Murska Sobota je v zadnjem času na področju prometne infrastrukture bila deležna več posodobitev in pridobila kar nekaj krožišč. Še eno pa je prav ta trenutek v nastajanju v križišču Prešernove ulice in ulice Štefana Kuzmiča. 

V minulih dneh smo opazili, da ob stari Tobačni potekajo gradbena dela in z vprašanji smo se zato obrnili na Mestno občino Murska Sobota. 

Za večjo varnost v prometu

Kot pojasnjujejo pristojni, so se za postavitev krožišča na stičišču omenjenih ulic odločili z namenom izboljšanja prometne varnosti vseh udeležencev v prometu. 

Nov prometni režim pa bo, kot kaže, še posebej prijazen do ranljivejših skupin udeležencev v prometu.

»Ureja se mini povozno krožišče na nadvišanem platoju. To pomeni, da bodo tudi prehodi za pešce na vseh straneh krožišča dvignjeni na višino pločnika. Hkrati bo izboljšana osvetlitev območja in vgrajene taktilne oznake za slepe in slabovidne osebe,« so zapisali na Mestni občini Murska Sobota.

Zaključek gradbenih del je predviden najkasneje 14. avgusta, torej čez dobra dva tedna, sama vrednost ureditvenih del, vključno z rušitvijo, voziščnimi konstrukcijami, robniki, meteornimi odvodnjavanji, prometnimi znaki, talnimi označbami in javno razsvetljavo pa bo znašala 40.258,33 evra z vključenim DDV.

Za ureditev soboških pločnikov dobrih dvesto tisočakov

Vzpostavitev krožišča ob stari Tobačni bo sicer izvedena v sklopu projekta Ureditev hodnikov ob Prešernovi, Kopitarjevi in ulici Štefana Kuzmiča, ki je sofinanciran s strani Ministrstva za infrastrukturo.

Za umiritev prometa na omenjenih ulicah bo po pojasnilih soboške občine poskrbel še nadvišan prehod za pešce pri vrtcu na Prešernovi ulici ter nadvišana mini ploščad na ulici Štefana Kuzmiča.

O omenjenem projektu smo poročali že marca letos, ko smo pisali, da bodo za investicijo, ki naj bi med drugim izboljšala kakovost življenjskega prostora, namenili skupno 223.000 evrov z DDV. 

S spleta

Komentarji (26)

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.
alkimist

Zadnjič san prešto podatek ka de 2,4 km dugi most na Hrvaškon proti Dubrovniki košto 420 milijonov, tisti zmazek od enopasovnoga krožišča pri bolnici pa en milijon.
Lopovščina nas perej sredi beloga dneva, banda pokvarjena.

gost123 (nepreverjen)

Pa za teh par kilometrov drugega tira, koliko miljard € bo šlo...

In reply to by alkimist

kalkulator (nepreverjen)

Vsaka čast majster za tak čedno izjavo. :)

In reply to by alkimist

đanče (nepreverjen)

Kak boš pa te pokrvač okrog zvozo?

Burak (nepreverjen)

Ali se delajo norca z nas, ali pa so tako neumni ?

AHAM (nepreverjen)

...če bo tam kolesarska cona?

laganeze (nepreverjen)

Naj si poglednejo krožišče v avstrijski radgoni. V Soboti pa še več lukenj na cestaj. Eni udori so že več kak leto pa se sploj ne popravlajo, Zvezda, I OŠ pred ležečin policajon, Štefana Kovača, II. šola prehodi za pešče popravleno pa nazaj luknja itd, itd.

Superrrrr (nepreverjen)

Mislim ka do si občinari naloži aplikacijo iskanje pokemanov (Rejsan smo nori ali se nouri delamo na Pušči objekt slačilnic za 275tisoč € finacejrani čez projektiv 20% dala Občina pa majo pa se dela naprej zdaj do še razmišljali ka do đamijo delali ....

A79 (nepreverjen)

Ta cesta je postala dosti bolj obrmenjena s prometom, kot pred časom, ker se je dosti ljudi posložuje v izogib semaforja eno križiše naprej, prideš do vrtca, OŠ2, dveh gostiln, pa še bližnjica v smeri Rakičan je. Preglednost levo in desno pa je bila zelo slaba, si moral skoraj na sredino križišča, da si kaj videl, zato je tu krožišče dobrodošlo. Ko bo narejena VZ in Z obvoznica, bodo ceste v mestu dosti manj obremenjene, takrat je smiselna obsežnejša obnova cest v mestu.
Sicer vam pa nič ne ugaja, če se nič ne dela ni dobro in ko se kaj dela ni dobro.

