Robotska medicinska sestra bo skrbela za nadzor jemanja zdravil in klica na pomoč.

V Univerzitetnem kliničnem centru Maribor bodo izvedli testiranje robotske medicinske sestre pri negi na Oddelku za žilno kirurgijo v prvi fazi in na Oddelku za torakalno kirurgijo v drugi fazi. 

Robotska medicinska sestra bo skrbela za nadzor jemanja zdravil in klica na pomoč. Za testiranje v mariborski klinični center prispela okvirno čez tri mesece.

Testiranje delovanja robotske medicinske sestre bodo izvedli v okviru projekta HosmartAI, katerega konzorcih sestavlja 24 partnerjev iz trinajstih držav. 

Raziskovalno-inovacijski projekt rojekt v vrednosti skoraj deset milijonov evrov je stoodstotno financiran s strani Evropske unije, Univerzitetni klinični center si obeta 306.500 evrov.

Vizija velikega pilotnega projekta HosmartAI je vzpostavitev močnega, učinkovitega, trajnostnega in vzdržljivega sistema evropskega zdravstvenega varstva.

Poslanstvo projekta je integracija digitalnih in robotskih tehnologij v zdravstvena okolja.

V projekt bo vključenih 3000 pacientov, 300 zdravstvenih delavcev, 600 različnih zainteresiranih akterjev, vključno z menedžerji zdravstvenega varstva. Pri projektu sodeluje šest bolnišnic in zdravstvenih centrov iz Belgije, Grčije, Italije, Slovenije in Španije.

S spleta

Komentarji (8)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
čarni vrag (nepreverjen)

mene pa zanima ali ta sestra puši

-- (nepreverjen)

Debeli fuknjenec bole že kak tvoja mama.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

Prdular (nepreverjen)

Probaj, kreten.

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

_ _ (nepreverjen)

saj sem probal

In reply to by Prdular (nepreverjen)

alskdjf (nepreverjen)

Te pa ne spitavli.

In reply to by _ _ (nepreverjen)

JJ (nepreverjen)

Ka pa njeni test - je bil negativen!? In seveda, v primeru pozitive, preverjeni s PCR!? Pa ritna odprtina - funkcionira? Izključno zaradi preventive, seveda... Nikdar ne veš kaki grozni virus pride nam na poti. Je reba biti pripravljeni, na vse. Btw, mislin ka ma še tej robot več sarkazma kak JJ & the band 😂 J... vas kourona 🤑😝

Mk (nepreverjen)

ritno odprtino baje v sloveniji testirajo samo pri komunistih, vprasaj kitajce . baje si ti ze vajeni lezanja v rit....

In reply to by JJ (nepreverjen)

Trknec (nepreverjen)

VSE JE TO ČISTA PREVARA

Starejše novice