V Paradajzu lani pridelali rekordnih 5200 ton paradižnika

V podjetju Paradajz iz Renkovcev so lani pridelali rekordnih 5200 ton paradižnika, pred tem so ga letno pridelali po 4500 ton.

V primerjavi z letom 2020, ko so prodali za 9,5 milijona evrov paradižnikov, so lani prodajo povečali na 12,4 milijona evrov, čisti poslovni izid v obeh letih pa je bil okoli 1,6 milijona evrov.

Kot so za STA povedali v podjetju, gre povečanje pridelave na račun novega rastlinjaka v Mali Polani, kjer tako kot v Renkovcih pridelujejo visokokakovostne paradižnike v zaprtih prostorih na tehnološko najnaprednejši in okolju prijazen način.

Paradižnik, ki ga prodajajo pod blagovno znamko Lušt, so januarja lani prvič ponudili iz novega rastlinjaka, lani pa so tudi uspešno prijavili projekt, s katerim bodo v Mali Polani za slab hektar površine še razširili. Graditi so že začeli, končali bodo predvidoma do konca septembra.

Dvig prodajnih cen

V zadnjem času so morali zaradi znanih razmer, višjih cen vseh surovin in energije, dvigniti prodajne cene, da bi vsaj delno pokrili povišanje vhodnih stroškov.

»Trudimo se, da z uporabo inovativnih metod in pristopov tako znotraj podjetja kakor tudi na nabavnih trgih iščemo poti in možnosti za blaženje teh vplivov, vendar pa se jim povsem nikakor ne moremo čisto izogniti,« pojasnjujejo v podjetju.

V Paradajzu in hčerinskem podjetju Friško v Mali Polani trenutno zaposlujejo okoli 170 sodelavcev, s širitvijo bodo njihovo število povečali.

Ob tem pravijo, da se z različnimi prijemi trudijo ostati atraktiven delodajalec v Pomurju.

Rastlinjak v Renkovcih že od začetka pridelave paradižnika leta 2012 ogrevajo z obnovljivo geotermalno energijo in ta energent nameravajo uporabljati tudi v prihodnje.

Ob rastlinjaku imajo tudi Luštno domačijo, trgovino, kjer poleg svojih paradižnikov prodajajo različne pridelke in izdelke lokalnih pridelovalcev, pripravljajo pa tudi pokušnje paradižnikov.

Komentarji (28)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Veseljak (nepreverjen)
asdasd (nepreverjen)

V Paradajzu padel rekord, toliko ton paradižnika so pridelali !
Se tudi v žepu delavca kaj pozna ??

In reply to by Veseljak (nepreverjen)

kuntakinte (nepreverjen)

... na našo, pa vašo žalost...se nete več dugo hvalili kak ste pridni...sončni kralj de vas tak obdavčo ... ka te mogli šče idnouk več delati ...či boute šteli preživeti...svoboda...golobizem...svoboda pod sončnim krlajem...

seeep (nepreverjen)

Cistak praf ka bole obdavcijo bogatase! To podperamo vsi, pa ce smo za njega ali nej!

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Pojb (nepreverjen)

Še izda te bolij?

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

Azbekistan (nepreverjen)

Poseren se na goloba pa njegove nesposobne ovce !!! Ko ga jebe jebali mo ga mij desničari pred parlamenton nedo letele granitne kocke... drugo de tude letelo ;) ;) pa fajni vikend naj vam golob sere na glavo levičarske ovčke

In reply to by kuntakinte (nepreverjen)

sramotnoo (nepreverjen)

Ok, samo malo. Se nej dugo nazaj so odavali in cenili paradajs na 8-9€ na kilo, kar kosta vec kak vecina mesa. Vec kak govedina, vec kak picek itd. Za zivo bitje kero je ZiVELO in raslo kar nekaj casa. In te naj meni zdaj nesce razlozi, kak lejko neksna firma kera je tak ali tak bila v vecini sfinancerana z evropskih sredster odavle paradajs DRAZJE kak meso?! Na podlagi koj? Ale pac ka scecajo svoje stranke do daske?! Sramota za Lust! Iskreno Sramota!

Malo brodi… (nepreverjen)

Sto te pa sili ka kupuvles? Ti mislis, ka ce ti evropa da pejneze ka neka postaves, te dale tuj stroske placuvle? Ti probaj neka naprafti, pa te za menje odavli, bos sau fajn v minus, ka pa te?

In reply to by sramotnoo (nepreverjen)

itakja (nepreverjen)

Zvisali so vse tak kak ce bi vse gor slo 200%! Tak ka si ne delajte bruke z lazmi. Pac trbej si se bole puniti zepe. Ampak zanima me eno kelko od toga pa dobi delavec coj ale kraj? Visjo placo? Vecji regres? Visjo bozicnico?

Kfak (nepreverjen)

Lušt ma dober marketing in jim pač uspeva prodajati po dobri ceni paradajz.
Po koliko prodajajo je njihova stvar, očitno pa jim uspe ljudi prepričati da ga kupijo neglede na ceno.

In reply to by itakja (nepreverjen)

7657565654654 (nepreverjen)

Tej paradajz je nej vrejden tejh pejnaz na silo pridelani isto kak seposejde naprimer v evrospine. Nega razlike.

uyya (nepreverjen)

Ka nori so?! Naj razclenijo dvige na podlagi KERE so oni zdignole telko paradajs kak so. Gledne na to ka je slo po kili gor 3-5€…. Pa se eno pitanje za Lust, kda se vse znormalizera pa pobasete se kaksne miljonske subvencije te znizali ceno? Mislin ka je to cistak legitimno pitanje!! Tak ka? Odgovor prosim. Ale zdaj probaj nabrati pejneze ka ta sefeka mela dveh novi Tesli pa kaksen apartma v Poreci. Delavci pa do zivotarili z minimalcon

🤦‍♀️ (nepreverjen)

Ge ze lejta k njin po paradajz odin. Lani je kosto 3,99€, zaj kosta 4,49€, je pa res ka ke bil v zacetki 4,99€. Ge tebi informacija, ka je to 3-5€ drazje? Ovi mali so pa tak dragi bli ze skos, zato si jih pac menje kupin. Vejpa malo se prle pozanimaj, nej neka na pamet..

In reply to by uyya (nepreverjen)

zlataresnica (nepreverjen)

Kak pa ide zaposlenin dale v z minimalcon? Ale oni nemajo drakse elektrike, bencina in zivljenskih potrebscin? Ale so vazni samo milionski zasluzki za ta glavne?

bralka (nepreverjen)

Prejšnji teden so meli akcijo 1,99 kila ..

realnooo (nepreverjen)

IN ZAKOJ POTREBNO TAU OBJAVITI?
Ta paradajz uspeva v idelanih pogojih. Vsa hranila so speljana po cevi do njegovih korenin katere rastejo na koscku zemlje. Nima stika z zunanj nima skodljivcev.
Posledicno paradajz ne razvija obrambnega mehanizma, posledicno raznih mineralov katere rabi clovek. POMENI GRE ZA UMETEN PARADAJZ KOT VSI DRUGI KUPLJENI. RAZLIKA EDINO VISJA CENA:)

O DVIGU CEN PA SPLOH NE BOM PISAL, KER JE ABSURT!

Nerealnoo (nepreverjen)

Eh ti si umeten.. vejpa sto te sili, ka ga kupuvles? Nekomi ide v Prekmurji pa je najlezej gucati nekse neumnosti ka so nej resnicne cez njega, ka baug ne daj, ka bi prinas sto kaj delo, ka lidje nebi okoli sirili neresnicnih govoric. Pogledni si na YT njihov film, pa bos vido ka nej umetno. To ka je pa pokrito, pa lejko zaradi toga oni tuj pozimi gojijo paradajz. Ali bi baukse blo ka pri saki flanci vni malo na drva zakurijo?

