Do 31.3. do 24. ure je bilo opravljenih 23.762 testiranj, od tega je bilo 855 pozitivnih testov.

Po epidemioloških podatkih, ki smo jih prejeli do sedaj, gre za 841 oseb. Pri nekaterih osebah je bil test opravljen večkrat, tri osebe pa so testiranje opravile v tujini.

Te osebe prihajajo iz naslednjih statističnih regij:

 • 278 iz osrednjeslovenske,
 • 163 iz savinjske,
 • 99 iz jugovzhodne Slovenije,
 • 66 iz podravske,
 • 58 iz gorenjske,
 • 51 iz pomurske,
 • 34 iz koroške,
 • 28 iz primorsko-notranjske,
 • 18 iz zasavske,
 • 17 iz obalno-kraške,
 • 14 iz goriške ter
 • 9 iz posavske regije (Slika 1).

Šest obolelih je tujih državljanov.

Do 31.3.2020 (do 24.00) je bil vsaj en primer okužbe COVID-19 potrjen v 133 občinah (63 % vseh slovenskih občin), več kot dva primera okužbe COVID-19 sta bila potrjena v 85 občinah.

Med obolelimi je 401 moški in 440 žensk. 

S spleta

Komentarji (23)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
pejtek (nepreverjen)

jaz se branim z alkoholnimi zdravili
kot vidite pomagajo
vedno bolj sem živ

Pepca žena od df (nepreverjen)

pa vedno bolj glup tudi

In reply to by pejtek (nepreverjen)

si mečen z desno (nepreverjen)

Dajte no hejnjajte srati.... prej ka se virus širi že po zraki. Pa te vidiš ka je ob meji z Italijo najmenje okuženih, če glih nan eni predstavlate Italijo kak najbole okuženo državo. Tou bi veter samo malo bole fudno iz Italije pa bi cejla Primorska mogla crkniti. Te ti pa še doktori povejo ka je tej test za ugotavljanje toga korona virusa nej 100%. Moja sestra je medicinska in je pravla ka so enoga 4x testejrali..... prvič je 2x nej biu pozitiven, te je biu pozitiven in pri naslednjon testi drugin palik negative. Ne vrvlen več nikomi nikaj.

Hmmmmmm (nepreverjen)

Saj pa nika na ton blajženon sveti je nej 100%... Sicer pa san ges to problematiko tudi čul. Test poteka nekak tak, ka napraviš okoli 40 ponovitev (neman pojma česa) in dobiš rezultat. Ine ta številka 40 je nej standardizejrana. Eni jih delajo menje, eni več. To lejko razloži diskrepancije, štere pa nejso glih pogoste

In reply to by si mečen z desno (nepreverjen)

medix (nepreverjen)

Torej po ton takšnon je nej 100% ka je tej virus tak nevaren kak nan gučijo in če so testi nej 100% je te tudi strašenje s številon okuženih tudi ene vrste zavajanje? Ali? Ge poznan tej test in znan kak se dela in znan ka je to nekaj na silo bilo napravleno samo ka se pomiri situacija. Zadnjič mi je en doktor dobro pravo , če bi henjali delati teste bi virus takoj izgino. S temi testiranji katera so nezanesljiva se samo povečuje agonija družbe. V Sloveniji je čisto možno ka mamo dejansko samo pol od tega ka je uradno okuženih, možno je pa tudi ka jih mamo 100x več od uradne številke. Ali to sploh v tem primeru nema veze, smrti poveznih s tem virusom de v sakšon primeri na konci isto. Tak da ne razumem zakoj takšna panika okoli toga virusa.

In reply to by Hmmmmmm (nepreverjen)

tuncika

Ali doma šivate zaščitne maske? V SBMS bi jih bili veseli !!!!!!!!!!!!! To počnite spoštovane Murine delavke. To je akcija, ki bi lahko deloma blažila pomankanje zaščitnih sredstev.
Akcija, prosim, prosim...……………...

pejtek (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

sem zadnjič nesel nekaj takih doma zašitih mask na zavod
pa je njihov službeni pes pobegnil
ko je videl kako je osebje grdo v teh maskah
Še do gnes ga ni bilo nazaj

In reply to by tuncika

Pepca žena od df (nepreverjen)

Škoda da si sploh ti prišel nazaj do računalnika
tam v Ormoži bi ostal

In reply to by pejtek (nepreverjen)

StricJouzi (nepreverjen)

Ka do v bolnici s temi maskami? S tem lejko ti ideš v bouto in to je vse..

