Trend pijane vožnje se manjša, nesreč in smrtnih žrtev več kot lani.

Med 16. in 22. junijem je tudi na pomurskih cestah potekal prvi del nacionalne preventivne akcije za preprečevanje vožnje pod vplivom alkohola, drog in drugih psihoaktivnih snovi v prometu.

V tem času so policisti na območju Policijske uprave Murska Sobota z indikatorji alkohola preizkusili vsega 712 voznikov in voznic. Pod vplivom alkohola je od tega vozilo 26 voznikov, od tega je pri šestnajsterici koncentracija alkohola v litru izdihanega zraka znašala več od 0,52 miligrama.

Več nesreč in manj alkoholiziranih povzročiteljev

V letošnjem letu so policisti obravnavali 325 prometnih nesreč, od tega so jih 27 povzročili alkoholizirani udeleženci v prometu. Za primerjavo, lansko leto je na pomurskih cestah bilo do 28. 6. 279 nesreč, od tega jih je 42 povzročila alkoholiziranost za volanom.

Letos je na pomurskih cestah ugasnilo že sedem življenj (lani štiri), petnajst udeležencev v prometu je bilo huje poškodovanih. Policijska uprava Murska sobota ponovno poziva, da naj šoferji vozijo le trezni, v izogib črnim statistikam na naših cestah.

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Sfjfhug (nepreverjen)

Pijana vam je mama zato ste pa taki pohabljenci v prišli ka lažete o koroni in nategu vsaki den da vas ni sram kriminalci podkupljeni gnoji od gnojof ste!!!

Starejše novice