen videz ali 'duševne težave'. čestitam. kot v sekti. samo da je ta sekta ravno tako bedasta, slepa in škodljiva, za kakšrno imate tiste, ki ji prikimavajo. Namesto da po spletu berete takšne umobolne komentarje, posvetite malo časa raziskovanju o ekoloških katastrofah, ki se vsak jebeni dan vrstijo na planetu. Mogoče boste nehali tak mirno pisariti o tem, kaj je vse z njo narobe in se ozrli naokoli in dejansko opazili, kaj je narobe s podnebjem, oz. vremenom....

In reply to by sepoert (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

bitch...... ne bodi tako prepričana, da imaš prav. Z mojega stališča imaš umobolni komentar prav ti. Moji starši in jaz smo doživeli že kar nekaj zastraševanj, "koncev sveta",.....
V 70-tih so napovedovali LEDENO DOBO !!!! Da, ledeno dobo!!! Z vsemi "dokazi" znanstvenikov!!!!
V 80-tih je bila kritična plast OZONA, potem KISLI DEŽ.
V 90-tih se je začelo govoriti o GLOBALNEM SEGREVANJU
Sedaj se pa govori o KLIMATSKIH SPREMEMBAH (ker je mit o globalnem segrevanju propadel), v ospredje pa probajo potisniti nov izraz CLIMATE DISRUPTION...

Veliko nas skrbi za okolje. Ne maramo pa alarmistov, nekih "plemenitežev", kvazipravičnikov, ki modno nekaj pridigajo, sami pa ne naredijo ČISTO NIČ. V tem je point. Tudi o tejle Greti je brez veze izgubljati besede. Malo pogooglaj o dejstvih in ozadju, to je pa resnično bolano!!!! Podobno kot Jankovič in dobrodelni koncert!! Bolano!!

In reply to by bitch (nepreverjen)

btk (nepreverjen)

Protesterajo prote kome ze?
podnebne spremembe ka je ze to? malo poglednite umetno vreme, kaksi so oblaki bili nekoc in kaksi so zdaj. sama megla...
povecanje izpustov co2? v evropi kak celine nej, azijski del se strinjan..
zakoj majo ene ferme kere proizvajajo zelenjavo co2 masine, ka bole rastej rastline..

greta? malo se poglednite posnetke ge nema skripte, ka be prestela svoj govor.
nemre skup spravete enoga stavka glede na podnebne spremembe...

elektricni avtomobile..
ste se pijtale kelko odpada nastane ka je taksa mocna baterija v PLASTICNON avtoje.
Kelko je onesnazenja ka te kao se vozite na "costo" energijo

vegeterjanci, vegani..
vas mij vsejedci silimo ka geste meso? nej
so shut the *žaljiva vsebina je bila odstranjena* up!
gejte ka van pase, pa drugen ne visilavlite svojoga mnenja!

my 10 cents

Za ugodno podnebje (nepreverjen)

potrebuje mesto vec parkov, zelenih povrsin in manj avtov.

Oliva (nepreverjen)

kaj si ti vedno tak nor al isamo v petek

Slavoj (nepreverjen)

Ta deca protestejrajo ka je zdaj tou moderno in se scejo zgledovati pi tiston svetivnon nategi imenovanon Greta. Vecina jih pa niti ne vej pravilno besteka drzati, niti pisati. Niti ne vejo citati se menje pa razmiti ka pise, ce jin slucajno uspe kaj precitati. Mislijo ka je Greta kul, pa ka do oni tudi, ce do tou delali. Ali kak so ze zgoraj eni napisali..... ce poglednes tou sliko ge se nastavlajo vidis tocno tou ka povzroca tou proti komi scejo oni protestejrati. Nas stare obtozujejo ka smo vnicili planet, samo se oni ne zavedajo ka smo mi drugace ziveli, nej smo proizvajali telki odpadkov, niti smo nej telko trosili. Oni so pa zdaj idealna potrosniska deca kere rabi novi kapitalizem. Pametni telefoni, racunalniki, plasticna oblacila iz suzenjskih tovarn, voda v plastenkaj, hrana iz poceni hitrih restavracij, skuteri, avtoji..... serete deca na pune. Mi stari nemo vec dugo ali straj me je ka de za nami. Vi te svejt vnicili v menje kak enoj generacini, ce de slo tak dale. Zdaj pa vsi Kmetijo gledat.

Eh....pa ka je steuf (nepreverjen)

Mi smo na sveti menje kak 20 let wtf... Vi ste ga ze vnicili mi vec nemremo sami prispevati vnicavlete ga ze dobrij 60 let... Samo pravin

In reply to by Slavoj (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Prvo kak prvo, mladi začnite pri sebi, ne pri drugih. Začnite živeti skromno, telefone vstran, računalnike vstran, potovanja pozabi, obleke skromne (po možnosti si jih izdelajte sami), hrano pridelajte sami (lastoročno - NE S STROJI, ki onesnažujejo). Seveda brez mesa (klanje živali), brez vseh živalskih izdelkov (veganska ZABLODA). Pravzaprav pazi vsako kobilico ali muho, pajka,... da ga ne pohodiš pri pridelavi svoje hrane (saj imajo tudi oni PRAVICE, ali nimajo, samo zato, ker so majhni???!!!!)
Samo tako boste zajezili tale problem. Mi "staruhi" bomo kmalu pomrli, in potem se začne doba nebeške spokojnosti na Zemlji. Ker vi ste tako plemeniti, da boste to zmogli. PODPIRAM VAS, brezpogojno!!!! Še je čas!!!

In reply to by Eh....pa ka je steuf (nepreverjen)

DF (nepreverjen)

će bodo bodoče generacije ljudi tak gadne in grde kot greta
je bolje, da že danes propade svet

ZaVseKiNasJebete (nepreverjen)

Calling a 16 year old girl ugly... Give this man a medal

In reply to by DF (nepreverjen)

ZaVseKiNasJebete (nepreverjen)

Mi vsaj neki delamo na tem da bomo mi in naši otroci živeli v klko tlko dobri Zemlji... Ka pa vi delate pizde? Vsak dan popivlete, kadite, pa se z avtom vozite, to pa pol je koristno... Mismo mi krivi da vam je žena na plot skakala... Kaj pa pol vi delate da je Zemlja čista?

VRANA (nepreverjen)

Čemu razburjanje? Zmanjkalo Čokolešnika?

In reply to by ZaVseKiNasJebete (nepreverjen)

ZaVseKiNasJebete (nepreverjen)

Zmanjako moških ki še jim tvoja žena ni pofafala?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Nisem oženjen, iščem soy-boya, kot si ti...

In reply to by ZaVseKiNasJebete (nepreverjen)

Od GFML za vse vas (nepreverjen)

shut yo skin tone chicken bone google chrome no home flip phone disowned ice cream cone garden gnome extra chromosome metronome dimmadome genome full blown monochrome student loan indiana jones overgrown flintstone x and y hormone friend zone sylvester stallone sierra leone autozone professionally seen silver patrone ching chong ling long suck my ding dong head ass pubg fortnite flip phone remote control autism down syndrome stage four terminal brain cancer o'reilly auto parts silver bronze ash amiibo uv light pen sushi ramen harrison ford gamer bitch ass virgin lamp thermometor lean mean string bean charlie sheen limousine canteen trampoline serpentine antihistamine wolverine submarine unclean nectarine broken gene halloween defective spleen smokescreen james dean putting green tiny peen anti vaccine aquamarine eugene extra green nicotine vaseline jellybean magazine protein lightning-mcqueen vending machine what'chu mean Ocean Man by Ween head ass tf up bitch

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Tebi pa v glavi redno dogaja, geli??? In to je dokaz, da se vam niti ne sanja, za kaj se gre...
Ponavljate manevre skrajne levice iz ZDA. Nekaj kričite, kdor pa meni drugače, pa ga takoj napadete. Antifa (teroristična organizacija) stil, hahaha

In reply to by Od GFML za vse vas (nepreverjen)

Od GFML za vse vas (nepreverjen)

Kj pa ti delas za nas svet? Sedis za mizo pa pises te komentare... Mi se vsej trudimo vi pa tu mislite da ste neki geniji pa vse veste... Samo zato, kr te ati ni mel rad, se ne pomeni, da nas treba tu jebat v glavo... Mi se vam budalam smejemo... Geli? ??

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

S tvojimi komentarji ne delaš nobene usluge vašemu "namenu", verjemi. Izgledaš, kot razvajeno revše, ki ne prenese nobenega nestrinjanja, kritike,... Še enkrat (kopiram moj zapis prejle):

"Prvo kak prvo, mladi začnite pri sebi, ne pri drugih. Začnite živeti skromno, telefone vstran, računalnike vstran, potovanja pozabi, obleke skromne (po možnosti si jih izdelajte sami), hrano pridelajte sami (lastoročno - NE S STROJI, ki onesnažujejo). Seveda brez mesa (klanje živali), brez vseh živalskih izdelkov (veganska ZABLODA). Pravzaprav pazi vsako kobilico ali muho, pajka,... da ga ne pohodiš pri pridelavi svoje hrane (saj imajo tudi oni PRAVICE, ali nimajo, samo zato, ker so majhni???!!!!)
Samo tako boste zajezili tale "problem". Mi "staruhi" bomo kmalu pomrli, in potem se začne doba nebeške spokojnosti na Zemlji. Ker vi ste tako plemeniti, da boste to zmogli. PODPIRAM VAS, brezpogojno!!!! Še je čas!!!"

To, da se vi baje "trudite" ni dovolj, je pravzaprav nič. Ker uporabljate vse izdelke, celoten življenjski stil OSTAJA ISTI. NAREDITE konkretno spremembo, PRI SEBI, ne pri drugih !!

In reply to by Od GFML za vse vas (nepreverjen)

Od GFML za vse vas (nepreverjen)

shut yo skin tone chicken bone google chrome no home flip phone disowned ice cream cone garden gnome extra chromosome metronome dimmadome genome full blown monochrome student loan indiana jones overgrown flintstone x and y hormone friend zone sylvester stallone sierra leone autozone professionally seen silver patrone ching chong ling long suck my ding dong head ass pubg fortnite flip phone remote control autism down syndrome stage four terminal brain cancer o'reilly auto parts silver bronze ash amiibo uv light pen sushi ramen harrison ford gamer bitch ass virgin lamp thermometor lean mean string bean charlie sheen limousine canteen trampoline serpentine antihistamine wolverine submarine unclean nectarine broken gene halloween defective spleen smokescreen james dean putting green tiny peen anti vaccine aquamarine eugene extra green nicotine vaseline jellybean magazine protein lightning-mcqueen vending machine what'chu mean Ocean Man by Ween head ass tf up bitch

EMIL S. (nepreverjen)

NAPISI NA TRANSPARENTIH
"Uničite mojo muco in ne mojega planeta" in "Več kisika manj ogljika" to je elita slovenske mladine, SRAMOTA
Na protestih v času pouka, dobro jih pripravljate na življenje, učitelji, ravnatelji profesorji in vaš ljubljeni vodja Pikalo, ki to zraven gleda.

bingelj (nepreverjen)

Kaj si ti vedno tak nor ali samo v soboto popoldan?

Kai (nepreverjen)

Sram naj bo vse komentatorje, ki nimajo ene dobre besede za to kar poskušajo mladi narediti. Očitno pozabljate, da govorite o otrocih. Od njih pričakujete več, kot pričakujete od samih sebe.
Namesto da jih tlačite v drek, jih raje vzpodbujajte in storite kaj v tej smeri tudi vi, namesto da, kot tipični grenk slovenski narod, samo kritizirate dobra dela drugih.

VRANA (nepreverjen)

Mene osebno ni prav nič sram, če razmišljam s svojo glavo. Tudi mi smo bili mladina, polni idealov. In smo delali dobro za cel svet. Vendar je realnost tale:
V 70-tih so napovedovali LEDENO DOBO !!!! Da, ledeno dobo!!! Z vsemi "dokazi" znanstvenikov!!!!
V 80-tih je bila kritična plast OZONA, potem KISLI DEŽ.
V 90-tih se je začelo govoriti o GLOBALNEM SEGREVANJU
Sedaj se pa govori o KLIMATSKIH SPREMEMBAH (ker je mit o globalnem segrevanju propadel), v ospredje pa probajo potisniti nov izraz CLIMATE DISRUPTION...

Veliko nas skrbi za okolje. Ne maramo pa alarmistov, nekih "plemenitežev", kvazipravičnikov, ki modno nekaj pridigajo, sami pa ne naredijo ČISTO NIČ. V tem je point. Tudi o tejle Greti je brez veze izgubljati besede. Malo pogooglaj o dejstvih in ozadju, to je pa resnično bolano!!!! Podobno kot Jankovič in dobrodelni koncert za Krisa!! Bolano!!

In reply to by Kai (nepreverjen)

Psiholog (nepreverjen)

Ka se je tebi v življenji zgodilo? Na koga si besen? Zakoj si nestrpen? Ali maš somo kompleks, ka si pojo vso znanost toga sveta?

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Pojeb, kje ti vidiš bes? Kje vidiš nestrpnost? Kje vidiš kompleks? Jaz sem zapisal samo realnost, nič drugega. Kontraargument je to, da mi dokažeš zmoto!! Ne pa ad hominem napad...
Ampak, kontraargumenta nimaš, ker veš da preteklih dogodkov ne moreš ponarediti-ker smo jih nekateri živeli. Ledena doba, ozon, kisli dež,..... vse to je DEJSTVO. Kaj ti ostane? Zmerjanje? Nič kaj znanstveno, hihihi

In reply to by Psiholog (nepreverjen)

Psiholog (nepreverjen)

Ja, zdaj vidin, ja VRANA je najpametnejši. On zna, on je živi dokaz, sam po sebi. VRANA, ti si navaden manipulator. Vsi znanstveniki so do kraja zaskrbljeni nej pa VRANA, on ma kontradokaze. In to znanstvene dokaze. Kak kramp.

In reply to by VRANA (nepreverjen)

VRANA (nepreverjen)

Ja, kaj pa ni res, kar sem zapisal?? Dal si točno 0, NIČ, ZERO, kontraargumentov. Vprašaj starše ali stare starše, ni treba verjeti samo meni!!!
V kontro pa LAŽNIVO pišeš: "Vsi znanstveniki so do kraja zaskrbljeni...." Sploh ni res, da se VSI strinjajo. Stavek o KONSENZU 97% znanstvenikov si pa je izmislil politik. Politika pa že po definiciji LAŽE, hkrati pa nima pojma o znanosti. V znanosti beseda "konsenz" nima nobene teže. Konsenz je bil tudi, da je Zemlja ravna. Pa je vendarle samo 1 človek dokazal, da ni temu tako. In to je dejstvo, znanost.

In reply to by Psiholog (nepreverjen)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice