Slika je simbolična.
Čebelarji so v sklopu letošnjega kmetijsko živilskega sejma Agra začeli z uresničevanjem pomembnega projekta za razvoj čebelarstva v Pomurju.

V sklopu vseh čebelarskih dogodkov na sejmu je potekal tudi podpis pisma o nameri o skupnem prizadevanju za ureditev čebelarskega izobraževalno promocijskega centra Pomurje. Pismo je podpisalo več pomurskih občin, med njimi tudi občina Murska Sobota.

S skupnimi močmi za ureditev prostora čebelarjem

Podpisniki pisma se bodo tako v prihodnje zavzemali za čimprejšnjo vzpostavitev urejenega prostora. Ta bo namenjen čebelarskim združenjem za izvajanje izobraževalnih aktivnosti za svoje člane in širšo javnost, hkrati pa bo služil tudi v promocijske namene. V prostoru bodo tako lahko izvajali različne predstavitve na temo čebelarstva, kot je medeni zajtrk, dan odprtih vrat slovenskih čebelarjev in dan medu. 
 

Vir: Mestna občina Murska Sobota

Občina Murska Sobota podpira dve čebelarski društvi

Na območju mestne občine Murska Sobota delujeta dve čebelarski društvi, in sicer društvo iz Bakovec in Murske Sobote. Občina preko razpisa za sofinanciranje pospeševanja društvene dejavnosti na področju kmetijstva tudi finančno pripomore k delovanju teh dveh društev. Občina Murska Sobota si prizadeva za čim večjo zasaditev medovitih dreves in drugih rastlin na javnih površinah.

»Načrtovani prostor bo v prihodnje služil tudi za aktivnosti osveščanja širše javnosti o pomenu in pravilni uporabi fitofarmacevtskih sredstev, varovanju okolja, zdravi prehrani ter o pomenu sajenja medovitih rastlin za ohranjanje vseh opraševalcev«, so zapisali na Mestni občini Murska Sobota. 
 

Center bo v korist čebelarjem in občanom celotne regije

Za več informacij smo se obrnili tudi na predsednika Čebelarske zveze Pomurja.

Gradnja čebelarskega izobraževalno promocijskega centra Pomurje naj bi se začela v najkrajšem možnem času, takoj po ureditvi dokumentacije. Na voljo imajo trenutno dve stari lokaciji in eno novo.

»Center najbolj potrebujemo predstavniki čebelarskih društev za naše osnovno delovanje, bo pa namenjen tudi drugim planiranim in neplaniranim dogodkom«, pravi Štefan Šemen.

Pismo o nameri bodo uporabili tudi v več razpisih za sofinanciranje tega projekta, še dodaja Šemen. 
 

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
2'2 (nepreverjen)

in kje so te predvidene lokacije?

ffran

Dodajte še kontakt, vse navedeno je pavšalno ?

In reply to by 2'2 (nepreverjen)

Odiehwhshs (nepreverjen)

Končno nekaj čednoga! 🍯🐝

Starejše novice