In reply to by realnooo (nepreverjen)

takejto (nepreverjen)

Samo Lust je vec nej to ka je bil na zecetki, ale pa zdaj davlejo 2-3klaso tudi v prodajo. Ker marsikeri paradajs ma gor neksne kraste pa crte pa druge deformacije, tudi tisti ka ga odavlej v svoji bauti…. Na zacetki je bil lepi, gladki…

jeben jaz Lust (nepreverjen)

Sploj ne küjpin njihovoga dragega paradajza. Zakoj majo že stalno reklamo na TV? Dobra roba,
cenovno normalna je ne nűca.

😵‍💫😵‍💫 (nepreverjen)

Zato ka te nucajo se vec pejnez. Znas ka to more kostati m… Pa tisto preseravanje s kujanjon v Lusti pa nvn ka se vse oni nebi. Te pa vse v vidi cheap pa overduano ka bole nemre… 😵‍💫😵‍💫

In reply to by jeben jaz Lust (nepreverjen)

…..🙄….. (nepreverjen)

Vejpa nej fajn ka nesce neka drugo se dela, pa ka se beka dogaja? Joj ste lidje glupi… bar se oni, pa se vsi drugi trudijo ka se naso regijo malo izpostavi. Turizem je tuj pomemben del za financno inekcijo. Tak ka ne boj faus, pa se ti tuj neka spomni pa delaj, bos ti tuj fajn sluzo. Samo pa je verjetno lezej sideti pa komenterati. Ali?

In reply to by 😵‍💫😵‍💫 (nepreverjen)

Fujd (nepreverjen)

Daj plačo kak trbej ali pa te kapitaliste spakvati vse po vrsti!!!!!
niti eden je nej prišel na pošteni način do firm Putin takšne ravno pakva

. (nepreverjen)

Še malo pa bo naš tudi zraso.

IvoC (nepreverjen)

Po dialektu sodeč so se tu zbrali sami domačini. Pa kdo vas sili kupovat Lušt!? Lopate in motike v roke pa boste pridelali neprimerlljivo boljši paradajz. Pa brez zamere, moji dragi Prekmurci.

FRAP (nepreverjen)

Če vam je ostalo kaj gnilega paradižnika, ga pošljite v parlament, ko bo seja. Nekateri poslanci vam bodo hvaležni, Pa tudi gledalci TV bomo prišli na svoj račun.

slo (nepreverjen)

To je nigdar nej EKO paradajs. Kakšna gnojiva, drek ne more iti po cevaj, samo kemikalije. Analize? Cena je najvekša v evropi.

svašta.......... (nepreverjen)

Vejpa niti nemajo nigi napisano ka je eko, bio, kakoli od toga. Fajn gor na škatlaj maš znak o integriranoj pridelave, kak večino kmetijstva v Prekmurji pa SLO...

In reply to by slo (nepreverjen)

Veronika Remišová (nepreverjen)

Odkar me je mož v zadnjih 2 letih ločil, nisem bila sama, dokler sem nekega dne, ko sem pregledovala neko objavo, kako bi lahko takrat vrnila moža, videla pričevanje, ki ga je delila Ruthie Makin iz Rima o urokovalec z imenom Dr.Igbinovia, zato sem kontaktiral Ruthie, da potrdim, kako ji je dr.Igbinovia pomagal, in razjasnila mi je vse, kako ji je pomagal, in to mi je dalo pogum, da sem stopil v stik z dr.Igbinovio za pomoč. Dr. Igbinovia mi je zagotovil, da bodo moji dnevi žalosti minili v treh dneh po tem, ko bo končal s svojim delom. Sledil sem vsem njegovim navodilom, ki mi jih je dal, ker imam vero, vero, upanje in zaupanje vanj. Resnično vam danes pravim, da sva z možem spet skupaj in lahko s ponosom povem in pričam svetu, kaj je dr. Igbinovia naredil zame. Kontaktirajte ga danes preko e-pošte:[email protected], lahko tudi pokličete ali WhatsApp njegovo telefonsko številko +12162022709 in viber +12066713285, če potrebujete njegovo pomoč.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice