Objekt nekdanje srednje šole v prihodnosti socialni center.

Objektu nekdanje Dvojezične srednje šole v Lendavi se obetajo nove vsebine. S sanacijo in spremembo namena uporabe bodo tam vzpostavili socialni center.

Ministrstvo za izobraževanje, lastnik objekta nekdanje srednje šole, je že leta 2015 dalo soglasje za brezplačni prenos objekta na Občino Lendava. Nekdanja dvojezična srednja šola bo zdaj kmalu prešla v lastništvo Občine Lendava, ta pa bo v zameno na Ministrstvo za izobraževanje prepisala svoj tretjinski lastniški delež v športni dvorani DSŠ Lendava.

Po pojasnilih lendavske občine je objekt bivše srednje šole zaradi dostopnosti in bližine doma za upokojence primeren za socialne vsebine, kot so na primer varovana stanovanja, dnevna oskrba starostnikov in podobno. Cilj pa je vzpostavitev socialnega centra, ki bi združeval vsebine, namenjene starejši in bolj ranljivi populaciji.

Precejšen zalogaj 

V proračunu za leto 2020, ki so ga občinski svetniki že potrdili, so tako predvidena sredstva tudi za ureditev omenjenega centra. Na začetek same sanacije bo sicer treba še nekoliko počakati.

Dela bo vsekakor precej. Prostori so namreč po več kot desetih slabega ali celo ničnega vzdrževanja že v obupnem stanju. Ponekod je stene na primer že načela vlaga.

»Projekt bi bilo dobro oblikovati kot skupen projekt več ministrstev, Občine Lendava in Doma starejših Lendava,« razmišljajo v Občini Lendava, kjer pričakujejo, »da se bodo aktivnosti za pridobitev lastništva izvedle v 1. polovici leta 2020 in začele aktivnosti za pridobitev projektne dokumentacije in iskanja ustreznih virov in partnerstev za izvedbo projekta.«

S spleta

Komentarji (5)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Torca1950 (nepreverjen)

Pred dnevi sem pod eno objavo o zacetku priprav Mure omenil,da je bil v Radencih turnir v futsalu o katerem niste zapisali niti besede. Pa me je en gospod okrcal ces da je to SOBOTA info ne pa radenciinfo. A je to zdaj mogoce LENDAVA info??

sistemec (nepreverjen)

na lendavainfoju pa pišejo o ms, sicer ne bi imeli kaj objavljati.

In reply to by Torca1950 (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Davkoplačevalci lejko vidimo kak Vlada skrbno gospodari z državnim se pravi našim premoženjem. Deset let so stavbo bivše šole nej povohali, zdaj ka je na pol propadnola pa prenašajo na občino.

goostt (nepreverjen)

V prostorih nekdanje srednje šole bodo zaživele nove vsebine z visoko dodano vrednostjo !?

In reply to by čarni vrag (nepreverjen)

čarni vrag (nepreverjen)

Verjetno misliš vsebine z visoko dodano norostjo.

In reply to by goostt (nepreverjen)

Starejše novice