Na kuhanju ajdove kaše se je pomerilo 16 ekip, ki so ajdovo kašo kuhali po receptih odranskih babic.

Odranci so na Ravenskem že od nekdaj znani po pridelovanju ajdove kaše. Gre za poljščino, ki se tudi v današnjem času vse bolj uveljavlja na naših jedilnikih, saj velja za zelo zdravo. Ajda je bila najlepša poleti, ko je dišeče cvetela, jeseni, ko je dozorela, pa so jo kmetje ročno pokosili ter zmlatili do zrnja.

Spomin na stare čase

Še danes spomin na lepe čase ohranjajo odranski kašarji, ki na vsakoletni Ajdovi noči poskrbijo za obujanje tradicije. Tudi letos je Nogometni klub Odranci na Športno rekreacijskem parku skupaj z Občino Odranci ter raznimi društvi pripravil Ajdovo noč z bogatim zabavnim programom za vse generacije.

Kuhalo 16 ekip

Tudi letos je bila rdeča nit dogodka kuhanje kaše na odranski način. Letošnjega kuhanja se je udeležilo 16 ekip iz Občine Odranci in drugod. Tekmovanje vsako leto sloni na tradiciji sodelovanja kuharjev amaterjev. Na tekmovanju so se tudi tokrat družile vse generacije od najmlajših do najstarejših.

Skupaj kar 240 porcij

Organizatorji so tekmovalcem pripravili sestavine, ko se je kaša skuhala pa so ocenili vzorce. Ob koncu tekmovanja so vse ekipe za sodelovanje prejele priznanja, prve tri pa pokale ter priznanje za prva tri mesta. Slavila je ekipa Društva gojiteljev pasemskih malih živali Odranci, na drugem mestu so pristali člani Nogometnega kluba Odranci in na tretjem mestu Društvo upokojencev Odranci. Skupaj pa so ekipe skuhale 240 porcij ajdove kaše.

Jože Žerdin 

S spleta

Komentarji (1)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
kanžor

Odronjski košarje .

Starejše novice