Minister za gospodarski razvoj in tehnologijo Matjaž Han in župan občine Gornja Radgona Stanislav Rojko sta pred dnevi podpisala pogodbo o dodelitvi sredstev o sofinanciranju razširitve Industrijske cone Mele v Gornji Radgoni.

Obstoječa Industrijska cona Mele v Gornji Radgoni, ki je največja tovrstna ekonomsko-poslovna cona v Pomurju, kjer trenutno na dobrih 40 hektarjev svojo dejavnost opravlja 31 podjetij, bo deležna razširitve.

S podpisom pogodbe o dodelitvi sredstev se pričenja dejanska realizacija zastavljenih aktivnosti v zvezi z širitvijo Industrijske cone oziroma se pričenja uresničevati dolgoletna želja po možnostih širitve industrijske cone in selitvi industrijske proizvodnje iz središča mesta Gornja Radgona, so sporočili z občine Gornja Radgona.

Pobuda za širitev Industrijske cone je pred leti prišla s strani podjetnikov,

Konec meseca februarja 2022 je v Uradnem listu Republike Slovenije, ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo objavilo javni razpis Podpora inovativnim ekosistemom ekonomsko-poslovne infrastrukture, na katerem je občina Gornja Radgona uspešno kandidirala za pridobitev nepovratnih sredstev za izvedbo projekta »Razširitev Industrijske cone Mele v Gornji Radgoni«.

Celotna vrednost projekta znaša 1.832.140,39 evrov, od tega je 1.049.406,42 evrov sofinancirano iz sklada Načrta za okrevanje in odpornost, so sporočili z občine Gornja Radgona.

Industrijska cona se bo povečala za dobrih osem hektarjev

Na območju občine Gornja Radgona je relativno veliko število podjetij, obstoječe industrijske cone pa so praktično zapolnjene.

V okviru projekta je predvidena izvedba gradbeno-obrtniških in inštalacijskih del, in sicer ureditev ceste, meteorne in fekalne kanalizacije, vodovoda ter javne razsvetljave.

Projekt je tudi trajnostno naravnan, saj predvideva postavitev polnilnice za električna vozila, javno razsvetljavo s solarnimi LED svetilkami, vzpostavitev zelenih površin, zasaditev dreves ter zbiranje in ponovno uporabo meteorne vode

FOTO: Občina Gornja Radgona

Komentarji (4)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
lukčev mesec (nepreverjen)

Bravo, Radgona !!!!!

Bravo minister Matjaž Han !!!!!!

.. (nepreverjen)

Čestitam dosedanjemu županu g. Rojku to je že 5. ali pa še komaj ( 1. Krožišce v Radgoni 2. Vežica na Negovi 3. Industriska cona na Meleh 4. Odkup stare vojašnice v G.R. in športna dvorana ) projekt v G. Radgoni in to v 4 letih

In reply to by lukčev mesec (nepreverjen)

Proficober (nepreverjen)

Kaj pa druge občine? Lendava, Murska Sobota?
Zgledujte se po Gornji Radgoni.

Strokovnjaki (nepreverjen)

KA DO TU DELAVCE DELALI.

Starejše novice