In reply to by tuncika

micikaaa (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

kje ste delavke MURE, ste pozabile šivat.... rabite delodiš tablete?????

. (nepreverjen)

1 den nebi zdrzale to kak so one delale.

In reply to by micikaaa (nepreverjen)

Domačin (nepreverjen)

Najhuje je to,ka je od gospoda Nemca,okužen otrok že 14.dni on pa hodo po domu,trebej ga kazniti,puščal pa je tudi varovance ven na sprehode,gdo je odgovoren zaj,sam direktor doma!

tuncika

Tisoč orhidej namesto v vatikansko baziliko zaposlenim soboške bolnišnice.
Evo : Prekmurje se prebuja od dobrodelnosti. Tako je potrebno delovati in tako si je potrebno pomagati. Ne pa se naslajati negativizmu.

bubašvaba (nepreverjen)

Ja, na žalost nemamo zaščitne opreme ali evo van orhideje. Šnofajte jih pa te ostali zdravi.

In reply to by tuncika

fss (nepreverjen)

Gnijli neodgovorni Prleki s tem drektorom za starostnike na čelu. Ta si zasluži ČUZO do konca života. On še uboge lidij kasejra mastno, ka te starčeki crkavlejo pomali notri. GNOJ OD GNOJA ta Ljutomer

Ešček (nepreverjen)

edino kej je gnilo je tvoja duša. Smrad prekmarski

In reply to by fss (nepreverjen)

komentar (nepreverjen)

Kak človek moraš biti, da izzivaš Murine delavke da delajo zastonj? Kaj je z vami narobe? (Vezano na nekatere komentarje zgoraj).

Karčči (nepreverjen)

Nikaj nega čüti ka bi Jevšekova pateka kaj donirala. Mogoče pa Vöröšova že šijvle.

sitna.sem (nepreverjen)

Ne vem, kako je z direktorjem DSLjutomer, g. Nemcem. Vem pa, saj smo brali v medijih, da je GFM konec februarja gostila dijake iz različnih evropskih držav, kjer je že bila epidemija in da je ravnatelj gimnazije svojim dijakom, bilo naj bi jih 18 in dva spremljevalca dovolil izmenjavo na Nizozemskem. Tudi od tam naj bi se vrnil okužen dijak. Ljutomerčanom želim, da čimprej zajezijo nevarno okužbo. Vse dobro!!!!

Virusoid (nepreverjen)

Nemec bi že zdavno mogo odstopiti pa z njim resorna ministrca ali minister, štokoli je že zaduženi za te domove! Pa vupan, kda tou mine do se ugotavljale tudi kakšne odgovornosti. Nemec, maš leglo okužbe ti je potegnilo? Pa vupan ka nega povezave med GFML pa tem domom. Zadnje ka je bi si človilk želo, ka je dijak okužo nekoga, ki je okužo naknadno dom za starejše občane.

In reply to by sitna.sem (nepreverjen)

Korona-COVID-19 (nepreverjen)

Vse bolnice so polne okuženih z virusem, čitaš pa ka iz prve roke pravijo, ukc lj prazno, ukc maribor prazno,... Ge pa so oboleli?? In glede na teste keri so nezanesljivi, je sploj s tem kdo okužen ali samo z gripo. Malo poglednite uradne statistike od drugih pa se pitajte. Pa za božo voljo VGASNITE TV, pa ne dovolite ka vam perejo možgane, iščite info na nete!

sem.sitna (nepreverjen)

Virusoid, jaz nisem imela v mislih povezave okuženega dijaka z dogajanjem v Domu ostarelih, ampak sem podala mnenje, da se mi ne zdi pametno druženje in potovanja mladih v času epidemije. Je pa v Sloveniji precej posameznikov, ki so povzročili okužbe z neodgovornim ravnanjem, to je potovanjem na okužena območja že v času epidemije.

Gostinec 1111 (nepreverjen)

Ljudje vo na cest mnozično proti vladi proti idijoton ki to širijo to je čisti nateg

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice