V Občini Tišina v novo leto stopili z lovom na pujsa. Povsem v slogu torej, saj je 2019 kitajsko astrološko leto prašiča.

Praznični čas še zdaleč ni bil miren in brezskrben za slovenske gasilce. Teh niso zaposlovali le požari in različne reševalne akcije, tudi nekoliko nenavadnejših izzivov so se lotili.

Vozniki na regionalni cesti iz Murske Sobote proti slovensko-avstrijski meji so na primer bili priča precej nenavadnemu prizoru, saj se je v naselju Rankovci odvil lov na pujsa.

Pobegli pujs

Po poročanju Uprave Republike Slovenije za zaščito in reševanje je iz hleva domačina na prvi večer novega leta pobegnil pujs. Žival je tavala po cesti in gasilce Prostovoljnega gasilskega društva Rankovci pošteno namučila.

Po besedah poveljnika PGD Rankovci, Filipa Pratnekarja, so malce po osmi uri zvečer prejeli klic Regijskega centra za obveščanje Murska Sobota, od koder so jih obvestili, da se na območju naselja Rankovci sprehaja pobegla domača žival. Pet rankovskih gasilcev je pobeglo žival hitro izsledilo in ujelo. Naložil so jo v traktorski priklopnik ter jo nato vrnili lastniku.

To pa niti ni bil edini primer pobegle živali, ki smo ga v prazničnem času obravnavali v Pomurju. Spomnimo, da je v Kuštanovcih v občini Puconci, 11. decembra iz hleva pobegnilo okoli 30 telic in zadnje od njih so ulovili prav na Silvestrovo.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
febo (nepreverjen)

Ne pijšete ,če je Židan tudi pomagal ,ker on je te stroke

Starejše novice