Na skupni vstopni točki za Pomurje, ki bo od 11.3.2020 v prostorih Zdravstvenega doma Murska Sobota na lokaciji bivše patronaže, število ovdzemov brisa ne narašča, zatrjuje direktorica ZD Murska Sobota Edith Sapač Žižek.

Vstopna točka je bila pri nas vzpostavljena nemudoma po sestanku na ministrstvu, ki se je odvil 28.2.2020, saj so že takoj naslednji dan začeli izvajati odvzem brisa pri pacientih s sumom na okužbo s koronavirusom, pravi Sapač Žižekova. O številu odvzemov brisa v Pomurju mora dnevno poročati, zato lahko potrdi, da pri nas ne gre za večje število odvzemov.

"Naraščanja ni zaznati, v povprečju se pri nas opravi med 2 in 5 odvzemov brisa," pojasnuje direktorica ZD Murska Sobota.

Prvi izvedo le negativne rezultate brisov

Vstopno točko so sprva vzpostavili v sobi za izolacijo soboške bolnišnice, saj je bila tako mogoča lažja organizacija zaradi potrebe po stalnem dežurstvu. Od 11.3.2020 pa bo v prostorih bivše patronažne službe soboškega zdravstvenega doma, kjer sta tudi že nameščena dva zabojnika in ustrezna signalizacija.

"Zabojnike smo dobili, ampak jih bomo koristili le v primeru potrebe po večjem prostoru, saj so pogoji dela v prostorih bivše patronažne službe toliko boljši," še razloži Sapač Žižekova, ki pravi, da je na lokaciji 24 ur prisoten dežuren zdravnik in delo poteka neprekinjeno.

Razkrila nam je še, da obvestila o morebitnem pozitivnem pacientu na koronavirus ne dobijo takoj:

"Negativne brise nam sporočijo, za pozitivne pa izvemo naknadno, saj se ti javljajo preko epidemiologa," pravi Žižek Sapačova in dodaja, da bi se v primeru okužbe v naši regiji morali temu primerno odzvati in začeti z dodatnimi aktivnostmi.

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
ZAHVALITE SE VLADI (nepreverjen)

Zahvalite se nesposobni slovenski vladi, tej ki je kapitulirala, saj je zaspala z ukrepi. Hrvati ki so pristopili k problemu tako kot trbej imajo danes 14 bolnih, okuženih z virusom, slovenska vlada se je iz Hrvatov norčevala zato pa imamo v Sloveniji 31 okuženih za 100 % več kot Hrvaška. Mislim ka bi vsi člani vlade morali kazensko dogovarjati saj so ogrozili Slovence BANDA POKVARJENA NESPOSOBNA.

AA43 (nepreverjen)

Ze od Januarja naprej se je slisalo in vsepovsod pisalo in opozarjalo,naj se ljudje cim bolj izogibajo mest,kjer se zadrzuje veliko ljudi. Ze odkar so bolnisnice in javni zavodi prepovedovali obiske in razne druge stvari,se ni drzal navodil skoraj nihce! In glej ga zlomka,zdaj pa naenkrat panika?!?!?!?!?
Ze 2.meseca prepozno,glede prepovedi in zaprtij.
Prav tako pa se je zdaj lepo pokazala narava nasih drzavljanov,ki jim je bilo eno figo mar za lastno zdravje. Zadevo je zdaj skoraj vec nemogoce zajeziti in upam,da se ljudje sedaj "pet pred dvanajstno"kot temu pravimo,koncno pri sebi prebudijo in zacnejo misliti z glavo.

-.- (nepreverjen)

Še vedno so pa v Pomurju ljudje, ki niso testirani, so se pa vrnili iz potovanja po Italiji.

. (nepreverjen)

in delavci z Avstrije o ton pa nisce :D in je na Steirmarke z encas virus prisoten.

In reply to by -.- (nepreverjen)

Starejše novice