O prenovi in načinih, kako oživiti središče mesta je zadnje čase veliko govora. Šport je zagotovo ena od oblik druženja, ki pritegne tako mlade kot stare in poskrbi za naše počutje. Vse kaže, da bo mestno središče v prihodnjih letih bogatejše za kegljišče, kar lahko pomeni samo še več dogajanja v samem mestu.

Celovita prenova TVD Partizan

Nekdanji Sokolski dom, zdaj TVD Partizan je bil zgrajen leta 1922 in danes omogoča delovanje številnim društvom. Vendar pa je stavba zelo dotrajana in tako kazi središče mesta, tudi stroški vzdrževanja so zaradi dotrajanosti visoki. A kot smo že poročali, bo TVD Partizan letos deležen celovite prenove, ki bo izboljšala športno infrastrukturo pa tudi podobo središča mesta.

Boljši pogoji za delo

V sklopu del, ki naj bi se začela v naslednjih tednih in se končala jeseni, bo stavba celovito prenovljena, tako bodo ustvarjeni boljši pogoji za vadbo in delo urbanega športa, stavba v središču mesta, ki ima pomembno kulturno dediščino pa bo dobila lepšo podobo.

A to še ni vse, v naslednjih letih bo TVD Partizan ponujal še dodatno ponudbo, mestno središče bo namreč dobilo kegljišče.

Kegljišče TVD Partizan. (Vir: www.kalamar.si)

Začetek del leta 2020

Kot so nam pojasnili na občini, je gradnja kegljišča TVD Partizan predvidena v sklopu izvedbenega načrtna Trajnostne urbane strategije, dela pa bi se pa naj začela v letu 2020. Projektantska ocena investicije znaša okrog osemsto tisoč evrov.

Načrtovanih šest stez

Kegljišče bo stalo na delu današnjega igrišča in bo povezano z zdajšnjo stavbo. Predvideno je, da bi bilo šeststezno, ali bo kegljišče odprtega tipa ali pa samo za društva pa za zdaj še ni določeno. 

TVD Partizan bo tako poleg celovite prenove, ki bo izboljšala športno infrastrukturo in videz mestnega središča, ponujal tudi dodano vrednost, ki bo zagotovo v mestno središče vnesla še več življenja.

FOTO: Studio Kalamar

S spleta

Komentarji (32)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Mirika (nepreverjen)

Kegljišče??? Ali je bila morda narejena kakšna raziskava o tem, kakšen je interes v mestu za kegljišče? ...ugotovitev, "kar LAHKO pomeni še več dogajanja v mestu" je zelo na trhlih nogah...

Ne poven (nepreverjen)

S kec van pa te informacije? Prenova Partiza be se naj začela komaj v lete 2019 nej pa letos tak ka ne zavajajte in poglednete se letneco na stavbe piše 1929 nej pa 1922. Glede časa pričetka prenove pitajte klube kere so v Partizane pa do van povedale ka so jin podukšale pogodbe zarade toga do kunca leta.

sunce van japansko (nepreverjen)

Kegljišče??? WTF?? Što si je pa tou zmislo? Oz. što ma pa tu kaj pouleg?

triger (nepreverjen)

Gospa Torok si privat keglišče za kolege dela?
Nepotrebno.

jon bon jovi (nepreverjen)

Čeglji san fejst za razvoj Sobote, ali tau pa vö vijdi grozno. Kak či bi rastlinjak nešče v center varaša fu*kno

Dr. (nepreverjen)

Kegljišča ne rabimo, ga že imamo in ni neke pretirane zasedenosti, mogoče samo 2 stezi in zraven trampolin park ali dvorano za borilne veščine ali strelski poligon ali ?
TVD Partizan ima svojo zgodovino in po slednji se naj objekt in dejavnosti tudi razvijajo. Ni mi pa jasno kdo je investitor, namreč občina se naj ne ukvarja z pridobitni mi dejavnostmi ni zdrava konkurenca.

Gost (nepreverjen)

sobotainfo, kdaj se boste nehali iti reklamno agencijo občine in nam namesto slik kaj se bo delalo, raje kaj napisali kaj se je naredilo in zakaj se ni naredilo več. V 3 letih smo dobili 170m kolesarske steze in nepotrebno krožišče (Hungaroring), ki kazi središče mesta in to je to... Kje so obljubljeni novi investitorji? Kje so obljubljena nova delovna mesta. Ceste so katastrofalne. Nasmeh se vrnil le "povezanim", ki so pri koritu. Zakaj raje ne pišete o tem kako "cuzajo" naš denar z višjimi položnicami, denar pa potem namenjajo nakupu radia, ga mečejo v Red Bull, EXPO itd. Quo vadis neodvisno novinarstvo? Prazaprav bi se morali preimenovati v Reklamna agencija ObčinaInfo ali pa PiškotekPress.

- (nepreverjen)

kegljišče imamo že v maximusu. v BTC-ju so ga že pred leti zaprli. zdaj bo pa naša preljuba občina denar metala vstran za objekt, ki ne bo uporabljan in arhitekturno tudi ne paše k taki stari zgradbi, kolikor je razvidno iz slik zgoraj. raje pokrijte igrišče, pa naredite celo-letno drsališče. bo več haska, pa z tistim lucky lukom tudi več ne bo težav!!

Stewen+ (nepreverjen)

STEWEN: Ne vem, kako je drugod, toda med Pomurci ni pravega zanimanja za kegljanje, zato se ponuja misel, da rajši kot keglje - podirjo kaj drugega.Najnovejši primer, ki to potrjuje, je demontaža kegljišča v Tušu v Lendavi, kjer je zdaj gostinska dvorana; pred tem so ukinili kegljišče v BTC-ju. Da pa to mnenje ne bi izzvenelo kot da je "moja malenkost" na splošno proti kegljaštvu, naj zapišem, da se mi sicer zdi rekreacija s podiranjem kegljev - zelo v redu: ob tekmovanju se razgibavaš, vmes kaj spiješ....

(nepreverjen)

Izolacijo na 3 šoli napravite.

Ne poven (nepreverjen)

Samo malo ne mejšajte kegljišča z bowlingon. V maximuse je bowling za btc pa tüj mislen ka je bil bowling. Razlika med njima pa je v velikoste krugle in pa število kegljev. Najbližje kegljišče tü okole pa je v Radencih. Zna što kelko članov ma te klub?

Gost (nepreverjen)

Točno tak, najprej se pozanijmajte ka je tou kegljanje pa ka je tou bowling. Tak kak če bi modrijaši pisali ka je biljard pa snooker eno in isto. Glavno ka štenkamo, nema veze, če ne vejmo o kon se ide. Gelibar?

Dalmatinac (nepreverjen)

Še pripeljite dalmatinske klape in cari ste

A (nepreverjen)

Nekomi se je "skejglalo" kak pravimo ...

Gost (nepreverjen)

Od gda pa je Partizan center mesta? To je povsem isto, kak če bi pravli ka je soboško kopališče v centru mesta. Ista razdalja je od Trga zmage do kopališča ali od Trga zmage do Partizana :)

Objekt je grdi do amena, ne sodi k stari stavbi, ka pa de glij keglanje šlo, če že bowling nejde, pa san siguren ka nede. Znalci, šteri modrujete o silni razliki med bowlingom in keglanjem, pa pretiravate. Poanta je ista, "sve su ostalo nianse". Če neman rad bowlinga, neman rad keglanja. In obratno.

mojeret (nepreverjen)

Ge sicer ne ven če mohamedanci (bodoča večina v Soboti), tuj nuca glij keglišče. Minaret de jin itak vrhovni ajatolah al cipote zozido kcuj pri multikulti centri. Keglišče pa mohamedanci v šorkih đonkaj resan ne nucajo.

Sicer pa studio sipa dela arhitekturo bole duhe "migracijskih" šotorišč.

