Danes poteka zaključek festivala Student Cuts, kjer bodo podeljene tudi nagrade.

Danes ob 17. uri se je v Domu kulture Ljutomer začela zaključna slovesnost festivala Student Cuts, ki si jo lahko ogledate tudi v živo. 

O festivalu

Že včeraj se je v Ljutomeru začel filmski festival Student Cuts. Ta je namenjen mladim filmskim ustvarjalcem, da bi bili ti že videni na začetku svoje kariere.

»Na festival je bilo prijavljenih več kot 2700 filmov, od tega jih bo predvajanih 111 iz 34 držav.

V tekmovalni program se je uvrstilo 23 filmov, ki se potegujejo za nagrade v kategoriji eksperimentalnih, dokumentarnih in igranih filmov, oglasov in za nagrado občinstva,« je pojasnil Ludvik Rogan iz GFML. 

Kje se festival odvija?

Tokratni festival poteka na kar treh lokacijah, in sicer v Domu kulture v Ljutomeru, Prleškem kulturnem, mladinskem in informativnem centru ter na Gimnaziji Franca Miklošiča Ljutomer.

Na dogodku so prisotni dijaki vseh treh slovenskih gimnazij z umetniškim programom gledališče in film.

Na otvoritvi so dijaki poslušali predavanje slovenske režiserke in scenaristke Marije Zidar. 

Kratki filmi

Udeleženci festivala so se včeraj popoldne zbrali na delavnicah, kjer so v skupinah in s časovno omejitvijo ustvarjali kratke filme.

»Zvečer so se udeleženci skupaj s svojimi mentorji zbrali na terasi Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer, kjer so si v sproščenem in domačnem vzdušju ogledali filmske kreacije, ki so jih ustvarili na popoldanskih delavnicah,« še doda Rogan. 

In kaj pravijo udeleženke festivala?

»Festival ima zelo dobro vzdušje, poln je zelo entuziastičnih animatorjev in mentorjev. Lepo je videti, kako ustvarjajo drugi dijaki in kako potekajo njihovi snemalni procesi. Delavnice pa so nam podale še dodaten čas za spoznavanje drugih dijakov in njihovega filmskega ustvarjanja,« pravi Kaja iz Gimnazije Nova Gorica.

»Zelo mi je bilo všeč, da smo se z ostalimi na delavnicah dobro ujeli in zanimivo je bilo videti, kako ostali gledajo na enake stvari. Najbolj mi je bil všeč koncert ob koncu dneva in pa projekcije filmov, ki smo jih ustvarili na delavnicah,« izpostavi Katjuša iz Gimnazije Franca Miklošiča Ljutomer.

»Festival je čudovit način, da se mladi iz Slovenije povežemo in spoznamo druge filmske ustvarjalce, kar nam tudi pomaga, da dobimo motivacijo, saj vsi nekje začnemo in na tem festivalu skupaj tudi rastemo,« zaključi Ela iz Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana. 
 

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice