Enkratni dodatni programi v letu 2016 za namen skrajševanja čakalnih dob

Vlada se je te dni seznanila z uvedbo enkratnega programa zmanjševanja čakalnih dob in števila čakajočih pacientov za izbrane vrste zdravstvenih storitev, ki bo trajal do konca leta 2016

Namen dodatnih programov je odprava čakalnih dob, ki presegajo najdaljše dopustne čakalne dobe, za skrajševanje čakalnih dob pa bo Zavod za zdravstveno zavarovanje Slovenije ob koncu letnega obračuna za leto 2016 izvajalcem plačal 7.057.484 evrov.

Dodatna sredstva za vrsto operacij 

Splošna bolnišnica Murska Sobota je s svojo vlogo kandidirala pri programih zdravstvenih storitev iz ortopediježilne kirurgije in urologije

Z razdelitvijo enkratnih programov po izvajalcih, z dne 30. 5. 2016, je soboška bolnišnica pridobila dodatna sredstva za 80 operacij artroplastike kolena, 20 operacij na hrbtenici, 30 operacij na perifernem ožilju (operacije na ožilju - arterije) in 30 operacij raka prostate, ledvic in mehurja. Skupna vrednost dodatnega enkratnega programa je ocenjena na 550.000 evrov. 

Z dodatnim programom je vodstvo bolnišnice na zadnji, 15. redni seji sveta zavoda seznanil tudi svet zavoda Splošne bolnišnice Murska Sobota, ki je glede tega podal pozitivno mnenje. 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
vidocq (nepreverjen)

ker bodo doktorji odšli drugam , sploh ne bodo sprejemali naročil , normalno da vrst več nebo

Starejše novice