Gost (nepreverjen)

Ka de se vse delalo to so vse pred volilne obljube .Zdaj do pa delali kegljišče te še naj napravijo ob enem drsališče ,da to nesnago umaknejo iz trga

Tujec 2

Sramota, da celo Prekmurje nima enega samega kegljišča. Nekaj denarja, ki ga da država za šport, bi lahko namenili za kegljanje. Gost, je velika razlika med kegljanjem in bowlingom. Pri kegljanju moraš veliko znanja imeti, pri bowlingu velika krogla sama podira keglje.

kejgln (nepreverjen)

Keglanje je resen šport, bowling je pa zabava za mase kero so si zmislili v ameriki.

han solo (nepreverjen)

Ka do delali? Hahahahaha

Gost (nepreverjen)

Glavno ka smo v Yugi imeli keglišče in je Tujec imel ge keglati

Tujec 2

Nimaš pojma koliko smo prekegljali in kako smo uživali. To je bilo druženje in tekmovanje ! Ne pa pametni telefon in računalnik. Čarda, Diana, Radenci, Ljutomer.

masaker (nepreverjen)

strelišče naj postavijo, bo narod vsaj vadil pred apokalipso...

MOREY (nepreverjen)

Vsaki telko časa soboški šerif soboškoj smetani spisti kakšno bedarijo, ka glodajo. Zna se ka se to že dela za komunalne volitve 2018. Mene zanima, kda de šerif napravo kaj za gospodarstvo, predvsem tiste male, ka se nejso mogli zposliti in so se mogli spistiti v kruto podjetništvo. Nja rajši vsakemi takšnomi priskrbij ugoden kredit (seveda z garancijo) ali enkratno pomoč, ka nede več na hrbti države. Zadnjde čase se idemo samo kulturo, turizem pa šport. Od tga se nede dalo živeti, to je dobro za tiste v javnom sektori, ka celi keden v službi za računalnikom sedij in išče kama dee za vikend šou bajkat, rolkat ali pa na kakšno grande pišanko v centi mesta.
Živel šerif in BP,

Gost (nepreverjen)

MENE PA ZANIMLE KDA DO SE KAKSNI KOMUNALNI IN OBCINSKI STROSKI ZMENSALI???!!
Vsako leto je nekaj cuj in vsako leto nam menje od ze tako preobdavcene place ostane!
MEDGENERACISJKI CENTER NA CELU CEROPA OZ. CIPOTA MO PALIK ZE NEKAK DODATNO PLACALI.....
On in njegovi ozji oz. kolegi do ze potegnoli, zaposlili do se delavci preko javnih del, mi pa mo spet dobili cuj na eni poloznici:)

In na naslednjih volitvah volim tistega keri de odlocno omejno, da de znizal stroske popolnoma vsem obcanom! Vse ostalo je kost za glodanje!

0____O (nepreverjen)

Tujec 2 ........... Keljišče v Beltincih si pa pozabo napisati .No mogoče ni čudno saj verjetno tudi nisi nikoli kegljal

Tujec 2

V Beltincih nisem nikoli kegljal, zato ga nisem napisal.

velka krugla (nepreverjen)

Povejte mi, koliko kegljaških društev je registrirano na občini M.S. Pa če je več kak eno, no te do bar lejko tekmo imeli. TA VRŽENI PEJNEZI!!!!!!!

velka krugla (nepreverjen)

Tujec 2 Lejko ideš kejglat v Radence pa metlo pa krpo za prah vzemi sebov ka si boš najprle spuco.

Tujec 2

velka krugla, v Jugi so bila kegljišča spucana in urejena. Kapitalizem pač napravi svoje. Hlastanje za dobičkom !!!! Ni bilo v Jugi vse tako zanič, kot nekateri na vse mogoče načine hočejo prikazati.

okrogla krugla (nepreverjen)

Yes,kegljišče, to je točno to, ka redno nucamo! Poleg ovih vrat v Pomurje pri kamešnici.
Ka pa či bi to združili - keglišče v tistoj drvarnici napravili. Aja, te de menje pejnez šlo raznin francekon!!
Sicer pa iskreno upam, da je vse to le predvolilni blef ovoga trenutno na P !!!

kegel (nepreverjen)

keglišče gor ali dol, te bejli objekt je grdi kak nevejnka in ne spada v te del!

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice