Krompirjeve počitnice prinašajo obilo priložnosti tako za tiste, ki se odpravijo na počitnice, pa tudi za tiste, ki se odločijo, da bodo ostali doma. V pomurskih termah je v tem času poskrbljeno tako za tiste najmlajše, kot za njihove starše.

Krompirjeve počitnice prinašajo obilo priložnosti tako za tiste, ki se odpravijo na počitnice, pa tudi za tiste, ki se odločijo, da bodo ostali doma. V pomurskih termah je v tem času poskrbljeno tako za tiste najmlajše, kot za njihove starše.

Številne družine se namreč v tem času odpravijo v termalna središča, tovrstnih razvajanj pa v Pomurju ne manjka. Vedno več je tudi domačih gostov.

"Krompirjeve počitnice so vsaj v panonskem delu Save Turizma popolnoma zasedene, vse naše kapacitete so polne.  Opažamo, da nam vedno bolj zaupajo slovenski, torej domači gostje, predvsem družine z manjšimi otroci," pravi direktor Term 3000 Moravske Toplice in Zdravilišča Radenci, Igor Magdič.

Kot pravi, imajo vsake terme svojo zgodbo. Tematika v termah se namreč precej razlikuje, tako da imajo tudi družine več možnosti, da najdejo tisto, kar jim najbolj ugaja.

"V Lendavi je glaven vitez Miha, s katerim se mladi junaki družijo in bojujejo, v Moravskih Toplicah goste razvaja štrk Viki. V termah Banovci za dobro vzdušje skrbijo Krumpeki, v Zdravilišču Radenci pa mlade zabava veverička Muki"

Prodajajo zgodbe in doživetja

V vseh termah je tako poskrbljeno za umetniške duše, naravoslovne raziskovalce, energične skakače ter ljubitelje živali, izzivov in zabavnih preizkušenj. Otroci lahko obiščejo ustvarjalne delavnice in se ob tem še kaj zanimivega naučijo. Ravno doživetja pa so tista, na katera stavijo ponudniki.

"Že dolgo več ne prodajamo kopanja, kosil in pa spanja. Sedaj prodajamo zgodbe, prodajamo doživetja. V bistvu v turizmu prodajamo tisto, kar bodo ljudje s seboj odnesli domov, oziroma tisto s čemer se bodo pohvalili in kaj so doživeli," pravi Magdič.

Tako je bila v tem času tematika povezana z nočjo čarovnic, mladi umetniki pa so si lahko sami izdelali čarovniške maske, med izdelki ni manjkalo strašljivih netopirjev in buč, za najmlajše pa je bil organiziran tudi lov na sladkarije.

"Tovrstni dogodki dajejo vsemu skupaj še dodatno vrednost. Poleg kopanja so takšne dogodivščine za otroke še posebej zanimive in še toliko raje se nato skupaj s starši vračajo v naše kraje," pravi Danijela Županek, vodja animacije v Termah 300.

Kamping počitnice

Vse bolj v porastu pa je tudi turizem povezan s kampiranjem. Ta vrsta turizma je vedno bolj priljubljena po vsej Evropi, izjema ni niti Slovenija.

"Turizem s kampiranjem je v velikem porastu po vsej Evropi. Primeren je predvsem za družine, saj jim omogoča precej več svobode. Niso namreč omejeni z urniki in urami za obroke, ampak si delovni dan na dopustu kreirajo sami," razlaga Magdič.

Kot še pravi, so v pomurskem delu osredotočeni predvsem na vodne zgodbe.

"V termah 3000 je poudarek na adrenalinskem delu, drugje spet na pravljičnem in doživljajskem delu. Starši se medtem razvajajo v wellness centrih in v bazenih z zdravo mineralno vodo. Aktivne počitnice so zelo v trendu, tako da se za vsakega najde nekaj".

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Pikpik (nepreverjen)

Krasna marketinška poteza - sladkarij so res najbolj potrebni otroci. Upam, da je vmes kak otrok, ki bo animatorju zabrusil, da to ni zdravo :-) To je me spominja na Zrneca in Danico :-)
https://www.youtube.com/watch?v=8OPcLR8r0oA

Starejše novice