V Murski Soboti je danes potekalo sklepno 53. srečanje mladih raziskovalcev Slovenije.

Raziskovanja se je letos lotilo 883 osnovno- in srednješolcev s 506 nalogami, izmed katerih se je na današnje srečanje uvrstilo 241 raziskovalnih nalog, ki jih je pod mentorstvom 369 mentorjev izdelalo 417 osnovno- in srednješolcev.

V organizaciji Zveze za tehnično kulturo Slovenije so se ti zbrali na Gimnaziji Murska Sobota ter Srednji poklicni in tehniški šoli Murska Sobota, kjer so v okviru dogodka predstavili kar 241 različnih raziskovalnih nalog z 19 področij. Prav tako so razpravljali s strokovnjaki ter opozorili na različne projekte, mladinske tabore in ustvarjalne poletne šole, ki potekajo med šolskimi poletnimi počitnicami.

Slovesna razglasitev prihodnji mesec v Ljubljani

Svečano odprtje se je v dopoldanskih urah odvilo v telovadnici Gimnazije Murska Sobota. Nato so se zvrstile predstavitve in zagovori raziskovalnih nalog, popoldne pa so razglasili še rezultate po posameznih področjih. Slovesna razglasitev rezultatov bo medtem potekala 8. junija 2019 v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma v Ljubljani, kjer bodo podelili priznanja in nagrade.

Po mnenju komisij je kvaliteta nalog tudi letos bila na zelo visokem nivoju in tematsko so bile zelo razgibane, saj so pokrivale področja od arhitekture, gradbeništva, astronomije in fizike do sociologije, umetnostne zgodovine in književnosti.

Kot pojasnjujejo v Zvezi za tehnično kulturo Slovenije, pri srečanju sodelujejo mladi, ki predstavljajo potencial države. Z dogodkom pa želijo pri mladih predvsem vzbuditi zanimanje za znanost in tehniko ter odkrivati nove talente. 

S spleta

Komentarji (7)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
Kdo pa placa '… (nepreverjen)
Komentar je zaradi velikega števila negativnih odzivov skrit.

V gospodarstvu in privatnih podjetjih je potrebno delati za zasluzek ... te tako imenovani 'raziskovalci' pa ustvarjajo skodo in izgube drzavi.

aaaqwer (nepreverjen)

Stvarno si bumbar.... In takši lidje majo volilno pravico.

In reply to by Kdo pa placa '… (nepreverjen)

aaaqwer (nepreverjen)

Za bedake je znanost sigrar nepomembna. Ne razmijo je, ne vidijo vrednosti v njoj, pa najbole pomembno, gospodar jin je pravo ka je znanost nej potrebna.
Isto tak ka je nepotrebno in nepomembno razmišljanje, saj so ga nej zmožni. So pa zmožni lagati in sovražiti. To so vrednote kere so pomembne.

Zadolzenost ... (nepreverjen)

drzava ima 46 miljard dolgov in od davkoplacevalcev se pricakuje da bodo placali vse potrebne in nepotrebne sluzbe ... nerealiste in ideologe v zapor ...

In reply to by aaaqwer (nepreverjen)

Artemianka

Želite najti žensko za eno noč? Dobrodošli v >>> www.3xDate.top

Orthodox (nepreverjen)
Janez 90 (nepreverjen)

Starejše novice