Čarni vrag (nepreverjen)

Tu pravoga prometa niti nega, ne vem zakoj krožišče?

mlaka (nepreverjen)

Nej ste normalni što si to sploj zmisli takšen krožni ,ka do odili psi se srat Zdaj pa še okrogle jaške gor zdignie ka de se vozo slalom . Cesta pa je za K . Kak spadne dež tak mlake .Vidiš tu pa te trbe še fontane.Te da pa cesta plava te pa nikoga na pregled cest

đanče (nepreverjen)

šerifov članek pa zaklenjeni, tak un "sodeluje" z občani, ki niti lastnega mnenja ne smejo izraziti.

goostt (nepreverjen)

Ka ne vejš, on le policaj in je v prostorih za pridržan je, tam je pa zaklenjeno !
Ne strah ga je soočanja in sramuje se soočenja, zanimivo bo koliko bo dobil na volitvah ?!

In reply to by đanče (nepreverjen)

999222222 (nepreverjen)

Ja lepo, da se dela tam. Kje pa je obljubljeno krožišče staneta rozmana-gregorčičeva več kot nujno za naredit.
In krožišče lendavska-gregorčičeva pri Renomeju pa tak naprej to bi morala biti vsa krožišča pa pri prvi osnovi šoli in križišče na vstopu v Soboto zorana velnerja-mikloš kuzmiča na cankarjevi obvezno krožno. Sigurno bi bilo še manj nesreč ker je promet v krožiščih bolj tekoč bolj varen pa še zmanjšati moramo hitrost. Kot že 100 krat povedano.

Gost89 (nepreverjen)

nadvišanem platoju - te napišite ležeči policaj pa pika.

mlaka (nepreverjen)

Ma nešče čas ka med delovnem časom se ubada z pisanjon pa davanjon minusof na račun občanof naj se spravi pa med občanami na lici mesta prizna svojo neprofesionalnost

1-1-1-1-1-1-1-… (nepreverjen)

DOJ MI VISI
KA SI MISLITE VI
GLAVNO KA GE DELO MAN
PA KA VRED ZEMEN
KAKŠO MADAM

disel (nepreverjen)

Kakšno krožišče? To je en navaden štumplin sredi ceste. Tu sploj nega placa, ka bi se krožišče napravilo. Vupan samo, ka do tou ulico že ednok cejlo prenovil. Od vodovoda dale, ka nede sakši drugi keden komunala gor kopala asfalt zaradi počene ceve... Mi lejko splo što pove, če mamo v Soboto sploj kakšno ulico zriktano tak kak more bite. Ge samo vidin nekšo krpanje ulic...

ograček (nepreverjen)

naša mate be tude enoga takšoga na ogračeki mejla,, ka se joj puže nebe zaletavale medseuf...

Hrošč (nepreverjen)

No končno je tudi Sobota dobila krožišče , fala Bogu .

klošar (nepreverjen)

Tako je to ko vodijo načrtovanje ulic in okolice ožji elitni krog izbrancev na občini kjer morajo po vsej sili uničiti ves denar ki jim je in tudi ne na voljo. Ta štuplin v tem križanju cest je dejansko posmeh vsem prebivalcem v tem okrožju ki se ne soočajo z nobenim povečanjem prometa razen nekaj malo v času ko je odprt vrtec. Drugje se borijo proti ležečim policajem in »Ureja se mini povozno krožišče na nadvišanem platoju--pri nas pa komplicirajo z vsem mogočim in nepotrebnim.
Ne razumem če se župamn nikoli ne vozi po ulicah kot je Prešernova vse do kanala ki je v kastrofalnem stanju z skoraj vsakodnevnim pokanjem vodovodne napeljave v cesti!!!! Urejajo se brez vezni odseki cest kjer itak ni prometa in je bilo v preteklosti v njihovo urejanje zmetano že ogromno denarja -ta cesta Mikloša Kuzmiča je bila urejana in predelana že vsaj 3x v zadnjih letih in nikoli ni dobro zakaj se to dogaja ne vem.
Kdo bo stopil na prste tem nemogočim samosvojim načrtovalcem vozišč v MS ne vem vem pa samo nekaj- nekdo si sam svojo jamo kopa in verjetno se bo ob njo tudi hudo spotaknil !!
Prebivalci tega dela ulic so zgroženi zaradi teh nenormalnih samosvojih ukrepov z urejanjem tega križišča kakor tudi z izvajalcem ki ni kvalificiran v tej branži dela pa na večini projektov urejanja cest v MS- to je Komunalno podjetje MS.

