V štirih dneh je enajst prijateljev prehodilo 172,8 kilometra iz dolenjske Šmarjete do prekmurske Cankove.

V Domajinci, kjer so v nedeljo potekale tradicionalne vaške igre občine Cankova in njihovih gostov, se je zaključil drugi prekmursko-dolenjski dobrodelni Pohod prijateljstva 2015. Po štirih dnevih hoje in prehojenih 172,8 kilometra, od Šmarjete do Domajincev, je enajst udeležencev s ponosom dejalo, da jim je uspel veliki met. Toda prijateljem iz dveh pobratenih občin, s severovzhoda in jugovzhoda države, je to uspelo že drugič, saj so lani hodili iz Prekmurja do Dolenjske, tokrat pa v nasprotni smeri.

Lani so zbrana sredstva namenili otrokom socialno ogroženih družin, ki so ostale brez dohodkov zaradi propada Aha Mure, letos pa so sredstva zbirali za pomoč občanu Šmarjeških Toplic Tinetu Gradišarju, ki je po hudi delovni nesreči leta 2013 postal tetraplegik.

Pomagamo lahko vsi!

Za nakup električnega invalidskega vozička Tine Gradišar potrebuje še veliko sredstev. Tako bo 28. avgusta v kulturnem domu v Šmarjeti potekal dobrodelni koncert, 30. avgusta pa bo organiziran še kolesarski izlet iz Šmarjete do Cankove, tudi z dobrodelno noto. Sam si želi, da bi bil kljub svoji tetraplegiji bolj samostojen in mobilen ter tako čim bolj olajšal delo staršema.

V kolikor mu želite pomagati tudi vi, lahko sredstva nakažete na TRR št. SI56 02970-001 9608 618 , namen nakazila »Za Tineta«.

S spleta

Komentarji (0)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice