Z Mestne občine Murska Sobota sporočajo, da s 1. januarjem 2023 ni več možno koristiti parkirnih prostorov modre cone z zakupom mesečnih ali letnih dovolilnic.

Mestna občina Murska Sobota vse uporabnike plačljivih parkirnih površin v središču mesta Murska Sobota obvešča, da v skladu z državnimi predpisi in občinskim odlokom o ureditvi mirujočega prometa, s 1. januarjem 2023 ni več možno koristiti parkirnih prostorov - modre cone, ki je območje kratkotrajnega parkiranja, z zakupom mesečnih oziroma letnih dovolilnic

Parkiranje na modrih conah je odslej možno le s plačilom parkirnine na parkomatih bodisi z gotovino, s SMS sporočilom ali aplikacijo (EasyPark in ParkMeWise), pri čemer še naprej velja nespremenjen začetni brezplačni čas parkiranja.

Za celodnevno parkiranje so na voljo gramozna in ostala parkirišča v lasti mestne občine

Za dolgotrajno parkiranje so v mestu Murska Sobota na voljo parkirišča, označena kot bela cona, kjer se parkirnina po sedaj veljavnih predpisih ne plačuje.

Prav tako so temu namenjena tudi prosto dostopna gramozna in ostala parkirišča v lasti mestne občine, kjer je prav tako parkiranje prosto dostopno, so še zapisali na Mestni občini Murska Sobota.

Komentarji (11)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Jaksicevaaaa (nepreverjen)

Gramozna parkirišča se neplačujejo nikjer edino v MS SRAMOTA OD SRAMOTE >>>župani in upravni redarji ter velike sile združite se in naredite konec izkoriščevanje pomurskih ljudi za parkirišče gramozno parkirišča saj se ne smejo obračunat oz plačevatttttt>>>BRAVO POLANIČ )

Landini

Še en korak stran od sodobnosti. Žalost. Še UE se odseli iz centra, pa lahko zaprete MS v celoti.

655544 (nepreverjen)

Kaj pa novi zupan na to pravi?? Caka navodila iz ozadja, kje naj stoji za foto.?

In reply to by Landini

. (nepreverjen)

Kje je bela cona kje?

Katarina_e (nepreverjen)

Pri Btcju in Maximusu.!? Vse ostalo so neurejena gramozna parkirišča, ki so jih naekrat poimenovali"bela cona". Sramota!

In reply to by . (nepreverjen)

dödole (nepreverjen)

Sobota be že davno mogla mete bar eno podzemno parkirišče!

en (nepreverjen)

Saj pa ga ma, pod blokami na ulici Staneta Rozmana v samom središči. Problem je edino ka so to parkirišče takoj oddali v najem. Dolga leta je tam mel skladišče mislin ka Lip Bled, zaj pa neven kdo ma to v najemi.

In reply to by dödole (nepreverjen)

Uradniki (nepreverjen)

Večje neumnosti, kot to, res ni. Večinoma v vseh mestih po Sloveniji in tudi tujini imajo prebivalci in zaposleni v podjetjih, ki delajo v teh območjih možnost pridobitve dovolilnice za parkiranje, večinoma celo brezplačno. Kaj zdaj ti uradniki na občini pričakujejo, da bo prebivalec parkiral nekje na obrobju mesta? Nimajo vsa stanovanja zagotovljena parkirna mesta, še najmanj pa vsi poslovni prostori. Na ta način bi radi oživili mestno središče?
Prebivalcem ponuditi dovolilnice brezplačno, zaposlenim v podjetjih z dejavnostjo v teh območjih pa proti plačilu. Enostavno. Zdaj je dovolilnico namreč lahko kupil popolnoma vsak.

. (nepreverjen)

Uradniki kakšne dovolilnice pa cilou brezplačno. Plava cona je nej namenjena dugotrajnomi parkejranji. Pravilno ka se tou ukinja.

In reply to by Uradniki (nepreverjen)

Uradniki (nepreverjen)

In kako naj pride stanovalec do stanovanja/zaposlen do svojega delovnega mesta? Pa ne mi z belimi conami, ker to ni rešitev, saj jih je daleč premalo in predvsem na totalno zgrešenih lokacijah.
Joj, kako eni padate na horuk populistične rešitve, ki so brez vsake pametne osnove.
Če občinarji ne bi imeli zagotovljenega parkinga na igrišču bivše ekonomske šole, bi zelo hitro ponudili primerno rešitev.

In reply to by . (nepreverjen)

Katarina_e (nepreverjen)

Dejstvo je, da je občina sprejela sklep o ukinitvi dovolilnic z namenom urejanja treh parkirnih con po mestu. Problem pa je v tem, da niti ne vedo kdaj bodo nadaljevali z določitvijo teh treh con in kakšen bo potem režim parkiranja v njih. V vmesnem času pa dejansko tistim, ki smo plačevali dovolilnice in s tem prispevali v občinski proračun, svetujejo, da naj parkiramo na že tako prenatrpanih, neurejeni gramoznih parkiriščih, ki so jih naekrat poimenovali bele cone!? Pa saj vas razumem dragi občinarji, kaj bi vam bila prioriteta reševati problematiko parkiranje po občini, če pa vi (vključno z redarji) lahko parkirate na igrišču stare ekonomske šole, ostali pa se pač naj znajdemo kot se vemo in znamo. Res žalostno,...

Starejše novice