V slovenskih zaporih okuženih devet obsojencev in 37 zaposlenih.

Devet okuženih obsojencev je po podatkih STA na treh lokacijah, šest v zavodu Dob, dva v Slovenski vasi in en v Murski Soboti. Okuženih je tudi 37 zaposlenih na 10 lokacijah. So pa med obsojenimi in zaposlenimi tudi že ozdravljeni posamezniki.

Okuženi obsojenci v prostoru za izolacijo

Na Upravi RS za izvrševanje kazenskih sankcij so za STA pojasnili, da so okuženi obsojenci nameščeni v zato predvidenem prostoru za izolacijo okuženih. V karanteni so tudi vi tisti obsojenci, ki so bili v stiku z okuženimi. 

Ker takšna namestitev predstavlja še dodatno psihično obremenitev za obsojence, skuša uprava obsojence v čim večji meri razbremenjevati s pogovorom in jasnimi pojasnili o razmerah. 

Kot še piše STA, so dvema okuženima obsojencema so z namenom preprečitve širjenja okužbe prekinili prestajanje zaporne kazni.

Obsojencem dodatno oplemenitili jedilnike

Zdravstveno stanje zaprtih se redno spremlja in trenutno je po oceni zdravstvenih delavcev dobro, kar je v danih razmerah ključno, navajajo v upravi. 

Obsojenci so bili oskrbljeni s čaji, dodatno so oplemenitili jedilnike z živili, ki vsebujejo vitamin C in D, še piše STA. Za tiste v karanteni pa so poskrbeli, da dobijo pri obrokih več sadja. 

Zaposleni v zavodih sicer pri vseh interakcijah z zaprtimi uporabljajo maske. Ob obiskih, spremstvih in drugih izhodih iz zavodov ter pri delu zaprtih so maske obvezne tudi za zaprte osebe in jim jih zagotavlja zavod. 

S spleta

Komentarji (6)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
sge (nepreverjen)

In so popolnoma izolirani. Očitno zapiranje ni rešitev.

Bučkoe (nepreverjen)

Dodatno jim dajejo sadje...če so v zaporu,so že kaj krivi. Ali bodo tudi upokojenci,ki niso krivi da so z delom prišli do uboge pokojnine dobili zastonj sadje? Samo vprašam!

.. .. .. .. (nepreverjen)

Naša stroka pravi ka je krivo žuranje po garažah, kaj pa v tem primeru?????
Kao stroka??????

Janez ma vas rad (nepreverjen)

In kaj bodo naredili, ko bo okužena včina paznikov ????
Mogoče pa bo sam presvetli JJ prišel, da jih varuje.
On se na take ibjekte že itak dolgo spozna.

Čergoli (nepreverjen)

Okužen je tudi paznik Geza Mezga.

kocmut (nepreverjen)

Ja njin res trbej podvojiti jedilnike ,ka so lačni od ležanja . Eni otroci pa en dva obroka na den in konec ,ker starši njim ne morejo več privoščiti

Starejše novice