Slika je simbolična.
V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 11. marca, opravili 5222 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 770 novih okužb, gre za 14,7-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 25.447 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 199.004. Aktivnih primerov okužbe je po podatkih Sledilnika trenutno 10.325. Sedemdnevno povprečno število okužb je danes 689, včeraj je povprečje znašalo 705. Za prehod v rumeno fazo mora sedemdnevno povprečje okužb pasti pod 600, pogoj glede hospitalizacij pa je trenutno izpolnjen, saj je število bolnikov manjše od 500. 

V Pomurju 33 novih okužb v 13 pomurskih občinah

Na vrhu v Pomurju je občina Moravske Toplice, kjer so včeraj potrdili sedem novih primerov. Sledi občina Puconci s petimi okužbami. V občinah Ljutomer in Murska Sobota imajo štiri nove primerov. 

Po dve novi okužbi so zabeležili v občinah Cankova, Črenšovci, Gornji Petrovci in Šalovci.

Po en nov primer okužbe pa so zabeležili v občinah Gornja Radgona, Grad, Lendava, Radenci in Turnišče.

14 pomurskih občin je bilo minuli četrtek brez novih okužb. 

Po zadnjih podatkih je v Pomurski regiji sedemdnevno povprečje okužb pri številu 34,9. Za prehod v rumeno fazo je treba doseči sedemdnevno povprečje okužb pri številu 32. V Splošni bolnišnici Murska Sobota je bilo sicer danes, 13. marca, hospitaliziranih 35 covidnih bolnikov, od tega šest na intenzivni terapiji. 

S spleta

Komentarji (3)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
AstraZeneca fun (nepreverjen)

AstraZeneca vse reši

Moje ime (nepreverjen)

Henjajte že ednauk odite na to brezvezno testejranje zaradi sakšnoga stavlenoga prdeca. Nejste še gor prišli ka sakšni nahod pa mali prehlad napijšejo ka je covid. Samo nabijajo okužbe. Nika ne praven za resne simptome, te je potrejbno ite k doktore, ka stvar je nej nedužna. Nej pa ka enauk kejneš pa že bižiš k doktore. Dajte se malo zamislite, ka ovaček nikdar nede konca, gospodarstvo de pa pokleknolo, celo mali podjetnike.

Jkjklolo (nepreverjen)

Heroji korone ahahaha to je vse skup ena velka nategancija in prevara daj enjajte lagate že inauk kriminalci eni!

Starejše novice