Slika je simbolična.
Na najvišji točki v občini Sveti Andraž v Slovenskih goricah imajo novo razgledno točko. Na hribu Ostragova v kraju Drbetinci je zrasel nov razgledni stolp. Naložba je bila vredna okoli 75.000 evrov.

Po besedah županje občine Sveti Andraž v Slovenskih goricah Darje Vudler Berlak želijo s to novo pridobitvijo ob priljubljeni pohodniški in kolesarski poti krepiti ponudbo za obiskovalce in ob njej prirejati tudi različne dogodke.

Stolp na najvišji točki v občini

Na tem mestu je bila prej postavljena lovska opazovalnica, ki pa je bila dotrajana in zato nevarna.

»Gre za eno izmed najvišjih točk v naši občini, ki nudi čudovite razglede, zato smo se odločili, da postavimo novo in boljšo konstrukcijo, ki bo varna za obiskovalce, da se bodo lahko brez skrbi naužili teh pogledov daleč naokoli,« je za STA povedala županja.

S stolpom okrepili ponudbo za obiskovalce

Ob stolpu, visokem devet metrov, so uredili prireditveni prostor z nadstrešnico, kjer bo mogoče prirejati različne dogodke, tako javne kot zasebne narave.

»Naši ponudniki bodo lahko na primer ponujali večerje na stolpu in druge kulinarične užitke. Na tem območju je veliko vinotočev in kmečkih turizmov in verjamem, da s tem dopolnjujemo našo ponudbo,« je dodala.

Naložbo, vredno 75.000 evrov, so v večjem delu pokrili s sredstvi Evropske unije za razvoj podeželja.

Septembra bodo v občini začeli tudi z gradnjo dodatnih kolesarskih poti. »V naši občini bomo do leta 2023 iz dogovora za razvoj regij na novo zgradili še tri kilometre kolesarskih poti. Projekt je vreden več kot milijon evrov in prav tako sofinanciran s strani Evropske unije,« je povedala županja.

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Na takšnem stolpi sem nabrisal tanjo flaškon in to trikrat u isto mesto

tanja flaškon (nepreverjen)

Kaj se hvalis seronja. Komaj si skup Spacal eno rundo

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

Dejan Srpski (nepreverjen)

Gay-serbia

In reply to by dejan svinskoglavi (nepreverjen)

bonjen (nepreverjen)

ene normalne fotke ne veste objaviti, sramota!

olegink (nepreverjen)

tako. in ti mujkoinfo mislijo da imajo vsi fb kjer se da pogledati te slike. zbudite se idioti, nimajo vsi fb in instagrame pa pičke materine!!!!

In reply to by bonjen (nepreverjen)

Starejše novice