klošar (nepreverjen)

se opravičujem-Prešernove in Štefana Kuziča.

klošar (nepreverjen)

Kuzmiča. !!!

In reply to by klošar (nepreverjen)

Butale (nepreverjen)

Se vijdi ka je leto okoule, pa ka volitve idejo kcoj! Nika poštenoga za lidij se je nej napravilo v dvej trej mandataj. Tudi Štihec je nika pametnoga nej napravo kak zdajšnji nej. Je pa istina, ka sta vsaki za svoje poskrbela, v ton pogledi pa Jevšek Štiheca pela scat. Največ so itak pridoubili občinski zavodi pa njuve direktore, vsi redni zaslužni hlapci ka zdigajo rokej v soboškon parlamente. Pohvalimo se lejko z skritin dvouron, pa z rašoškof pa nekaj sejmov, keri so že itak bilij. Se sploj štoj pijta kelko tou košta občino? Najbrž nej, ka se debele Perhafčke ne smej pijtate dokejc maš hasek od nje pri Židane! Mensana, fkradnjeno podjetje občanom in prebivalcom Prekmurja, preveč plačane storitve Cerope, se štoj pijta zakoj so se nej pocejnile storitve, če so gratali viški pejnez od storitev, nej, ka tej pejnez je šou v "center ponovne rabe"! Zdaj pa v last Miloševiče, aja tou je zet od nekdanje poslanke Bačičke, seveda tou se tuj nesmi kritizejrate!
Ka nete pravli ka samo kritizeran, ja mamo Expo, super samo upam ka de samovzdržen, tude ceste trbej popravlate, ampak Župan tou je vaša naloga pravzaprav občinske uprave. Tou ka tan sidij nekaj nesposobnih kadrov keri so že parkrat kaput preoblekli nema smisla razpravlate, so pa dosta odgovorne za slabo stanje občinske infrastrukture, vij g. Župan pa , ker ste jih nej zamenjale z boljšimi! Tudi Štihec je leto zaradi teh nesposobnežev!
Pogrešan več vlaganja v dodano vrednost, če toga nede ne ven skoj do se tej đasle punile, tej pri đaslaj pa nedo več meli kaj geste.
Mandat ide h konce, zatou tude vse odpejramo pa rejžemo trakove, zanijma me s kin do nas za nove štiri lejta krmile pa prepričavale ka vse do zriktale?! Sobota nuca podjetnoga človeka, keri de z 1 evra napravo vrednost 5 evrov, šteri de tou sposoben je komaj lejko Župan. Za zapravlanje davkoplačevalskega pejneza nejtrbej biti prekleto pameten pa sposoben, tou lejko vsak izmed nas dela. Državni razpisi so samo črešnja na kupi smetane!
Pa lep razmislek Vam želim.

Ena Lastovka

Disel: Ja, jaz ti vem za eno zelo urejeno soboško ulico - tukaj nedaleč vstran od mene. Zelena ulica se ji uradno reče.
Da boš vedel, kje jo najdeš, ti pojasnim. Ko greš z ulice St. Rozmana med Fiso in Sanolaborjem dol po enih stopnicah s stopniščno ograjo iz čistega nerjavečega jekla (po domače rostfraja), kar ne moreš verjeti, da si v MS. Ampak jutri grem vseeno v kontrolo, če je res tudi vse ostalo tako brezhibno. Glede na to, da tukaj stanuje kar nekaj soboške elite, mislim, da bo moj ogled pokazal, da je vse OK!

grinch (nepreverjen)

Kda pa bodo soboško skakalnico popravili in povečali hitrost nazaj na 50 km/h.

S klikom na gumb Komentiraj se strinjate s pravili komentiranja.

Starejše novice