V sklopu festivala "Zbujdi se!" se bosta jutri, v petek 11. avgusta ob 17. uri na ploščadi pred soboškim gradom, v šahovskem dvoboju pomerili šahovska velemojstrica Darja Kapš in svetovna prvakinja v šahu do 16 let Laura Unuk ter šahovskim figuram vlili življenje in nam pričarali pravo šahovsko pravljico.

Živi šah ali kot mu rečejo v tujini "Human Chess", je šahovski dogodek, ki se bo v Prekmurju odvil prvič. Posebnost te igre je, da so v šahovske figure oblečeni ljudje, ki jih igralki fizično premikata po šahovnici, ta pa lahko meri več 100 kvadratnih metrov.

Šahovnica velika 64 kvadratnih metrov

Jutrišnja šahovska partija v Murski Soboti med dvema mojstricama šaha v Sloveniji, se bo tako igral na ploščadi pred soboškim gradom, na šahovnici veliki 64 kvadratnih metrov. V primeru slabega vremena se bo dogodek prestavil v veliko telovadnico Osnovne šola 1 Murska Sobota.

Šahovski dogodek v sklopu festivala "Zbujdi se!" predstavlja tudi promocijo te plemenite igre in spodbudo predvsem mladim, da s pomočjo šaha izboljšajo svoj spomin, koncentracijo, potrpežljivost, vztrajnost in se naučijo boljšega načrtovanja ter spoštovanja ljudi.

Pridi v soboški park in lahko boš sam odločilna figura med dvobojem velemojstric šaha.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Kateri veliki ptič je najbolj značilen za Prekmurje?

oj-oj (nepreverjen)

na kraj pameti mi nebi prišla takša ideja. pohvalno

Starejše novice