V katerih slovenskih občinah so včeraj potrdili nove okužbe s koronavirusom?

V Sloveniji so včeraj, 12. aprila, opravili 4588 PCR testiranj na koronavirus in potrdili 1049 novih okužb, gre za 22,9-odstotni delež okužb.

Opravljenih je bilo tudi 43.736 hitrih antigenskih testov, pri čemer pa ni znano, koliko od teh je bilo pozitivnih, saj se od 13. februarja vsi pozitivni na hitrih testih potrjujejo s PCR testi.

Skupno število vseh doslej potrjenih okužb s koronavirusom v Sloveniji zdaj znaša 227.835. Aktivnih primerov je trenutno 13.786.

Za primerjavo. Dan prej je bilo odkritih 287 okužb ob opravljenih 1484 PCR testih, šlo je za 19,3-odstotni delež.

V Pomurju 36 novih primerov

Največ novih primerov je zabeležila Murska Sobota z devetimi. Sledi Ljutomer s petimi, nato pa Lendava in Beltinci s štirimi. 

Do treh novih okužb je prišlo v Moravskih Toplicah. Dve v Gornji Radgoni in Križevcih. Nazadnje še po en nov primer v občinah Črenšovci, Radenci, Apače, Puconci, Razkrižje, Odranci in Grad.

Nazadnje še po tri nove okužbe v občinah Miklavž na Dravskem polju in Šentilj. Po dve v Staršah, Benediktu in Sveti Ani. Ena okužba v Rušah, Gorišnici, Svetem Juriju v Slovenskih goricah, Lovrenc na Pohorju, Sveta Trojica, Zavrč in Destrnik.

Do novih primerov ni prišlo v občinah Tišina, Kuzma, Dobrovnik, Veržej, Gornji Petrovci, Velika Polana, Kobilje, Rogašovci, Turnišče, Šalovci, Hodoš, Sveti Jurij ob Ščavnici in Cankova.

S spleta

Komentarji (2)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
. (nepreverjen)

Bravo naši!

Goresnimi (nepreverjen)

Lažni testi lažna pandemija lažnivi politi lažnivi medijo! Stop korona nategu prodani mediji!

Starejše novice