V Radencih so včeraj okronali 21. vinsko kraljico Slovenije, ki bo v letu 2017 združevala slovenske vinorodne dežele, vina, vinogradništvo, turizem in kulturno dediščino doma in po svetu.

Slovenija dobila novo vinsko kraljico

Majo Žibert iz Šentruperta, novo vinsko kraljico je ob pomoči predsednika uprave Pomurskega sejma Janeza Erjavca okronal minister za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano Dejan Židan, ki je ob tem poudaril, da opravlja vinska kraljica veliko pomembnih stvari za vinogradništvo in vinarstvo, pa tudi za državo.

Prodaja slovenskega vina se je podvojila

V Sloveniji po Židanovih besedah letno pridelamo med 70 in 100 milijoni litrov zelo dobrega vina, kar je v svetovnem merilu 0,3 odstotka, vendar pa imamo zelo dobra vina, med slovenskimi vinarji pa je zaradi uspešne prodaje na tujih trgih veliko optimizma.

"V zadnjih petih letih pa je uspelo neverjetno, prodaja našega vina se je namreč podvojila, to pa je tudi edina prava usmeritev. Ker pa količine ne moremo povečevati, lahko kakovost in odličnost pravično cenovno ovrednotimo in ob optimističnem razpoloženju, ki je v Sloveniji nasploh potrebno, se lahko počutimo kot zmagovalci," je povedal minister.

Podpora vinogradnikom pri boju za slovenski teran

Nova vinska kraljica je v nagovoru poudarila, da se bo trudila nadaljevati uspešno poslanstvo predhodnic in ministru zagotovila tudi podporo vinogradnikom pri boju za slovenski teran, za vino kraljice pa si je izbrala modro suho vino frankinjo premium, letnik 2015, Vinske kleti Krško.

Maja Žibert je stara 23 let, rojena v Novem mestu, po izobrazbi diplomantka turizma in nadaljuje študij v 2. letniku magistrskega študija turizma na Fakulteti za turizem Univerze v Mariboru v Brežicah, prorektorica za študentska vprašanja Univerze v Mariboru, članica več društev, turističnih, kulturnih in prostovoljnih skupin, večkratna prostovoljka na mednarodnih prostovoljskih misijah ter aktivna pevka v glasbeni skupini Lilith.

S spleta

Komentarji (13)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
tuncika

Čestitke milijonkrat. Ampak takšo kraljico imel bi tudi jaz. Že zidam novo kučo , ka vsa darila noter spravimo. ČESTITKE, ČESTITKE, ČESTITKE

Gost (nepreverjen)

tuncika si ti kda vido lepo žensko ?

tuncika

Ne vem spoštovani GOST ali si tranvestit ali pa si podoben moškemu. Zapomni si za vse čase : NAJLEPŠE BITJE NA SVETU JE ŽENSKA, v KATERIKOLI PODOBI.

Tujec 2

tunčika, ne lajaj ! Ti si lahko pet kuč zazidaš pa nobena ne bo noter šla ! Zakaj potem tej ženski milijonske čestitke, če je pa po tvojem vsaka lepa ? Jaz bi drugače rekel : ni vsaka ženska lepa, a vsaka ima na sebi in v sebi nekaj lepega !

tuncika

Lajajo psi in "soboški gost". In samo eno kučo zidam za darila, ne rabim več. Vsaka ženska je najprej lepotica, potem pa ljubica. Žal ne premoreš kanček "moškoga", saj ti tvoja kratka pamet ne dovoljuje "ženstvenost in ljubezen". Vrži si ga na roke.

Tujec 2

tuncika, za izobrazbo te ne bom spraševal, ker se ta vidi iz tvojega pisanja in tvoje slovnice. Je kdaj kakšna ženska pri tebi zdržala več kot tri leta ? Si sploh kdaj v življenju imel žensko ( tiste na poziv ne računam ) ?

tuncika

LP, tujec, dam ti en tanač. Ko si ga vržeš na roko in ti pljune med 10 in 30 centi, ti še ne morem praviti ka si dec, ampak si zabito tele brez luleka. Za vse ostalo pa pitaj šterokoli žensko.

Gost (nepreverjen)

tuncika ka ti kadiš?Neka fejst močnoga?

tuncika

Telebajsek, izgleda da ti je na luleku nekaj močno udarilo, ka smrdi po soboti. Če ne veš kaj, za vse ostalo pa pitaj šterokoli žensko.

Gost (nepreverjen)

tuncika ti pa ženske to je tak ka krava pa harmonika

Gost (nepreverjen)

tuncika ti tak smrdiš da neupaš iz kuče iti.

pimpek (nepreverjen)

tuncika pa Tujec mata maliva pa jima več ne stojita. Zato pa se slinita po takših slikaj na interneti.

Tune (nepreverjen)

Super zelo lepo jaz bi še samo dodal Kardinala in prvo prekmursko kraljico

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice